Ktoś ma jakiś pomysł. Na szybko sprawdziłem wiązki w drzwiach i przy klapie bagażnika. Jest ok.
Wiesz jak to jest z szyną can . Kiedyś sprawa byla prosta : aku >bezpiecznik>odbiornik>masa>aku . Szyna ogranicza znacznie ilość przewodów w aucie , ale małe różnice napięć wynikające np.ze śniedzi na stykach , wilgoci w połączeniach lub z utleniania miedzi w przewodach może doprowadzić do głupawki body kompa . Ja tak to widzę . Porównując : mialem podobne przejścia z kompem , gdy plus postojowych sterujący dziennymi miałem podpięty szybkozłączką z zestawu . Minimalne różnice obciążenia i komp wywala błąd i odcina zasilanie . Jeśli przez pomyłkę zamiast 5W wstawisz żarówkę 3W , to to już wystarczy . Bardzo czułe te nasze autkaemmer pisze: 16 wrz 2017, 12:06 błąd wykasowany i powrócił. czasem ze dwa dni go nie ma a czasem świeci przez tydzień. mam tempomat ale już od ho, ho czasu a błąd od niedawna.
Kuzyn , a też dokładałeś tempomat ? Bo tak sobie myślę , że może wraz z dołożeniem tempomatu może do systemu wskoczylo " info" o wartości , która odpowiada akurat temu błędowi , zaczerpnięte przez przypadek z GP razem z danymi tempomatu . To jedynie wydaje mi się być logiczne . Jeśli się nie mylę , to przydała by się pomoc kogoś bardzo kumatego , kto przyjrzał by się pracy naszego body . Albo po prostu ignorować ten sygnał - przecież tylnej wycieraczki nie mamyKuzyn_z_Sosnowca pisze: 16 wrz 2017, 15:51 Też mam błąd wycieraczki, ale siedzi w kompie, nie wywala na wskaźniki.
No to na co czekasz? Wal ino z czuciem!emmer pisze: 18 wrz 2017, 13:18 halogen. uderzyłem w niego i się zaświecił. kontrolka na razie się nie zapala.