Kapryśny klakson ;(
- cichy
- klubowicz
- Przebieg: 217000
- Silnik: 2.0 110KM HDi
- Podziękował: 104 razy
- Otrzymał podziękowań: 70 razy
- Kontakt:
Kapryśny klakson ;(
Koledzy po trzech latach śmigania Lineą pojawiła mi się kolejna usterka. Teraz klakson, działa kiedy nie trzeba, a kiedy trzeba wciska się go a on nic jak by go nie było, dzisiaj miałem taki przypadek, chciałem go użyć, a używam tylko w nagłych przypadkach a tu nic, przyciskałem dolną część kierownicy w rożnych miejscach , nie zadziałał.
Moje pytanko, czy miał ktoś z was taki przypadek, i co mogło w nim paść?
Moje pytanko, czy miał ktoś z was taki przypadek, i co mogło w nim paść?
- krakus02
- klubowicz
- Przebieg: 0
- Silnik: 1.4 16V TJet
- Rocznik: 2008
- Podziękował: 24 razy
- Otrzymał podziękowań: 16 razy
U mnie w Punto miałem podobne objawy, kiedy klakson (syrena w silniku) był "zalany". Po pewnym czasie klakson padł całkowicie i musiałem wymienić na nowy (do Punto pasował klakson z rozstawami pod śruby od Golfa I
) i było OK

„Śmiej się, śmiej, ale mój model to ferrari wśród Fiatów, oczywiście kiedy ja prowadzę" 

- cichy
- klubowicz
- Kontakt:
to samo, po lewej stronie, pod lampą łatwy dostęp, wyczyściłem styki, o brudach to nie ma mowy bo jest szczelny zacisk ale zaśniedzieć może , w każdym razie po tym zabiegu jednym dotknięciem, dźwięk jest. Zobaczymy z czasem czy to styki ,a może powolny koniec trąbki, dla tego ze raz mi działał a raz nie.Tomek pisze:po otwarciu maski klakson widoczny jest jak na dłoni.
Dzięki
Ostatnio zmieniony 19 cze 2011, 13:43 przez cichy, łącznie zmieniany 1 raz.
Sympatyk forum :-)
- cichy
- klubowicz
- Kontakt:
tu masz rację przed zima na pewno będę miał ja zamontowano, szperam w internecie i znalazłem komplet osłon za 90 zł.Tomek pisze:pawe1_c, fajnie że czyszczenie pomogło![]()
Ale osłona pod silnikiem to by Ci się przydała
http://motoallegro.pl/item1168011957_os ... o_d_b.html" onclick="window.open(this.href);return false;
jeszcze się dowiem jakie są ceny w ASO
Ostatnio zmieniony 19 cze 2011, 14:09 przez cichy, łącznie zmieniany 1 raz.
Sympatyk forum :-)
- Kuzyn_z_Sosnowca
- klubowicz
- Przebieg: 144000
- Silnik: T-Jet z gazem
- Rocznik: 2008
- Podziękował: 219 razy
- Otrzymał podziękowań: 375 razy
http://www.lineaklubpolska.pl/viewtopic.php?t=526" onclick="window.open(this.href);return false; Tu jest temat gdzie dowiesz się wszystkiego o osłonie.pawe1_c pisze:tu masz rację przed zima na pewno będę miał ja zamontowano, szperam w internecie i znalazłem komplet osłon za 90 zł.
http://motoallegro.pl/ite...iorino_d_b.html" onclick="window.open(this.href);return false;
jeszcze się dowiem jakie są ceny w ASO