Żarówki
- jay_21
- klubowicz
- Przebieg: 67000
- Silnik: 1.4 T-Jet
- Rocznik: 2008
- Podziękował: 1 raz
- Otrzymał podziękowań: 2 razy
W temacie żarówek, wymieniłem przednie żarówki mijania na Osram NightBreaker +90% i powiem szczerze, że świecą dużo lepiej niż te które miałem założone fabrycznie (Philips LongLife). Jazda nocą teraz to zupełnie inna bajka. Różnica w świeceniu jest widoczna gołym okiem
Barwa światła biała. W deszczu też ok, choć troszkę światło się gubi. Generalnie jestem zadowolony z zakupu, dałem za nie 40 zł na allegro. Jak z trwałością tych żarówek, to wypowiem się jak padną 

Linea 1.4 T-Jet Red Flamenco Dynamic
- Kuzyn_z_Sosnowca
- klubowicz
- Przebieg: 144000
- Silnik: T-Jet z gazem
- Podziękował: 219 razy
- Otrzymał podziękowań: 375 razy
- jay_21
- klubowicz
- Przebieg: 67000
- Silnik: 1.4 T-Jet
- Podziękował: 1 raz
- Otrzymał podziękowań: 2 razy
Coval, polecam osram night breaker +90. Świecą bardzo dobrze i już od czerwca dają radę. Miałem też w Bravie Philips Blue Vision i też długo wytrzymały - światło miały barwy białej a nie niebieskiej (no może była delikatna poświata jak spojrzało się pod pewnym kontem). Osramy świecą lepiej niż Philips.
Linea 1.4 T-Jet Red Flamenco Dynamic
- rob_ert
- klubowicz
- Przebieg: 184000
- Silnik: 1,3 Multijet 90KM
- Podziękował: 15 razy
- Otrzymał podziękowań: 21 razy
Jeżdżę właśnie na Osramach Cool Blue, i mogę je śmiało polecić. Nazwa jest myląca ponieważ ich barwa jest super biała, kompletnie zero niebieskiego odcienia. Nazywają się tak bo bańka ma niebieskawy odcień, ale świecą naprawdę świetnie. Kilku moich kolegów jeżdzi na nich od conajmniej roku i jeszcze się nikomu z nich nie przepaliły.Coval pisze:Co sądzicie o żarówkach o niebieskiej barwie światła typu philips blue vision, tungsram superblue, osram cool blue itd
Po zmianie H7 na cool blue różnica w barwie była taka, że zaraz zmieniłem jeszcze H1 na cool blue a nawet jeszcze W5W z postojówek na cool blue bo tak źle wyglądała barwa postojówek w reflektorze świecącym H7 cool blue, (świeciły na żółto)
Niestety nie jest to tani zestaw: H7 - 60 zeta za 2 szt. (ja wziąłem jeszcze 2. na zapas), 45 zeta za 2 x H1 i 11 zeta za 2 x W5W.
Z tego co rozmawiam z kolegami z pracy to wynalazki typu +90% nie świecą wcale o tyle lepiej, ale o tyle mają właśnie skróconą żywotność.
Tak że śmiało polecam Osram Cool Blue, nie są wcale niebieskie!!!
Kto chce - szuka sposobu,
kto nie chce - szuka powodu.
kto nie chce - szuka powodu.
- Kuzyn_z_Sosnowca
- klubowicz
- Przebieg: 144000
- Silnik: T-Jet z gazem
- Podziękował: 219 razy
- Otrzymał podziękowań: 375 razy
- mpsfc
- klubowicz
- Podziękował: 17 razy
- Otrzymał podziękowań: 19 razy
Jeżdże już na 2 komplecie Philips blue vision (90 zeta za komplet) i jestem zadowolony. Nie znam żywotności ponieważ wymieniam żarówki profilaktyczne co rok, jak wszyscy wiedzą żarnik sie wypala i żarówka coraz słabiej świeci. Mogę je śmiało polecić, ich barwa jest biała i nie ma nic wspólnego z niebieskim.
Co do tylnych lamp to czy ktoś z Was zauważył, że w komplecie kluczy jest plastikowy klucz do odkręcania tych lamp?
Co do tylnych lamp to czy ktoś z Was zauważył, że w komplecie kluczy jest plastikowy klucz do odkręcania tych lamp?