Och jak dawno nic tu nie pisałem..
Dzisiaj dokładnie mija 12 lat jak Linusia wyjechała z salonu.
Nic się u niej specjalnie nie zmieniło.
Dawno nią nie jeździłem, stoi sobie obok w garażu i się kurzy.
Jak się zrobi ciepło to ja wyciągnę, bo należy się jej troszkę obsługi i pomiziania tu i tam.
Muszę jej butlę gazową w tym roku zmienić, bo homologacja się jej skończyła. Swoją drogą to gaz w samochodzie który głównie stoi, to mi potrzebny jak zającowi dzwonek, no ale skoro jest...
Lecz póki co pasuje mi taki układ, Lina stoi, Espace też stoi w drugim garażu, a ja sobie jeżdżę Citroenikiem.
I mam nadzieję że Linusia będzie sobie dzielnie stać u mnie kolejne lata, bo choć jest używana okazjonalnie, to o pozbyciu się jej nawet nie myślę.
Tomku , też w tym roku mam koniec homologacji butli . Zastanawiam się jednak nad przedłużeniem ważności o kolejne 10 lat . Są już takie możliwości . Butla montowana wewnątrz bagażnika chyba nic nie traci ze swoich właściwości ... pozdrawiam
Zbyszku, opinie są podzielone.. jedni uważają że nic butli w bagażniku nie będzie, drudzy mówią że po 10 latach wewnątrz samej butli jest już tyle korozji że lepiej ją zmienić.
Ja zobaczę jeszcze co gazownik poradzi.
Muszę coś z tym zrobić, bo auto przeglądu nie przejdzie.
Chcę też wreszcie uaktualnić dane w dowodzie, w związku ze zmianą miejsca zamieszkania, i przegląd by się przydał.
Tomek pisze: 03 lut 2022, 11:44
Zbyszku, opinie są podzielone.. jedni uważają że nic butli w bagażniku nie będzie, drudzy mówią że po 10 latach wewnątrz samej butli jest już tyle korozji że lepiej ją zmienić.
Ja zobaczę jeszcze co gazownik poradzi.
Muszę coś z tym zrobić, bo auto przeglądu nie przejdzie.
Chcę też wreszcie uaktualnić dane w dowodzie, w związku ze zmianą miejsca zamieszkania, i przegląd by się przydał.
Ale teraz nie musisz zmieniać już blach wystarczy wymiana dowodu
Fiat 125p, Polonez Atu, Fiat Palio, Fiat Cinquecento, Fiat Punto II no i Linijka i czarny pug 308 II sw