Dokładnie taka kalkulacja przeważyła szalę na korzyść naprawy...sorry, ale przesiąść się nagle na wysłużone Clio...eeee, wolę zajechać LinęKuzyn_z_Sosnowca pisze:5 tyś to bardzo droga naprawa, ale za 5 tyś auta nie kupisz.

Dokładnie taka kalkulacja przeważyła szalę na korzyść naprawy...sorry, ale przesiąść się nagle na wysłużone Clio...eeee, wolę zajechać LinęKuzyn_z_Sosnowca pisze:5 tyś to bardzo droga naprawa, ale za 5 tyś auta nie kupisz.
Linea to jest to !!!helletic pisze:Dokładnie taka kalkulacja przeważyła szalę na korzyść naprawy...sorry, ale przesiąść się nagle na wysłużone Clio...eeee, wolę zajechać LinęKuzyn_z_Sosnowca pisze:5 tyś to bardzo droga naprawa, ale za 5 tyś auta nie kupisz.
Promocję jakąś mielileszek1234 pisze:Odwiedziłem ASO w Żorach i wymieniłem olej (70zł) i świece (60zł). Ceny usługi miło mnie zaskoczyły.
Materiały moje , ta cena to tylko robocizna i tyle zapłaciłem przy kasie. Jak zwykle byłem cały czas przy aucie, bo pozwalają;)mwas pisze:Promocję jakąś mielileszek1234 pisze:Odwiedziłem ASO w Żorach i wymieniłem olej (70zł) i świece (60zł). Ceny usługi miło mnie zaskoczyły.![]()
![]()
Co oni Ci za olej tam wlali
![]()
Łączny koszt tylko 130 zł ? Czy jeszcze za roboczogodzinę liczyli ?
Chyba drużyna na pit-stopiemwas pisze:No to sorki, ale jak za samą robociznę, to... d..y nie urywaZapłaciłeś 130 zł za coś, co w sumie zajęło im jakieś pół godziny roboty, więc... i tak przepłaciłeś
o to topogromcaslaskiej pisze: kto bogatemu zabroni
są tam dwie linki, to którą linką się to reguluje ?zibi186 pisze: oraz skrócenie o jeden obrót końcówki , linki biegów. Teraz wsteczny wchodzi bez zacięć
Pozdrawiam
są tam dwie linki, to którą linką się to reguluje ?[/quote]zibi186 pisze: oraz skrócenie o jeden obrót końcówki , linki biegów. Teraz wsteczny wchodzi bez zacięć
Pozdrawiam