Tym razem w drodze testu postanowiłem zamontować tarcze nawiercane i nacinane z klockami hamulcowymi ATE ceramic.
Jak to hamuje może po urlopie się dowiem

. @liniowiec też chciałem taki zestaw cały z ate tj. tarcze nacinane + ceramiki ale autoryzowany serwis ATE gdzie montowałem hamulce (bo chciałem mieć gwarancję a na allegro dużo jest podróbek z ate do tego obawiałem się bicia podczas hamowania, niby gwarancja jest tyko jeśli serwis montuje sam - montaż 100zł) jak i na infolini odradzili mi mówiąc że ceramiki nie lubią sie z nacinanymi tarczami i wziołem ceramiki i zwykłe tarcze. Te tarcze masz z MIKODY? 

Ja. Nie polecam. Od razu jedna miała bicie. Wymieniona na nową. Szybko się zużywały, zmieniłem szybko na Brembo (też z nich nie do końca jestem zadowolony bo piszczą a kpl z klockami Brembo jest, kupione w hurtowni ale muszę przyznać, że bardzo wolno się zużywają w porównaniu z poprzednimi).

Ja mogę ci już napisać że sprawują się doskonaleTomek pisze: 29 lip 2018, 7:31 Bardzo będę wdzięczny za Twoje spostrzeżenia z dalszej eksploatacji tego zestawu.
Mnie się bardzo podoba![]()