Światła mijania
- makrys
- klubowicz
- Przebieg: 99550
- Silnik: 1.3 multijet
- Rocznik: 2007
- Podziękował: 9 razy
- Otrzymał podziękowań: 7 razy
Światła mijania
Koledzy mam pytanie;
Czy waszych autkach po przepaleniu się jednej żarówki mijania zaświeca się wam kontrolka awarii świateł zewnętrznych ?
Wg instrukcji str 141 na temat świateł mijania nic nie pisze.
Szkoda .
[ Dodano: |11 Paź 2010|, o 18:29 ]
Oczywiście światła mijania przednie
Czy waszych autkach po przepaleniu się jednej żarówki mijania zaświeca się wam kontrolka awarii świateł zewnętrznych ?
Szkoda .
Pozdrawiam
Makrys
Nissan Qashqai Tekna i Fiat Linea 1,3 Multijet Emotion
- mireks
- klubowicz
- Przebieg: 159000
- Silnik: 2.0 Multijet
- Rocznik: 2012
- Podziękował: 7 razy
- Otrzymał podziękowań: 26 razy
- Kontakt:
Re: Światła mijania
Do tej pory przepaliły mi się dwie żarówki świateł mijania. Nigdy nie zapaliła mi się lampka sygnalizująca przepalenie tych żarówek. Natomiast komputer pokładowy i lampka sygnalizują przepalenie żarówek tylnych takich jak światła pozycyjne i tablicy rejestracyjnej. STOP jeszcze mi się nie przepalił. Komputer nie lubi gdy przepalą się jednocześnie więcej niż jedna żarówka. Pewnego razu odciął jakimś cudem zasilanie żarówek oświetlających tablicę rejestracyjnąmakrys pisze:Koledzy mam pytanie;
Szkoda .

Jeśli u ciebie lampka przepalonych żarówek sygnalizuje uszkodzenie żarówek z przodu, to może masz jakąś zmodyfikowaną, bardziej funkcjonalną instalację?
- cichy
- klubowicz
- Przebieg: 217000
- Silnik: 2.0 110KM HDi
- Podziękował: 104 razy
- Otrzymał podziękowań: 70 razy
- Kontakt:
koledzy mam autko rocznik 2008 jak przepaliła mi się przednia pozycja , to mi sygnalizowała lampka, również tylnych. Dla mnie jest to normalne, również sygnalizuje jak da się żarówkę o innych parametrach np. mocniejsząmireks pisze:to może masz jakąś zmodyfikowaną, bardziej funkcjonalną instalację?
Sympatyk forum :-)
- mwas
- Prezes
- Przebieg: 98000
- Silnik: 1.4 MultiAir 170 KM
- Rocznik: 2010
- Podziękował: 344 razy
- Otrzymał podziękowań: 957 razy
- Kontakt:
Niestety nie koledzy M i KILLHIM. Koputer sygnalizuje jedynie przeplanie się świateł: pozycyjnych przód, pozycyjnych tył, stop, kierunkowskazy, oświetlenia tablicy reestracyjnej, cofania oraz przeciwmgielne tył. Światła mijania, drogowe oraz przeciwmgielne przód niestety nie są monitorowane przez komputer, i taką nawet informację znalazłem w instrukcji obsługi, ale nie pamiętam dokładnie na której stronie i w którym miejscu.
Takie działanie komputera jest o tyle upierdliwe, że trzeba co jakiś czas jadąc za jakimś autem przyglądać się w jego tyle, czy widać odbicie naszych obydwóch świateł
Takie działanie komputera jest o tyle upierdliwe, że trzeba co jakiś czas jadąc za jakimś autem przyglądać się w jego tyle, czy widać odbicie naszych obydwóch świateł

Alfa Romeo Giulietta 1.4 MultiAir 170 KM
- kazgas
- klubowicz
- Przebieg: 85000
- Silnik: 1,4 8V
- Rocznik: 2008
- Podziękował: 2 razy
- Otrzymał podziękowań: 2 razy
tak pisze w instrukcji
http://www.lineaklubpolska.pl/download.php?id=893" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.lineaklubpolska.pl/download.php?id=893" onclick="window.open(this.href);return false;
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Ostatnio zmieniony 12 paź 2010, 13:56 przez kazgas, łącznie zmieniany 1 raz.
Kazek
- Tomek
- Moderator
- Przebieg: 131000
- Silnik: 1.4 V8 + LPG
- Rocznik: 2009
- Podziękował: 287 razy
- Otrzymał podziękowań: 304 razy
To samo rozwiązanie było w Pandzie. Komp sygnalizował przepalenie wszystkich światełek, oprócz najważniejszych czyli mijania, drogowych i halogenów.mwas pisze:Niestety nie koledzy M i KILLHIM. Koputer sygnalizuje jedynie przeplanie się świateł: pozycyjnych przód, pozycyjnych tył, stop, kierunkowskazy, oświetlenia tablicy reestracyjnej, cofania oraz przeciwmgielne tył. Światła mijania, drogowe oraz przeciwmgielne przód niestety nie są monitorowane przez komputer, i taką nawet informację znalazłem w instrukcji obsługi, ale nie pamiętam dokładnie na której stronie i w którym miejscu.
Jakby kogoś interesowało to komp nie monitoruje też trzeciego środkowego światła stopu.