To jest normalne czy brakuje mi tam czegoś? Pozdrawiam

Na potwierdzenie Twojej opinii ciekawy artykuł; https://www.motofakty.pl/artykul/sprzeg ... adnik.htmlzibi186 pisze: 08 sty 2019, 21:12 Panowie , istnieje coś takiego , jak za mocne wciskanie sprzęgła?![]()
Z tego co pamiętam sprzeglo ma byc wciskane do oporu . . . Pozdrawiam![]()
Do oporu ale trzeba mieć wyczucie we wciskaniu jego. Po wymianie sprzęgła przez pewien czas w linijce myślałem, że zrobiłem dziurę w podłodze bo tak lekko chodzilo. Teraz jestem przyzwyczajony, ale punto mojej narzeczonej ma "cięższe" sprzęgło choć nowsze jest o 4 lata.zibi186 pisze: 08 sty 2019, 21:12 Panowie , istnieje coś takiego , jak za mocne wciskanie sprzęgła?![]()
Z tego co pamiętam sprzeglo ma byc wciskane do oporu . . . Pozdrawiam![]()
Aby rozwiać Twoje wątpliwości a potwierdzić opinie kolegów, dzisiaj tam zajrzałem. Pod pedałem sprzęgła i hamulca nie ma żadnego odbojnika. Jest natomiast plastikowa podkładka pod pedałem gazu. Nie wiem czy tak jest we wszystkich modelach, ale w multijecie taksklodekxxx pisze: 07 sty 2019, 19:22 Jak jest w waszych linkach , bo u mnie podczas wciskania sprzęgła na końcu słychać jak pedał uderza o podłogę tak jakby tam nie było jakiegoś odbojnika czy coś . To jest normalne czy brakuje mi tam czegoś? Pozdrawiam![]()
zależy od tego, które sprzęgło jest zainstalowanesklodekxxx pisze: 08 sty 2019, 17:17 Mi bardzo leciutko chodzi pedał sprzęgła , więc może też za mocno go wciskam bo wcześniej w focusie ciężej chodził.