el. szyby...
-
- klubowicz
- Przebieg: 41000
- Silnik: 1.4
- Rocznik: 2008
el. szyby...
Jak w temacie. Pisałem już o tym na forum fiata ale jeden kolega z forum odesłał mnie tutaj. Więc napisze jeszcze raz w czym problem.
Problem tkwi w el. szybach a właściwie w ich działaniu. Proglem u mnie polega na tym, że ogolnie szybki działają ale działają jak się im podoba. Tzn naciskam przycisk opuszczenia szyby i musze czekać i czekać aż zareaguje a jak zareaguje to jedzie w dół lub w góre (w zaleznosci czy chcę opuścić czy podnieść) ile się jej podoba. Bywa tak ze działają ok przez jakiś czas potem znowu to samo. Byłem w serwisie wymienili cały panel przycisków do sterowania szybami ale bez efektu. Na pytanie dlaczego nawet po wymianie włączników tak jest ASO powiedzialo, że każda linea ma inny moduł i widocznie mój ma taki a nie inny, że szyby działają tak a nie inaczej. Chociaz Pan kierownik serwisu po sprawdzeniu w innej linei szybeki powiedział, że coś jest nie hallo ale na tym się zakończylo. Miał ktoś z Was taki problem?? jak go rozwiązaliście...
Problem tkwi w el. szybach a właściwie w ich działaniu. Proglem u mnie polega na tym, że ogolnie szybki działają ale działają jak się im podoba. Tzn naciskam przycisk opuszczenia szyby i musze czekać i czekać aż zareaguje a jak zareaguje to jedzie w dół lub w góre (w zaleznosci czy chcę opuścić czy podnieść) ile się jej podoba. Bywa tak ze działają ok przez jakiś czas potem znowu to samo. Byłem w serwisie wymienili cały panel przycisków do sterowania szybami ale bez efektu. Na pytanie dlaczego nawet po wymianie włączników tak jest ASO powiedzialo, że każda linea ma inny moduł i widocznie mój ma taki a nie inny, że szyby działają tak a nie inaczej. Chociaz Pan kierownik serwisu po sprawdzeniu w innej linei szybeki powiedział, że coś jest nie hallo ale na tym się zakończylo. Miał ktoś z Was taki problem?? jak go rozwiązaliście...
-
- klubowicz
Tylko, że wiecie Panowie to jest usterka taka dziwna. Bo znając moje szczeście zajade do serwisu on się szybkami pobawią i będą dzałać i mnie zmyją. A wyjade z serwisu to będzie to samo. To jest właśnie najgorsze w takich nietypowych usterkach. czytałem na innych forach ze zdjęcie klem z aku pomaga bo czasami jakiś błąd moze tak mieszać. Ale nawet to nie pomogło. Jak bylo tak jest.
-
- klubowicz
-
- klubowicz
-
- Nowy
- Przebieg: 39858
- Silnik: 1.4 8V
- Rocznik: 2009
Siemanko,w mojej to odpadł przycisk podnoszenia /opuszczania szyby od strony kierowcy... rozwiązanie rzadko go używam ;)
A serwisami to różnie.... ja szanowni koledzy, nie serwisuję już mojej , to znaczy od pierwszego przeglądu w ASO.
Rodzice wyjechali z ASO i słyszeli dziwny stukot,i brak (już tak słabego silnika jakim jest 1.4 8v) mocy ,przejechałem się i po przejechaniu nią, otworzyłem maskę o oczom ukazała się na przednim pasie, (nad grillem) mała przedłużka do klucza nasadowego, 3 jakieś niezidentyfikowane śrubki i odkręcona pucha filtra powietrza...(dzieki PSB ;) po takich oględzinach podjechałem do ASO zjebałem ich,oddałem co nie moje i już tam się nie pokazuje ,a wszelkie naprawy/przeglądy wykonuję u prywatnego mechanika z którym od lat współpracuję.
A serwisami to różnie.... ja szanowni koledzy, nie serwisuję już mojej , to znaczy od pierwszego przeglądu w ASO.
Rodzice wyjechali z ASO i słyszeli dziwny stukot,i brak (już tak słabego silnika jakim jest 1.4 8v) mocy ,przejechałem się i po przejechaniu nią, otworzyłem maskę o oczom ukazała się na przednim pasie, (nad grillem) mała przedłużka do klucza nasadowego, 3 jakieś niezidentyfikowane śrubki i odkręcona pucha filtra powietrza...(dzieki PSB ;) po takich oględzinach podjechałem do ASO zjebałem ich,oddałem co nie moje i już tam się nie pokazuje ,a wszelkie naprawy/przeglądy wykonuję u prywatnego mechanika z którym od lat współpracuję.
W Emotionie też nie ma systemu który zapobiega przycięciu palców. Sprawdzałem na marchewcepawe1_c pisze:przed chwila sprawdziłem w swojej Active nie ma tego sytemu i można nieźle przyciąć palce. Znając życie to pewnie w droższych wersjach ten system morze być19robertoo64 pisze:system w szybach ze się paluchów nie przytnie szybami??

FIAT Tipo SW Business Lounge T-Jet 1.4 @ 120KM
- ślimak
- Administrator
- Przebieg: 7000
- Silnik: 2.0 HYBRID
- Rocznik: 2022
- Podziękował: 553 razy
- Otrzymał podziękowań: 441 razy
- Kontakt:
Nie martw się w DYNAMICU teżNRG pisze:W Emotionie też nie ma systemu który zapobiega przycięciu palców. Sprawdzałem na marchewcepawe1_c pisze:przed chwila sprawdziłem w swojej Active nie ma tego sytemu i można nieźle przyciąć palce. Znając życie to pewnie w droższych wersjach ten system morze być19robertoo64 pisze:system w szybach ze się paluchów nie przytnie szybami??

Dlatego na wszelki wypadek mam zablokowane szyby z tyłu, żeby dziecku nie przyszedł do głowy jakiś dziwny pomysłślimak pisze:Nie martw się w DYNAMICU teżNRG pisze:W Emotionie też nie ma systemu który zapobiega przycięciu palców. Sprawdzałem na marchewcepawe1_c pisze: przed chwila sprawdziłem w swojej Active nie ma tego sytemu i można nieźle przyciąć palce. Znając życie to pewnie w droższych wersjach ten system morze być

FIAT Tipo SW Business Lounge T-Jet 1.4 @ 120KM