Tomek pisze:marcio pisze:na obrotach biegu jałowego. I wtedy wspomaganie nie pracuje równomiernie.
Zdecydowanie nie powinno tak być.
I nie daj sobie wmówić w ASO że TTTM.
Owszem ten typ tak ma. Każde auto z hydraulicznym wspomaganiem (elektrohydrauliczne lub elektryczne nie ma tego zjawiska) tak ma na zbyt niskich obrotach. Po prostu zbyt małe ciśnienie w układzie jest. Niestety auta "eko" mają obroty na poziomie bliskim zgaśnięcia i wrzucenie na luz albo za niskie obroty w połączeniu z gwałtownym manewrem właśnie skutkuje takim zacięciem.
Wyczuwalne to jest jak obroty spadną (np nagłe hamowanie bez zmiany biegów i ominięcie przeszkody) do poziomu gdy silnik prawie zaczyna szarpać. Wrzuć jedynkę, tocz się bez gazu i zacznij szybko skręcać kierownicą w lewo i w prawo to będzie ciężej chodzić niż normalnie i czasem tak przytnie wspomaganie.
marcio wyczulony jesteś

Ja zauważyłem to zjawisko ale mnie w ogóle to nie przeszkadza. Chyba, że u Ciebie występuje to mocniej i wtedy jest to usterką. Zawsze możesz zawitać do ASO i sprawdzić ale najlepiej to porównać z inną Lineą (wspomagania chyba są takie same w każdej wersji silnikowej?).