Stuki w tylnym zawieszeniu
- Rafcio
- Moderator
- Przebieg: 130000
- Silnik: 1.4 Turbo 120KM
- Rocznik: 2013
- Podziękował: 332 razy
- Otrzymał podziękowań: 164 razy
i nie wypuściłbym go do momentu aż usłyszy xD xD xDślimak pisze:To go załaduj do bagażnika będzie bliżej problemu xD xD xD
Wczorej przyjechałem z trasy i zaczęło coś delikatnie pukać, a i jeszcze jedno - jak jechałem załadowany w 4 osoby i pełny bagażnik czasami przy przejeżdżaniu przez małą nierówność na jezdni zawieszenie z przodu tak trzasło jakbym wpadł do wyrwy w jezdni

OPEL ZAFIRA TOURER
1.4 Turbo 120KM Benzyna
1.4 Turbo 120KM Benzyna

- drmaciek
- klubowicz
- Przebieg: 30
- Silnik: 1.4 T-Jet
- Rocznik: 2008
Słabo mi się robi jak to wszystko czytam. Chciałem zaczekać aż wreszcie ktoś jasno powie że był w serwisie i postawiono trafną diagnozę co do stukania, ale chyba się nie doczekam. Trzeba się chyba umawiać z serwisem, a przecież to dopiero początek problemów, dalej czeka człowieka dochodzenie się z nimi. Już mam przerypane u żony, która chciała Octavię kupować, a ja ją namówiłem na Lineę. A tak w ogóle czuję się malutki czytając Wasze fachowe opisy. Czyżby w tym kraju nadal każdy kierowca musiał być sam sobie mechanikiem i znać się na wszystkim??? Ja rozumiem stare auto jakieś, ale nowe salonowe żeby takich 'atrakcji' dostarczało? Słabo mi ;P
A-ha, tematem było stukanie a nie skrzypienie, więc może by nie robić bałaganu co?
A-ha, tematem było stukanie a nie skrzypienie, więc może by nie robić bałaganu co?
1.4 T-Jet Dynamic
- Kuzyn_z_Sosnowca
- klubowicz
- Przebieg: 144000
- Silnik: T-Jet z gazem
- Podziękował: 219 razy
- Otrzymał podziękowań: 375 razy
Moja diagnoza jest na str 4, ale nie jestem fachowcem i mogę się mylić. Dzisiaj jadę na serwis i może wieczorem coś napiszę.drmaciek pisze:Chciałem zaczekać aż wreszcie ktoś jasno powie że był w serwisie i postawiono trafną diagnozę co do stukania, ale chyba się nie doczekam.
Niestety tak. Przecież ludzie pracujący w autoryzowanym serwisie to normalni mechanicy, którym trafiła się akurat taka robota. Może trafić się nawet stażysta, albo praktykant :wkurzony:drmaciek pisze:Czyżby w tym kraju nadal każdy kierowca musiał być sam sobie mechanikiem i znać się na wszystkim???
- emmer
- klubowicz
- Przebieg: 32000
- Silnik: 1.5
- Rocznik: 2017
- Podziękował: 39 razy
- Otrzymał podziękowań: 101 razy
ja będę miał gotową diagnozę wieczorem w środę. także poczekaj zdam, obszerną relację.drmaciek pisze:Słabo mi się robi jak to wszystko czytam. Chciałem zaczekać aż wreszcie ktoś jasno powie że był w serwisie i postawiono trafną diagnozę co do stukania, ale chyba się nie doczekam. Trzeba się chyba umawiać z serwisem, a przecież to dopiero początek problemów, dalej czeka człowieka dochodzenie się z nimi. Już mam przerypane u żony, która chciała Octavię kupować, a ja ją namówiłem na Lineę. A tak w ogóle czuję się malutki czytając Wasze fachowe opisy. Czyżby w tym kraju nadal każdy kierowca musiał być sam sobie mechanikiem i znać się na wszystkim??? Ja rozumiem stare auto jakieś, ale nowe salonowe żeby takich 'atrakcji' dostarczało? Słabo mi ;P
- Kuzyn_z_Sosnowca
- klubowicz
Linea jest zbudowana na podzespołach od Grande Punto. Ciekawe czy zawieszenie jest żywcem przeniesione z GP czy coś jest pozmieniane. Jeżeli jest takie samo to cienko to widzę bo Linka jest ponad 100kg cięższa. Tak samo zastanawia mnie czy 1.6mj ma wzmocnione podwozie. Jest 90kg cięższy od t-jet'a i 130 od 1.4 8v
- Kuzyn_z_Sosnowca
- klubowicz