tego samego zdania jestem, will wspomniał o diodach można by było je zastosować i niegłupie to by było i małym kosztem coś takiego można zastosować ale czy aż tak to nam jest potrzebne ?Coval pisze:Gdybym miał seryjnie to fajnie, ale zakładać specjalnie? Raczej nie.
Lampki podświetlające w drzwiach przednich
- cichy
- klubowicz
- Przebieg: 217000
- Silnik: 2.0 110KM HDi
- Podziękował: 104 razy
- Otrzymał podziękowań: 70 razy
- Kontakt:
ja też i tak sobie teraz myślę na poważnie o tym mimo że to bardziej jako bajerek by było dla mnie. W sumie mogło by to małym kosztem nas to wynieść, muszę się szwagra dopytać odnośnie kwestii zasilania. Tomek dobrze kombinujesz żeby to podłączyć pod lampki podświetlenia wnętrza, na tej zasadzie że jak otwieramy drzwi to nam się zaświecają i po chwili gasną.Tomek pisze:Ja tam lubię się bawić kabelkami, więc czemu nie
Sympatyk forum :-)
- krakus02
- klubowicz
- Przebieg: 0
- Silnik: 1.4 16V TJet
- Rocznik: 2008
- Podziękował: 24 razy
- Otrzymał podziękowań: 16 razy
...czasami to oświetlenie się przydaje, szczególnie gdy wracamy po sobotnich balach nad ranem, a jeszcze jest ciemno i nam kluczyki od mieszkania wypadną, bo koordynacja gorsza, a tu podświetlenie w drzwiach pomaga nam znaleźć zgubę...pawe1_c pisze:ale czy aż tak to nam jest potrzebne ?

...a tak na poważnie, to wpisał bym to na długą listę spraw do zrobienia dla mojej Linki (o ile nie trzeba ciągnąć dodatkowej instalacji)...
„Śmiej się, śmiej, ale mój model to ferrari wśród Fiatów, oczywiście kiedy ja prowadzę" 

-
- klubowicz
- Przebieg: 0
- Silnik: 1.4 8v 77KM
- Rocznik: 2008
- Podziękował: 3 razy
- Otrzymał podziękowań: 4 razy
Jeśli kabelki były by poprowadzone to sprawa trywialna - został mi jeszcze kawałek takiej taśmy LED od robienia podświetlenia szafek w kuchni - działa na 12V ma powłokę silikonową i jest samoprzylepna nic tylko przykleić kawałek 3 lub 6 diod i podłączyć - można to kupić na centymetry w większości sklepów elektronicznych za parę złoty..
Gorzej jeśli trzeba samemu zasilanie do tego ciągnąć..
Gorzej jeśli trzeba samemu zasilanie do tego ciągnąć..
- Tomek
- Moderator
- Przebieg: 131000
- Silnik: 1.4 V8 + LPG
- Rocznik: 2009
- Podziękował: 287 razy
- Otrzymał podziękowań: 304 razy
Mnie chodziło o to że oświetlenie wnętrza nie jest monitorowane przez kontrolkę spalonych żarówek.kk25 pisze:Oświetlenie wnętrza przechodzi przez kompa, niestety.
Można sobie tam wkładać diodki i inne wynalazki, a kontrolka nie reaguje na takie zamiany.
Z tego wnioskuję że dołożenie dwóch żaróweczek pod ten układ również nie powinno stanowić problemu.
Sam opóźniacz oraz ściemniacz oświetlenia prawdopodobnie idzie przez body komp.