Lampy tył

Awatar użytkownika
cichy
klubowicz
klubowicz
Przebieg: 217000
Silnik: 2.0 110KM HDi
Podziękował: 104 razy
Otrzymał podziękowań: 70 razy
Kontakt:

Post autor: cichy »

Tomek pisze:żeby nie taka odległość między nami to już bym był Twoim klientem.
a ja drugi w kolejce zaraz za Tomkiem :)
Sympatyk forum :-)
Awatar użytkownika
Vito
Nowy
Nowy
Przebieg: 50500
Silnik: 1.1
Rocznik: 2004
Kontakt:

Post autor: Vito »

Tak od siebie dodam, ze ja bym lamp przednich nie oklejał. Miałem halogeny zrobione jasna folią ale zerwałem ją. Lampa wygląda jak by była ostro już wypalona. Moim zdaniem nie robi to żadnej roboty a wręcz odwrotnie oszpeca samochód. Jak sie do tego doda ze wam reflektory żółkną to sam nie wiem co z tego wyjdzie :D

Jak ktoś chce mieć fajne lampy to troche więcej trzeba niż folia :zlośnik http://pandomaniak.prv.pl/album/lampy/index.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
Radeon
klubowicz
klubowicz
Przebieg: 38999
Silnik: 1.4 8v
Rocznik: 2009
Otrzymał podziękowań: 5 razy

Post autor: Radeon »

Vito jestem pod wrażeniem :brawo
Awatar użytkownika
Vito
Nowy
Nowy
Przebieg: 50500
Silnik: 1.1
Rocznik: 2004
Kontakt:

Post autor: Vito »

Każdy orze jak może :D U Was w Linkach moim zdaniem inaczej sie nie da rozebrać lampy jak u mnie w Pandzie. Moim zdaniem szał by był jakby ktoś troszkę pokombinował i sobie zrobił takie lampy + grill czarny, przyciemnione tylne lampy, fajne koło 17"

Pomalować lampy to koszt max 50zł plus dużo własnej roboty :) Zaczynamy od wizyty w zaprzyjaźnionym ASO i prosimy by nam ktoś za 4pak Lecha załatwił niepotrzebne, uszkodzone lampy:) Ważne by szkło było całe i ewentualnie chromowana ramka wewnatrz :D potem cały tylny kielich lampy rozwalamy młotkiem i wydłubujemy rant by zostało nam szkło + ewentualnie ramka :) Chromek z ramki zmywamy rozpuszczalnikiem uniwersalnym potem odtłuszczamy, malujemy podkładem do plastiku i czarnym matowym lakierem np w sprayu. Wasze piękne lampy demontujemy z samochodu i robimy destrukcje "szkła" by odzyskać kielich, ewentualnie ramkę chrom jak nie udało się jej odzyskać z uszkodzonych oczek :)
Jak już wszystko mamy przygotowane sklejamy nasze nowe oczka silikonem czarnym :)
Nakład pracy max 3 dni :)

Ciekawe czy ktoś się tu znajdzie odważny bo zachwyt fotami z neta to jedno a własne wykonanie to całkiem inna bajka :D
Awatar użytkownika
Kuzyn_z_Sosnowca
klubowicz
klubowicz
Przebieg: 144000
Silnik: T-Jet z gazem
Rocznik: 2008
Podziękował: 219 razy
Otrzymał podziękowań: 375 razy

Post autor: Kuzyn_z_Sosnowca »

Rozmawiałem z kumplem z salonu i niestety bardzo ciężko o stare lampy do Linei. Zazwyczaj są w formie puzzli, Linei jest mało i mało się też ich rozbija. Jak będę miał jakieś lampy, to się w to będę bawił, ale tak żeby oryginalny komplet odłożyć na półkę. To samo dotyczy się grilla. Ale szukać chyba warto.

Obrazek

Obrazek
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Awatar użytkownika
cichy
klubowicz
klubowicz
Przebieg: 217000
Silnik: 2.0 110KM HDi
Podziękował: 104 razy
Otrzymał podziękowań: 70 razy
Kontakt:

Post autor: cichy »

efekt fajny, warty pomyślenia i zastosowania
Sympatyk forum :-)