Winę za to ponosi filtr kabinowy. Ja wymieniam 2x w roku i wtedy tego zapachu nie ma.krupniok pisze: 12 lut 2019, 14:47 Po wyłączeniu klimatyzacji czuć zapach wilgoci... układ był ozonowany. Zastanawiam się czy "odkraplacz" nie będzie niedrożny - jak się do niego dostać? Jak w ogóle dostać się do parownika klimy?
Winy za to nie ponosi filtr kabinowy. Z racji przebiegów zmieniam 3-4 razy w roku i pomimo wymiany objaw ten sam. Ponawiając pytanie: jak dostać się do parownika i rurki odpływowej?duskap pisze: 12 lut 2019, 17:45Winę za to ponosi filtr kabinowy. Ja wymieniam 2x w roku i wtedy tego zapachu nie ma.krupniok pisze: 12 lut 2019, 14:47 Po wyłączeniu klimatyzacji czuć zapach wilgoci... układ był ozonowany. Zastanawiam się czy "odkraplacz" nie będzie niedrożny - jak się do niego dostać? Jak w ogóle dostać się do parownika klimy?
Wątpię aby był niedrożny (wtedy byłaby kałuża wody na dywanikach). Filtr kabinowy bardzo szybko ma w sobie grzyb i ten zapach... Często już po 5 tys km.krupniok pisze: 12 lut 2019, 17:54Winy za to nie ponosi filtr kabinowy. Z racji przebiegów zmieniam 3-4 razy w roku i pomimo wymiany objaw ten sam. Ponawiając pytanie: jak dostać się do parownika i rurki odpływowej?duskap pisze: 12 lut 2019, 17:45Winę za to ponosi filtr kabinowy. Ja wymieniam 2x w roku i wtedy tego zapachu nie ma.krupniok pisze: 12 lut 2019, 14:47 Po wyłączeniu klimatyzacji czuć zapach wilgoci... układ był ozonowany. Zastanawiam się czy "odkraplacz" nie będzie niedrożny - jak się do niego dostać? Jak w ogóle dostać się do parownika klimy?
Jeśli po wyjęciu filtra kabinowego problem nadal występuje to w czym może być problem?duskap pisze: 16 lut 2019, 21:59Wątpię aby był niedrożny (wtedy byłaby kałuża wody na dywanikach). Filtr kabinowy bardzo szybko ma w sobie grzyb i ten zapach... Często już po 5 tys km.krupniok pisze: 12 lut 2019, 17:54Winy za to nie ponosi filtr kabinowy. Z racji przebiegów zmieniam 3-4 razy w roku i pomimo wymiany objaw ten sam. Ponawiając pytanie: jak dostać się do parownika i rurki odpływowej?duskap pisze: 12 lut 2019, 17:45
Winę za to ponosi filtr kabinowy. Ja wymieniam 2x w roku i wtedy tego zapachu nie ma.
Osuszacz zamontowany jest w obiegu czynnika chłodniczego a nie powietrza...Fiacik pisze: 17 lut 2019, 23:19 Trzeba jechać do dobrego serwisu i wymienić osuszacz .Przy dużych przebiegach i intensywnej eksploatacji klimy powinno się go wymieniać co 5 lat .