w swoim aucie zastepczym zauważyłem że zamiast rączki jest taki schowek na okulary. Kto ma i czy spełnia on swoją funkcję? A koszt i gdzie ewentualnie można to nabyć.
Mam u siebie taki schowek. Jako, że jestem krótkowidzem mam tam swoje okulary zapasowe (tak na wszelki wypadek). W lipcu bez tych okularów byłbym załatwiony 800 km od domu, jak moje zasadnicze oprawki nagle się rozsypały. Dla osób bez wady wzroku jest to dobre miejsce na okulary przeciwsłoneczne.
Fajna rzecz, tylko słyszałem że do tego schowka potrzebne są jeszcze jakieś elementy montażowe (jakieś śrubki specjalne czy coś ) emmer może korzystając z okazji obejrzyj jak to wygląda w Twoim porzyczaku
chodzi Ci kolego o taką "dziurkę" po prawej stronie pod kierownicą????bo jeśli tak to u mnie jest coś takiego i raczej okularów to się tam włożyć nie da
krzyspi pisze:chodzi Ci kolego o taką "dziurkę" po prawej stronie pod kierownicą????bo jeśli tak to u mnie jest coś takiego i raczej okularów to się tam włożyć nie da
Nie, to nie o tą dziurkę chodzi
Montuje się to zamiast rączki nad głową kierowcy.
Moja opinia... szkoda kasy, ciasno i niewygodnie, kiepski dostęp w czasie jazdy. Uważam, że źle zainwestowałem swoje pieniądze...
Za 5 PLN można kupić sztywny pojemnik na okulary u dowolnego optyka. Wsadzony do schowka lub włożony w kieszeń drzwi doskonale spełni swoje zadanie, a dodatkowo sama czynność wyjęcia czy schowania okularów nie będzie wymagała "zręcznych palców i giętkiej dłoni"
Co do montażu... wraz z pojemnikiem otrzymałem zestaw mocujący, na który składają się dwie śruby oraz gwintowane zaczepy montowane „na wcisk” w profilu dachu (otwory widoczne po wyjęciu zaślepek). Sam montaż jest prosty i wymaga... długiej śruby z gwintem jak zaczep (do zainstalowania zaczepów) oraz śrubokręta do skręcenia potem całości...
Linea 1.4 8v & LPG r.2007 wersja Dynamic 85 KKm (Syn)
Linea 1.4 Turbo r.2009 wersja Dynamc 56 KKm (To ja)
krzyspi pisze:chodzi Ci kolego o taką "dziurkę" po prawej stronie pod kierownicą????bo jeśli tak to u mnie jest coś takiego i raczej okularów to się tam włożyć nie da