otwieranie bagażnika
-
- Nowy
- Przebieg: 22780
- Silnik: 1.4 t-jet
- Rocznik: 2008
- Podziękował: 1 raz
otwieranie bagażnika
Witam, mam problem z otwarciem bagażnika- pilotem w ogóle nie otwiera chociaż po przyciśnięciu na pilocie kierunkowskazy sygnalizują otwarcie, z deski rozdzielczej przyciskiem czasami otworzy (na 10razy 1 raz otworzy).Kluczykiem oczywiście otwiera.Może ktoś miał podobny problem. 

- mwas
- Prezes
- Przebieg: 98000
- Silnik: 1.4 MultiAir 170 KM
- Rocznik: 2010
- Podziękował: 344 razy
- Otrzymał podziękowań: 957 razy
- Kontakt:
bodek07, napisz coś więcej, w szczególności jakie panowały wtedy warunki atmosferyczne i czy przypadłość się zdarza często, czy może padło dokumentnie, że wogóle teraz nie idzie otworzy bagażnika przy użyciu pilota lub przycisku w kabinie.
Na ostrym mrozie czasem się tak zdaża, że bagażnik nie reaguje, ale potem wszystko powinno wrócić do normy. Jeśli masz tak cały czas, no to wtedy grubsza sprawa, może coś z zamkiem.
Na ostrym mrozie czasem się tak zdaża, że bagażnik nie reaguje, ale potem wszystko powinno wrócić do normy. Jeśli masz tak cały czas, no to wtedy grubsza sprawa, może coś z zamkiem.
Alfa Romeo Giulietta 1.4 MultiAir 170 KM
- mireks
- klubowicz
- Przebieg: 159000
- Silnik: 2.0 Multijet
- Rocznik: 2012
- Podziękował: 7 razy
- Otrzymał podziękowań: 26 razy
- Kontakt:
mwas, Jery
Potwierdzam problem.
Gdy ściska większy mróz (ok. 10-15 stopni), to wtedy za ChRL nie mogę otworzyć bagażnika za pomocą klawisza z konsoli samochodu. Nie zawsze się to zdarza, ale bywa że jest z tym problem. Natomiast bagażnik bez najmniejszych problemów można otworzyć za pomocą klawisza z pilota, ale uwaga: nie da się tego zrobić gdy jest włączony silnik!
Problem zdecydowania nasilił się w czwartym roku eksploatacji, więc wiążę go z umierającym akumulatorem.
Przyjąłem, że TTTM i olałem problem. Nie jest uciążliwy na codzień. Ważne, że jak się ładuje zakupy z wózka, to pilot zawsze działa.
Mireks
Potwierdzam problem.
Gdy ściska większy mróz (ok. 10-15 stopni), to wtedy za ChRL nie mogę otworzyć bagażnika za pomocą klawisza z konsoli samochodu. Nie zawsze się to zdarza, ale bywa że jest z tym problem. Natomiast bagażnik bez najmniejszych problemów można otworzyć za pomocą klawisza z pilota, ale uwaga: nie da się tego zrobić gdy jest włączony silnik!
Problem zdecydowania nasilił się w czwartym roku eksploatacji, więc wiążę go z umierającym akumulatorem.
Przyjąłem, że TTTM i olałem problem. Nie jest uciążliwy na codzień. Ważne, że jak się ładuje zakupy z wózka, to pilot zawsze działa.
Mireks
-
- klubowicz
- Przebieg: 85
- Silnik: 1.3 multijet
- Rocznik: 2007
- Podziękował: 1 raz
- Otrzymał podziękowań: 3 razy
Ja miałem takie problemy z bagażnikiem tylko jak było dużo śniegu
Pod tylną szybą jest uszczelka jak na niej był zmrożony śnieg to wtedy nie szło otworzyć klapy bagażnika bo ten lód blokował klapę a tak poza tym to nie miałem takiego problemu ja tu opisujecie nawet przy -20 stopniach otwierał się bagażnik z pilota jak i z przycisku konsoli
Pod tylną szybą jest uszczelka jak na niej był zmrożony śnieg to wtedy nie szło otworzyć klapy bagażnika bo ten lód blokował klapę a tak poza tym to nie miałem takiego problemu ja tu opisujecie nawet przy -20 stopniach otwierał się bagażnik z pilota jak i z przycisku konsoli
- Rafcio
- Moderator
- Przebieg: 130000
- Silnik: 1.4 Turbo 120KM
- Rocznik: 2013
- Podziękował: 332 razy
- Otrzymał podziękowań: 164 razy
Dokładnie miałem to samo. Ale przy pogodzie bezśnieżnej nawet przy -20 nie miałem problemu z otwarciem bagażnika ani z konsoli ani z pilota, ale dodam że cały mechanizm porządnie potraktowany specjalnym olejem w sprayuKILLHIM pisze:Ja miałem takie problemy z bagażnikiem tylko jak było dużo śniegu
OPEL ZAFIRA TOURER
1.4 Turbo 120KM Benzyna
1.4 Turbo 120KM Benzyna

-
- klubowicz
- Przebieg: 0
- Silnik: 1.4 8v 77KM
- Rocznik: 2008
- Podziękował: 3 razy
- Otrzymał podziękowań: 4 razy
Przed drugą falą tegorocznych mrozów zalałem wszystkie zamki i uszczelki (w tym bagażnika) smarem silikonowym i problemów nie ma.
Na mrozie otwieranie bagażnika z kabiny ma tendencję do działania z opóźnieniem (podobnie jak kierunkowskazy) więc trzeba przytrzymać przycisk 1-2 sekundy.
Na mrozie otwieranie bagażnika z kabiny ma tendencję do działania z opóźnieniem (podobnie jak kierunkowskazy) więc trzeba przytrzymać przycisk 1-2 sekundy.
Odrzucam Waszą rzeczywistość i tworzę sobie własną