rustin pisze: 21 mar 2018, 14:44
Zrobię fotkę spod maski to zobaczycie czy wszystko jest. Jak sypie śnieg na dworze po jeździe parę km pełno go jest na pokrywie silnika co jest w niej filtr, na aku, na wtyczkach od kompa.
Klapki w nadkolach od razu zakleilem taśma naprawcza a na to poszła masa bitumiczna także tam nie ma możliwości aby coś się dostało.
A nawet gdyby , to moim zdaniem zalegało by Ci na zderzaku w okolicach przeciwmgielnych

Szczerze - nie mam pojęcia skąd ten śnieg TAM u Ciebie . . . Żadne logiczne wyjaśnienie nie przychodzi do głowy . . . Rustin , jesteś pewien , że to nie był jednorazowy incydent typu że nadmuchało pomiędzy maską a szybą ? Bo to naprawdę dziwne . . . Jeszcze jedno : gumkę uszczelniającą z przodu na masce masz ? - bo coś mi się zdaje , że to tylko ona ( konkretnie jej stan ) mogłaby być powodem . I pewnie u mnie jest to samo , tylko nie w takim stopniu i dlatego dopiero powyżej 80 km/ h przedmuchuje

W każdym razie gdyby przyszło Ci do glowy jakoś ją usztywnić , to pamiętaj żeby nie wciskać w nią np drugiego węża gumowego ! Jeśli będzie zbyt sztywna uszkodzi Ci górną kratownicę - wiem coś o tym

Myślę , że ewentualnie wałek z miękkiej pianki mógłby pomóc , ale jeszcze nie testowałem