O której klamce piszesz? Bo ja o wewnętrznej.Fiacik pisze:Podnieś klamkę do góry i zawiasy na których się porusza potraktuj np.WD-40 lub czymś podobnym , czasem wystarczy silikon.
Co do wewnętrznej klamki. Z lewej strony z tyłu moja klamka od jakiegoś czasu jest w połowie tej wnęki. Kilka razy pasażer nie mógł wejść z tej strony, gdyż drzwi się same zamknęły. Smarowanie nic nie dało. Klamka jak była tak jest w połowie. Po zdjęciu tapicerki też nic nie widać i nic nie pomogło. Moim zdaniem problem jest gdzieś głębiej, w samym zamku. Wygląda na to, że jakaś sprężyna nie odciąga do końca cięgna i to powoduje samozamykanie drzwi. Tam jeszcze nie doszedłem (do zamka), ale w związku z tym, że tylne nie zamykają centralnego to nie jest mi śpieszno, tym bardziej, że drzwi są wytłumione.temp pisze:O której klamce piszesz? Bo ja o wewnętrznej.Fiacik pisze:Podnieś klamkę do góry i zawiasy na których się porusza potraktuj np.WD-40 lub czymś podobnym , czasem wystarczy silikon.
Leszek 1234 , w drzwiach pasażera nie posiadam na zewnątrz zamka , więc wydawaloby się , że master w tych drzwiach nie ma większego sensu. Ale zaintrygowany Waszymi wypowiedziami bylem sprawdzić i faktycznie - potwierdzam , że jest master w drzwiach pasażera. Od wewnątrz tymi drzwiami możesz zaryglowac wszystkie pozostałe, jak też i otworzyć gdy auto jest zamknięte. Pozdrawiammwas pisze:Centralny zamek działał identycznie we wszystkich wersjach silnikowych i wyposażeniowych, niezależnie czy był to T-Jet, czy diesel czy zwykły 1.4 8V, czy Dynamic, czy Fresh czy również EmotionAle oczywiście niech to potwierdzą posiadacze wersji innych jak moja, czyli Dynamic 1.4 8V
Potwierdzam, na reszcie się nie znam.zibi186 pisze: U mnie drzwi ryglują się po przekroczeniu 20 km/ h .
No a ja o wewnętrznej, to ona mi się jakby "zawiesza" w połowie drogi między stanem "otwarte" a "zamknięte". I wg mnie to ta sytuacja jest przyczyną samozamykania się auta. Zewnętrzna działa bez zarzutu.Fiacik pisze:temp - ja pisze o klamce zewnętrznej.
O tym właśnie piszę 5 postów wyżej a wygląda to taktemp pisze:No a ja o wewnętrznej, to ona mi się jakby "zawiesza" w połowie drogi między stanem "otwarte" a "zamknięte". I wg mnie to ta sytuacja jest przyczyną samozamykania się auta.
temp pisze:To drzwi tylne, czy masz wersję z kierownicą po prawej stronie?