Zrobimy samochód pułapkę, będą mieli dobę na usunięcie wszystkich problemów, jak nie, to jebudu!!!emmer pisze:nie mamy z nimi szans. są świetni w destrukcji:)
Kolorowa Linea
- Kuzyn_z_Sosnowca
- klubowicz
- Przebieg: 144000
- Silnik: T-Jet z gazem
- Rocznik: 2008
- Podziękował: 219 razy
- Otrzymał podziękowań: 375 razy
- Kuzyn_z_Sosnowca
- klubowicz
- Przebieg: 144000
- Silnik: T-Jet z gazem
- Podziękował: 219 razy
- Otrzymał podziękowań: 375 razy
- emmer
- klubowicz
- Przebieg: 32000
- Silnik: 1.5
- Rocznik: 2017
- Podziękował: 39 razy
- Otrzymał podziękowań: 101 razy
proszę o opinię. nie wiem czy jestem przewrażliwiony czy jak, bo tych przejściach z ASO mam już dość. tak wygąda obecnie mój samochód. zwróćcie uwagę na kolor dachu, prawego słupka, maski, prawego błotnika i górnych obramówek drzwi. czy nie jest to inny kolor? czy naprawdę nie da się dobrać tak lakieru żeby był identyczny? dodam, że te kolorki wychodzą przy oglądaniu samochodu pod pewnym kontem. FAP przydzielił mi rzeczoznawcę który będzie weryfikował stan mojego samochodu. czekam na kontakt od niego.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
- jay_21
- klubowicz
- Przebieg: 67000
- Silnik: 1.4 T-Jet
- Podziękował: 1 raz
- Otrzymał podziękowań: 2 razy
emmer, na zdjęciu jest widoczna znaczna różnica kolorów pomiędzy dachem; słupkiem a górnym rantem drzwi.
Wg mnie ciężka sprawa.. dobór odpowiedniej bazy to bardzo trudna czynność. Czasami do tematu doboru lakieru trzeba podejść kilka razy, wykonać próbki itp. Potrzeba dobrego kolorysty, żeby kolor lakieru się zgadzał.emmer pisze: czy naprawdę nie da się dobrać tak lakieru żeby był identyczny?
Linea 1.4 T-Jet Red Flamenco Dynamic
-
- klubowicz
- Przebieg: 113000
- Silnik: 1,4 T-Jet+LPG
- Podziękował: 4 razy
- Otrzymał podziękowań: 27 razy
Dobranie lakieru jest bardzo trudne. Nawet jak dobrze dorobią to po czasie każdy będzie płowiał na swój sposób. Poproś ich aby pomalowali Ci to lakierem fabrycznym czyli takim jakim malują w fabryce. Masz świerze auto, więc różnicy w lakierze nie będzie widać. W Krakowie nie było z tym problemu i znajomemu pomalowali lakierem fabrycznym i wszystko gra. W Bydgoszczy też jedna Linka znajoma miała dzwona, dobierali lakier i była lipa, potem lakier fabryczny i idealnie było.
- emmer
- klubowicz
- Przebieg: 32000
- Silnik: 1.5
- Rocznik: 2017
- Podziękował: 39 razy
- Otrzymał podziękowań: 101 razy
jutro o 12 oględziny mojego samochodu w ASO Romar przy udziale eksperta technicznego FAP. Zobaczymy co się wydarzy. Po wszystkim zdam obszerną relację.
.
a więc prawie dwie godziny studiowania mojej linki - główny wynik - samochód po raz trzeci do malowania. kilka mniejszych i większych usterek do usunięcia. samochód stawiam w niedzielę do ASO, biorę zastępczy!!!!! i czekam na wyniki.
jednak zrobienie szumu pomogło przejrzeć na oczy panom z ASO. wizytacja z FAP + fotograf:) obecni na miejscu. czuć było napiętą atmosferę. zobaczymy czy staną na wyskości zadania, bo już nie mam siły do tego

a więc prawie dwie godziny studiowania mojej linki - główny wynik - samochód po raz trzeci do malowania. kilka mniejszych i większych usterek do usunięcia. samochód stawiam w niedzielę do ASO, biorę zastępczy!!!!! i czekam na wyniki.
jednak zrobienie szumu pomogło przejrzeć na oczy panom z ASO. wizytacja z FAP + fotograf:) obecni na miejscu. czuć było napiętą atmosferę. zobaczymy czy staną na wyskości zadania, bo już nie mam siły do tego
- cichy
- klubowicz
- Przebieg: 217000
- Silnik: 2.0 110KM HDi
- Podziękował: 104 razy
- Otrzymał podziękowań: 70 razy
- Kontakt:
Ja miałem przedni zderzak wymieniany, niestety nowe zderzaki sa tylko czarne, tak mi go pomalowali w ASO że niestety różnica jest jak się przyjrzećemmer pisze:czy naprawdę nie da się dobrać tak lakieru żeby był identyczny?
[ Dodano: |29 Wrz 2010|, o 02:30 ]
kolego pogratulować, dla mnie ten silnik jest porażka, ten samochód rozpędza się jak tramwaj z tym silnikiem, wiem co mówię bo taki posiadam, auto sie dobrze prowadzi jak każdą Lineę, auto jest za ciężkie i zadrze jak na ten motorBogusław Wro pisze:A ja jestem bardzo zadowolony z mojego silniczka 1,4 77KM. Bardzo przyjemnie się prowadzi większego mi nie potrzeba.:)Pozdrawiam wszytskich miłośników tej pięknej sylwetki:)
Sympatyk forum :-)
-
- klubowicz
- Przebieg: 113000
- Silnik: 1,4 T-Jet+LPG
- Podziękował: 4 razy
- Otrzymał podziękowań: 27 razy
Ale to normalne, ponieważ zderzak jest plastikowy. Lakier inny odcień ma na plastiku jak i na metalu. U mnie też jest różnica w kolorze mimo, że lakier fabryczny.pawe1_c pisze:emmer napisał/a:
czy naprawdę nie da się dobrać tak lakieru żeby był identyczny?
Ja miałem przedni zderzak wymieniany, niestety nowe zderzaki sa tylko czarne, tak mi go pomalowali w ASO że niestety różnica jest jak się przyjrzeć