Drohiczyn nad Bugiem

Gdzie byłem,którędy jechałem...
Awatar użytkownika
satyryk
Nowy
Nowy
Przebieg: 0
Rocznik: 0

Drohiczyn nad Bugiem

Post autor: satyryk »

Witajcie. Postanowiłem polecić Wam doskonałe miejsce na weekendowy wypad poza miasto, ale nie tylko. Drohiczyn jest małym miasteczkiem o bogatej historii, które zamieszkuje ok 2 tys. mieszkańców. Położone jest na południowym krańcu woj. podlaskiego, w dolinie Bugu. Pozwala nacieszyć oczy zielenią oraz wypocząć od codziennego zgiełku. Miasto jest przytulone do Bugu, który oplata je niczym wstęga. Posiada całkiem niezłe zaplecze gastronomiczne oraz noclegowe. Poza tym jeżeli ktoś zdecydowałby się na przyjazd do Drohiczyna, to moglibyśmy się ustawić na :pivo
To tyle prywaty :)
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Jery
klubowicz
klubowicz
Przebieg: 163000
Silnik: 1.3 IMA
Rocznik: 2010
Podziękował: 17 razy
Otrzymał podziękowań: 35 razy

Post autor: Jery »

Na zdjęciach wygląda nieźle. Czy nie ucierpiał Drohiczyn podczas ostatniej powodzi ?
Henia ;-) red milano
Awatar użytkownika
satyryk
Nowy
Nowy

Jery pisze:Na zdjęciach wygląda nieźle. Czy nie ucierpiał Drohiczyn podczas ostatniej powodzi ?
Bug nie wylewa prawie wcale, nie licząc terenów położonych niżej niż reszta i to w odległości kilometra od linii brzegu. Jak żyję dwadzieścia jeden lat, tak nie pamiętam by kiedykolwiek nawiedziła nas jakaś powódź.
Awatar użytkownika
mwas
Prezes
Prezes
Przebieg: 98000
Silnik: 1.4 MultiAir 170 KM
Podziękował: 346 razy
Otrzymał podziękowań: 965 razy
Kontakt:

Post autor: mwas »

satyryk, przeżyj drugie tyle, to może w końcu się jakaś trafi :lacha A tak na poważnie to oczywiście nikomu tego nie życzę a okolica rzeczywiście wygląda sympatycznie :luzak Pozdrowionka z nad morza... a raczej zatoki :luzak
Alfa Romeo Giulietta 1.4 MultiAir 170 KM
Awatar użytkownika
emmer
klubowicz
klubowicz
Przebieg: 32000
Silnik: 1.5
Rocznik: 2017
Podziękował: 39 razy
Otrzymał podziękowań: 101 razy

Post autor: emmer »

mwas pisze:Pozdrowionka z nad morza... a raczej zatoki
no właśnie mwas. jak tam wygląda zatoka w czasie powodzi? wybieram sie za miesiąc do Stegny i nie wiem co robić. czy plaże nie syf, czy woda nie syf - chociaz do wody włazic nie muszę.
Awatar użytkownika
mwas
Prezes
Prezes
Przebieg: 98000
Silnik: 1.4 MultiAir 170 KM
Podziękował: 346 razy
Otrzymał podziękowań: 965 razy
Kontakt:

Post autor: mwas »

emmer, powiem Ci tak: do Stegny się akurat nie zapuszczam więc ciężko mi powiedzieć jak tam sytuacja, bo to jest po drugiej stronie wisły (patrząc od strony Gdańska). Jeśli chodzi o plaże w samym trójmieście, to można powiedzieć, że powódź wogóle nie wpłynęła na ich stan. Woda z Wisły wylewając się do zatoki jest od razu porywana przez prądy w zatoce, które znoszą ją w stronę wschodnią do naszych sąsiadów :) A co do włażenia do wody, to chyba mimo wszystko na razie jeszcze odradzam, ale nie ze względu na jej stan, tylko na jej temperaturę :)
Alfa Romeo Giulietta 1.4 MultiAir 170 KM
Awatar użytkownika
satyryk
Nowy
Nowy

mwas pisze:przeżyj drugie tyle, to może w końcu się jakaś trafi
Podpytywałem starszych od siebie o wiele wiosen i stwierdzili, że nigdy nas nie zalewało. :luzak Nie wiem skąd ten przytyk co do wieku, czyżby zazdrość? :devil
Awatar użytkownika
Tomek
Moderator
Moderator
Przebieg: 131000
Silnik: 1.4 V8 + LPG
Rocznik: 2009
Podziękował: 287 razy
Otrzymał podziękowań: 304 razy

Post autor: Tomek »

satyryk, piękne widoki tam masz.
Muszę się kiedyś wybrać na wakacje na Podlasie.
KILLHIM
klubowicz
klubowicz
Przebieg: 85
Silnik: 1.3 multijet
Rocznik: 2007
Podziękował: 1 raz
Otrzymał podziękowań: 3 razy

Post autor: KILLHIM »

no w zajefajnym miejscu mieszkasz aż pozazdrościć :smak
Awatar użytkownika
emmer
klubowicz
klubowicz
Przebieg: 32000
Silnik: 1.5
Rocznik: 2017
Podziękował: 39 razy
Otrzymał podziękowań: 101 razy

Post autor: emmer »

mwas pisze:emmer, powiem Ci tak: do Stegny się akurat nie zapuszczam więc ciężko mi powiedzieć jak tam sytuacja, bo to jest po drugiej stronie wisły (patrząc od strony Gdańska). Jeśli chodzi o plaże w samym trójmieście, to można powiedzieć, że powódź wogóle nie wpłynęła na ich stan. Woda z Wisły wylewając się do zatoki jest od razu porywana przez prądy w zatoce, które znoszą ją w stronę wschodnią do naszych sąsiadów :) A co do włażenia do wody, to chyba mimo wszystko na razie jeszcze odradzam, ale nie ze względu na jej stan, tylko na jej temperaturę :)
dzieki serdeczne. pomimo wszystko jadę. choćbym miał nie wchodzić do wody albo leżeć na plaży to piwo i tak najbardziej smakuje mi nad wielką wodą. :)
ODPOWIEDZ