Zegar pokładowy - dokładnośc chodu
-
- Nowy
- Przebieg: 21000
- Silnik: 1,4 T-jet
- Rocznik: 2009
Zegar pokładowy - dokładnośc chodu
Zauważyłem, że zegar pokładowy mniej więcej co miesiąc "łapie" 1-2 minuty opóźnienia. Czy w waszych egzemplarzach jest tak samo?
Zegar nie jest synchronizowany z zewnątrz więc jego dokładność chodu zależy od kawarcu - jak wiadomo te najbardziej dokładne wymagają termostatowania itp. Jednak odchyłka rzędu 2 min/miesiąc wydaje mi się nieco za duża.
Reklamujemy??
Zegar nie jest synchronizowany z zewnątrz więc jego dokładność chodu zależy od kawarcu - jak wiadomo te najbardziej dokładne wymagają termostatowania itp. Jednak odchyłka rzędu 2 min/miesiąc wydaje mi się nieco za duża.
Reklamujemy??
- Sebi
- Nowy
- Przebieg: 28500
- Silnik: 1.4
- Rocznik: 2009
Myślę, że ten fakt dotyczy wszystkich egzemplarzy. W mojej Linei jest identyczna sytuacja. Powiem więcej, zanim kupiłem Linee miałem Grande Punto i tam sytuacja wyglądała identycznie, 1-2 min/miesiąc :] Na szczęscie w moim przypadku były to jedyne mankamenty jakie zauważyłem w tych dwóch samochodach 

- Rafcio
- Moderator
- Przebieg: 130000
- Silnik: 1.4 Turbo 120KM
- Rocznik: 2013
- Podziękował: 332 razy
- Otrzymał podziękowań: 164 razy
Ja też miałem opóźniający się zegar ale po wymianie zestawu wskaźników z powodu felernego wyświetlacza komputera teraz nie zauważyłem żeby się spóźniał. Może coś poprawili w nowych wskaźnikach bo ja miałem sprowadzony prosto z lini produkcyjnej bo nie było nigdzie na magazynie 

OPEL ZAFIRA TOURER
1.4 Turbo 120KM Benzyna
1.4 Turbo 120KM Benzyna

- Kuzyn_z_Sosnowca
- klubowicz
- Przebieg: 144000
- Silnik: T-Jet z gazem
- Rocznik: 2008
- Podziękował: 219 razy
- Otrzymał podziękowań: 375 razy
-
- Nowy
- Przebieg: 74
- Silnik: 1,3 Multijet
- Kontakt:
U mnie to samo. Potwierdzam. Średnio 1-2 minuty na miesiąc.
Pan w ASO twierdził, że samochód czas synchronizuje z RDSa w radio. Narazie sytuacja ucichła, ale tylko do kolejnej wizyty - tym razem z kierownicą.
Z tego co kojarzymy to zaczął dopiero spóźniać po wymienia zegarów/wskaźników (zwał jak zwał ;)). A wymieniali je, bo nawet na rezerwie pokazywało, że można zrobić ~3000 km.
Pan w ASO twierdził, że samochód czas synchronizuje z RDSa w radio. Narazie sytuacja ucichła, ale tylko do kolejnej wizyty - tym razem z kierownicą.
Z tego co kojarzymy to zaczął dopiero spóźniać po wymienia zegarów/wskaźników (zwał jak zwał ;)). A wymieniali je, bo nawet na rezerwie pokazywało, że można zrobić ~3000 km.
- krakus02
- klubowicz
- Przebieg: 0
- Silnik: 1.4 16V TJet
- Podziękował: 24 razy
- Otrzymał podziękowań: 16 razy
U mnie też występuje to opóźnienie. Przyzwyczaiłem się do tego jak do opóźnień PKP lub innych pseudo przewoźników...
Patrząc na nasze zegarki w Linkach, nawet opóźniających się, nie spóźnimy się na pociąg (one mają spóźnienia liczone w godzinach)... 

„Śmiej się, śmiej, ale mój model to ferrari wśród Fiatów, oczywiście kiedy ja prowadzę"