el. szyby...
- Rafcio
- Moderator
- Przebieg: 130000
- Silnik: 1.4 Turbo 120KM
- Rocznik: 2013
- Podziękował: 332 razy
- Otrzymał podziękowań: 164 razy
Ja kupiłem w 2009 roku i dostałem gwarancję na 2 lata a 3 rok dostałem listownie "Linea Dla Ciebie"
Ja na Twoim miejscu i tak zrobiłbym przegląd bo masz już linkę 2 lata, a wszędzie mówią że przegląd co 2 lata lub 30 tyś- wiem że są różne opinie na ten temat ale te 500zeta to chyba nie taki majątek a przynajmniej nie będziesz miał problemów z gwarancją na 100%
Ja na Twoim miejscu i tak zrobiłbym przegląd bo masz już linkę 2 lata, a wszędzie mówią że przegląd co 2 lata lub 30 tyś- wiem że są różne opinie na ten temat ale te 500zeta to chyba nie taki majątek a przynajmniej nie będziesz miał problemów z gwarancją na 100%
OPEL ZAFIRA TOURER
1.4 Turbo 120KM Benzyna
1.4 Turbo 120KM Benzyna

-
- klubowicz
- Przebieg: 113000
- Silnik: 1,4 T-Jet+LPG
- Rocznik: 2008
- Podziękował: 4 razy
- Otrzymał podziękowań: 27 razy
Gdzie mówią? Tylko w ASO. Producent mówi co 30 tys km. Na Infolinii również to samo.rafcio082 pisze:wszędzie mówią że przegląd co 2 lata lub 30 tyś
pawe1_c masz spokojną głowę... Po czym? Po wymianie oleju? Czy sprawdzeniem wzrokowym wszystkiego co możesz samemu zrobić? Ja regularnie wjeżdżam na kanał i sprawdzam auto. Samochody to nie są takie sprzęty, które starzeją się w rok->nic wam nie odpadnie przez rok. To nowe auta są

PS>Ja będę zajeżdżał do ASO wyłącznie co przebieg aby mieć pieczątkę wbitą (czyli mniej więcej co 2 lata). Resztę serwisu robię sobie sam

-
- klubowicz
- Przebieg: 41000
- Silnik: 1.4
- emmer
- klubowicz
- Przebieg: 32000
- Silnik: 1.5
- Rocznik: 2017
- Podziękował: 39 razy
- Otrzymał podziękowań: 101 razy
tu już twoja wola i zasobnośc portfela. przeglądy robi się do limitu kilometrów, czyli 30 tys, 60 tys, itd,19robertoo64 pisze:To jak to Panowie wkońcu z tą gwarancją jest. Bo jak ja kupowałem samochód to mówiono mi, że podstawą utrzymania gwarancji jest robienie przeglądów albo minimum takich wymian eksploatacyjnych i nich w ASO.
ja w zasadzie jednak staram się robić przeglądy co rok. olej też się starzeje i traci jakieś tam właściwości, a wymieniać go sam nie mam kiedy i gdzie.
- Kuzyn_z_Sosnowca
- klubowicz
- Przebieg: 144000
- Silnik: T-Jet z gazem
- Podziękował: 219 razy
- Otrzymał podziękowań: 375 razy
-
- klubowicz
- Przebieg: 41000
- Silnik: 1.4
Ogolnie ja wiem ze przeglądy się robi co 30tys bo nawet w kompie pokładowym jest taka opcja serwis i pokazuje za ile do serwisu. Ale ogolnie mnie w serwisie powiedziano, żeby mieć ważną gwarancje to trzeba co roku na przeglad przyjechać... wiec ja sam już nie wiem o co chodzi... po pierwsyzm roku użytkowania byłem na wymianie oleju u nich i powiedziano mi, że ta wymiana oleju mi tą gwarancje przedłuży. A teraz mi oferują przegląd za 550zł... Wiec ja już sam z tego nic nie rozumie...
- Kuzyn_z_Sosnowca
- klubowicz
- Przebieg: 144000
- Silnik: T-Jet z gazem
- Podziękował: 219 razy
- Otrzymał podziękowań: 375 razy
Temat ASO, przeglądów i gwarancji jest tematem nieskończonym. Ile ASO tyle wersji. Najważniejsze jest to co jest napisane w dokumentach, książce gwarancyjnej i instrukcji obsługi. ASO to firma która musi zarabiać, wmówią człowiekowi wszystko żebyś tylko do nich przyjechał. Przykład: kupiłem auto w czerwcu 2009, a w listopadzie 2010 byłem w ASO z usterką i coś przy aucie robili. Na żadnym przeglądzie, ani wymianie oleju nie byłem, bo nie muszę, dopiero przy 30tyś. Mnie też przy sprzedaży kazali po roku robić przegląd, nie zrobiłem, a oni dalej przy aucie grzebią za free, bo muszą, bo tak jest napisane, a nie powiedziane.
Najpierw skontaktuj się z FIAT AUTO POLAND i wypytaj co i jak, ile masz gwarancji, jeśli 2 to dlaczego nie 3 bo wszyscy przecież tyle mają i czy taka oferta ASO jest to naciąganie czy rzeczywiście w Fiacie jest taka usługa przedłużająca gwarancje.
Najpierw skontaktuj się z FIAT AUTO POLAND i wypytaj co i jak, ile masz gwarancji, jeśli 2 to dlaczego nie 3 bo wszyscy przecież tyle mają i czy taka oferta ASO jest to naciąganie czy rzeczywiście w Fiacie jest taka usługa przedłużająca gwarancje.
-
- klubowicz
- Przebieg: 61000
- Silnik: 1,4 8v
- Rocznik: 2009
- Otrzymał podziękowań: 7 razy
No właśnie, mnie po pierwszym przeglądzie powiedzieli, że następny za rok, albo jeśli dobije wcześniej do 40000km to przed osiągnięciem tego przebiegu. Mam wrażenie, że w ASO sami dokładnie nie wiedzą .Coval pisze:czy taka oferta ASO jest to naciąganie czy rzeczywiście w Fiacie jest taka usługa przedłużająca gwarancje.
Octavia 3 1,4 TSI Elegance Brąz Topaz
- karollino
- klubowicz
- Przebieg: 225000
- Silnik: 1,4 77KM
- Rocznik: 2010
- Podziękował: 110 razy
- Otrzymał podziękowań: 98 razy
Tak wracając do tematu szyb elektrycznych...
Powiedzcie jak to jest. Wg instrukcji dłuższe naciśnięcie (2s) przycisku otwierania centralnego zamka skutkuje otwarciem szyb. W przypadku przycisku zamykającego, szyby powinny się zamknąć.
No więc wczoraj wieczorem, przy padającym śniegu i zakupami w jednej ręce a pilotem w drugiej, zacząłem testować ten patent. No i u mnie nie działa. Nie wiem, może robiłem coś nie tak albo za krótko (małżonka w końcu się wkurzyła i kazała wsiadać do auta, komentując moje wyczyny: "bawisz się tym autem jak dziecko zabawką."), a może instrukcja przekłamuje.
No to jak jest u Was?
No więc wczoraj wieczorem, przy padającym śniegu i zakupami w jednej ręce a pilotem w drugiej, zacząłem testować ten patent. No i u mnie nie działa. Nie wiem, może robiłem coś nie tak albo za krótko (małżonka w końcu się wkurzyła i kazała wsiadać do auta, komentując moje wyczyny: "bawisz się tym autem jak dziecko zabawką."), a może instrukcja przekłamuje.
No to jak jest u Was?
Fiat Linea Dynamic:
+ DRL
+ subwoofer i maty w drzwiach
+ lusterko wsteczne autochrom z kamerą cofania
+ elektryczna regulacja lędźwi
+ regulacja wysokości fotela pasażera
+ podłokietnik z nawiewem
+ klimatronik
+ tempomat
+ DRL
+ subwoofer i maty w drzwiach