Szmery przy przyspieszaniu
-
- klubowicz
- Przebieg: 60000
- Silnik: 1,3 multijet 90km
- Rocznik: 2008
Szmery przy przyspieszaniu
witam, problem tak wygląda:
- przy przyspieszaniu spod maski dochodzi dziwny szmer, dźwięk, coś jakby jendostajne cykanie
- gdy jadę tą samą prędkością ten dźwięk ustaje
- jak silnik chodzi bez jazdy szmerów nie ma, również jak jadę na 1 i 2 biegu nic nie słychać; jadę na luzie nic nie słychać; gdy w trakcie przyspieszania cofnę nogę z gazu- nic nie słychać;
- dźwięk jest irytujący i z tego co słyszę nie dochodzi wprost z silnika.
ma ktoś pomysł co to może być?
- przy przyspieszaniu spod maski dochodzi dziwny szmer, dźwięk, coś jakby jendostajne cykanie
- gdy jadę tą samą prędkością ten dźwięk ustaje
- jak silnik chodzi bez jazdy szmerów nie ma, również jak jadę na 1 i 2 biegu nic nie słychać; jadę na luzie nic nie słychać; gdy w trakcie przyspieszania cofnę nogę z gazu- nic nie słychać;
- dźwięk jest irytujący i z tego co słyszę nie dochodzi wprost z silnika.
ma ktoś pomysł co to może być?
bonus77
-
- klubowicz
- Przebieg: 34000
- Silnik: 1,4 16V
- Rocznik: 2008
Na poczatek nie ma sie co stresowac ,wylukaj gdzie sie wydostaje ten dzwiek w miare mozliwosci sprawdz turbo moze to zawor upustowy przy turbinie lub cos innego.Ciezki temat pewnie z tym jest zwazywszy ze trudno go zlokalizowac.Mi taki halas dochodzil od zle spasowanej maski od silnika wystawala nieco ponad norme i przy wiekszych predkoscial mialem swist jednemu gosciowi autko zabrali na pol roku i szukali w koncu znalezli.Mam nadzieje ze to nie jest cos powaznego i szybko wyprostujesz problem.Pozdro.
[ Dodano: |23 Sie 2010|, o 14:37 ]
Tak sobie mysle ze jesli szmer to co napisalem powyzej ma sens ale to cykanie mnie martwi ,to najprawdopodobniej cos innego.Byc moze ktos mial taki problem wiec moze dojdziesz ladu
Tak sobie mysle ze jesli szmer to co napisalem powyzej ma sens ale to cykanie mnie martwi ,to najprawdopodobniej cos innego.Byc moze ktos mial taki problem wiec moze dojdziesz ladu