Boczna kratka nawiewu jak zdemontować?
-
- klubowicz
- Przebieg: 0
- Silnik: 1.4 8v
- Rocznik: 2008
- Podziękował: 6 razy
- Otrzymał podziękowań: 3 razy
Boczna kratka nawiewu jak zdemontować?
Witam!!
Koledzy podpowiedzcie proszę jak zdemontować boczną kratkę nawiewu od strony kierowcy??spadło mi to sterowanie którym otwiera się i zamyka kratkę a wszystkie części są przynajmniej tak na pierwszy rzut oka wygląda,może uda się samemu coś zrobić bez serwisu.
Koledzy podpowiedzcie proszę jak zdemontować boczną kratkę nawiewu od strony kierowcy??spadło mi to sterowanie którym otwiera się i zamyka kratkę a wszystkie części są przynajmniej tak na pierwszy rzut oka wygląda,może uda się samemu coś zrobić bez serwisu.
- cichy
- klubowicz
- Przebieg: 217000
- Silnik: 2.0 110KM HDi
- Podziękował: 104 razy
- Otrzymał podziękowań: 70 razy
- Kontakt:
mi już dawno te plastyki ze sterowania wypadły od strony kierowcy jak i środkowych kratkach , ustawiam sobie długopisem takim bzdetkiem się już nie przejmuję miałem poważniejsze usterki a ta jak to mówią na reklamie to pikuś, ale rozumiem cię lepiej żeby wszystko było cacy. Jak będą śniegi i nic nie będzie do roboty to się w końcu zajmę dobrze moją linką
- Tomek
- Moderator
- Przebieg: 131000
- Silnik: 1.4 V8 + LPG
- Rocznik: 2009
- Podziękował: 287 razy
- Otrzymał podziękowań: 304 razy
Przeglądałem sobie info o tych kratkach, i mocowane one są na wcisk.
Kratka prawa dodatkowo jest przykręcona śrubeczką od dołu (od strony schowka), natomiast lewa podobno nie (ale ja bym sprawdził dla pewności czy nie widać tam żadnej śrubeczki po wyjęciu tej maskownicy od bezpieczników)
Żeby wyjąć kratkę trzeba też zdemontować te ozdobne listewki (też są wciskane)
Mam jeszcze rysuneczek, może Ci pomoże..
Kratka prawa dodatkowo jest przykręcona śrubeczką od dołu (od strony schowka), natomiast lewa podobno nie (ale ja bym sprawdził dla pewności czy nie widać tam żadnej śrubeczki po wyjęciu tej maskownicy od bezpieczników)
Żeby wyjąć kratkę trzeba też zdemontować te ozdobne listewki (też są wciskane)
Mam jeszcze rysuneczek, może Ci pomoże..
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
-
- klubowicz
- Przebieg: 0
- Silnik: 1.4 8v
- Rocznik: 2008
- Podziękował: 6 razy
- Otrzymał podziękowań: 3 razy
No i problem kratki rozwiązany!! co prawda nie do końca tak ja sobie wyobrażałem....ale,byłem przejazdem obok serwisu to i zapytałem co i jak a tu niespodzianka zrobimy od ręki a że w serwisie nikt się nie bawi w składanki to wymienili mi tą kratkę na nową,niestety foto nie dało sie zrobić,natomiast kratka dokładnie tak wyglądała jak napisał Tomek po bokach są zaczepy i to całe mocowanie więcej nic nie zauważyłem,natomiast co do brzęczenia jak napisał NRG jedyne co mi przychodzi do głowy to że może brakuje od wewnętrznej strony uszczelki która jest nałożona na całym obwodzie tej kratki.