Czekam z niecierpliwością na relacjęopacz pisze: 12 cze 2018, 10:26 Parę dni temu zamówiłem generator ozonu 10g na Aliexpress za 75zł. Jak dojdzie i złożę to się pochwale wyglądem i ceną za całość![]()

Czekam z niecierpliwością na relacjęopacz pisze: 12 cze 2018, 10:26 Parę dni temu zamówiłem generator ozonu 10g na Aliexpress za 75zł. Jak dojdzie i złożę to się pochwale wyglądem i ceną za całość![]()
Kup jakiś dobry wentylator na 230v i ma działać, ja na szybko wszystko wrzuciłem w skrzynkę narzędziowa i już tak jest parę lat.opacz pisze:Parę dni temu zamówiłem generator ozonu 10g na Aliexpress za 75zł. Jak dojdzie i złożę to się pochwale wyglądem i ceną za całość
Zdecydowanie ciśnienie w układzie jest za niskie, przy 20C na zewnątrz powinno pokazywać około 5 bar. Praktycznie nie masz gazu w układzie. Nie nabijaj freonem tylko azotem (taniej) do około 20 barów i niech ci sprawdzą szczelność (można popsikać w komorze silnika instalację pianą). Powodzenia.opacz pisze: 22 cze 2018, 15:11 Niestety mam problem z klimatyzacją. Po zakupie samochodu działała dobrze, ładnie chłodziła i jak się ją włączało to aż było słychać jak kompresor chodziParę dni temu wciskam pokrętło, lampka na pokrętle się zapala i tyle. Nie chłodzi i nie słychać by kompresor działał. Sprawdziłem dziś w multiecuscan i w zakładce ogólne podaje, że ciśnienie klimatyzacji wynosi 1482 mBar. Nie jest to trochę za mało?
Kolego , mialem identyczne objawy u siebie , z tym że w multiecuscan byl jak byk bląd czujnika cisnienia klimy . Po wymianie czujnika klima dziala .opacz pisze: 22 cze 2018, 15:11 Niestety mam problem z klimatyzacją. Po zakupie samochodu działała dobrze, ładnie chłodziła i jak się ją włączało to aż było słychać jak kompresor chodziParę dni temu wciskam pokrętło, lampka na pokrętle się zapala i tyle. Nie chłodzi i nie słychać by kompresor działał. Sprawdziłem dziś w multiecuscan i w zakładce ogólne podaje, że ciśnienie klimatyzacji wynosi 1482 mBar. Nie jest to trochę za mało?
W multiecuscan nie pokazuje żadnych błędów, a szkoda bo to pewnie by była tańsza opcjazibi186 pisze: 22 cze 2018, 22:24
Kolego , mialem identyczne objawy u siebie , z tym że w multiecuscan byl jak byk bląd czujnika cisnienia klimy . Po wymianie czujnika klima dziala .