Czy Linea może prowadzić się gorzej od Seicento ???
Ok pół żartem, pół serio. Zastanawia mnie fakt że moje seicento jest pewniejsze w prowadzeniu niż moja Linea.
Co prawda mam 2 różne szerokości opon. Pierwotnie jak zakupiłem auto z przodu miałem szerokość 195, a z tyłu 205. Przy takim układzie przód samochodu był niestabilny, i samochód ściągało lekko w prawo.
Kilka dni temu miałem kaprys żeby zamienić szerokości, na przód założyłem 205, a na tył 195. Co ciekawe teraz tył pojazdu jest strasznie niestabilny, i co ciekawsze auto ściąga w lewo.
OK. Opony nadają się powoli do wymiany. I zostaną wymienione na wypłatę. Ale czy takie zachowanie pojazdu może mieć tylko przyczynę w oponach?
Zastanawiam się czy przyczyną takiego zachowania nie są także łączniki stabilizatora, i zła zbieżność zawieszenia.
Co do zbieżności to lepiej ustawić przed czy po wymianie nowego kompletu opon ?
Czy w Linei ustawia się obie osie czy tylko przednią?
Koledzy liczę na Waszą opinie i pomoc. Wy macie już doświadczenie i wiecie jak linea powinna się poruszać, a ja jestem jeszcze młody i "głupi"

I taka moja osobista prośba do kolegów z Poznania. Czy jeśli byłaby możliwość spotkania się w jakimś miejscu w poznaniu, by porównać mój samochód z innym w którym jest wszytko dobrze z prowadzenie?
Wtedy będę wiedział do jakiego momentu mam szukać dziury w całym.
Pozdrawiam
Kuba