Kontrolka ABS i hamulca ręcznego
-
Niewiem
- Nowy

- Przebieg: 250000
- Silnik: 1.4 8V
- Rocznik: 2009
- Podziękował: 5 razy
- Otrzymał podziękowań: 1 raz
Kontrolka ABS i hamulca ręcznego
Pojawiła się u mnie żółta kontrolka ABS i czerwona ręcznego. Nie ma jej od razu po odpaleniu, tylko z czasem podczas jazdy najpierw się zapalają i znikają co jakiś czas a jak długo jeżdżę to sie w koncu zapalą i już nie gasną. Miał ktoś taki problem?
Ręczny ogółem działa normalnie a hamulce jak żyleta, aż mnie to troche dziwi. Leciutko wciskam i już hamuje ostro. Kolega jak wsiadł bardziej doświadczony(więcej aut miał ogółem) to powiedział że nigdy sie z takimi nie spotkał.
Skąd te błędy? Google mówi że poważna sprawa, ale ja to nie wiem
Ręczny ogółem działa normalnie a hamulce jak żyleta, aż mnie to troche dziwi. Leciutko wciskam i już hamuje ostro. Kolega jak wsiadł bardziej doświadczony(więcej aut miał ogółem) to powiedział że nigdy sie z takimi nie spotkał.
Skąd te błędy? Google mówi że poważna sprawa, ale ja to nie wiem
-
Niewiem
- Nowy

- Przebieg: 250000
- Silnik: 1.4 8V
- Rocznik: 2009
- Podziękował: 5 razy
- Otrzymał podziękowań: 1 raz
Re: Kontrolka ABS i hamulca ręcznego
Kurcze serio nikt nie miał takiej sytuacji? Dziś już świeci się non stop. Płyn hamulcowy trzyma poziom jakby coś
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
- Motorek4612
- klubowicz

- Przebieg: 206000
- Silnik: 1.4 t-jet
- Rocznik: 2008
- Podziękował: 84 razy
- Otrzymał podziękowań: 120 razy
Podepnij pod komputer. Linea jest wrażliwa na temperatury. Prawdopodobnie masz gdzieś wilgoć,lub uszkodzony potencjometr pedału gazu... Dziwne ale prawdziwe.
- mwas
- Prezes

- Przebieg: 123456
- Silnik: 1.4 MultiAir 170 KM
- Rocznik: 2010
- Podziękował: 350 razy
- Otrzymał podziękowań: 980 razy
- Kontakt:
A przypadkiem któryś czujnik ABS nie wyzionął ducha ? Jak mocno hamujesz, to ABS działa ? Czy koła stoją "na dębowo" ? Podpięcie pod kompa powinno wyjaśnić sprawę 
Alfa Romeo Giulietta 1.4 MultiAir 170 KM
- mwas
- Prezes

- Przebieg: 123456
- Silnik: 1.4 MultiAir 170 KM
- Rocznik: 2010
- Podziękował: 350 razy
- Otrzymał podziękowań: 980 razy
- Kontakt:
No to nie masz się co zastanawiać, w tym przypadku są w zasadzie dwie możliwości: albo padł moduł ABS (chyba się jeszcze nie zdarzyło
), albo padł czujnik ABS przy którymś kole - może jeszcze ewentualnie być, że coś się stało z pierścieniem dającym sygnał do czujnika ABS, ale to też dość rzadka przypadłość
Podłączaj auto pod komputer to wskaże Ci, co dokładnie jest nie tak, i proponowałbym zareagować szybko, bo jazda bez sprawnego układu ABS w aktualnie panujących warunkach, to kwestia bezpieczeństwa, ale chyba nie muszę tłumaczyć tak banalnych rzeczy 
Alfa Romeo Giulietta 1.4 MultiAir 170 KM