emmer pisze:Ad 1 . Są ustawienia. Nie wiem co Ci się nie podoba.

Ad 2. Myślę że po to robią aktualizacje zeby łatać jakieś dziury i problemy. Mi nie przeszkadza. W poprzednich systemach i tak miałem auto
Ad 3. Tego nie znalazlem albo nie zauważyłem. Gdzie to jest?
Ad 4. Nie współpracuje z ISIS dlatego mam to w ........ Dopóki nie wykorzystują tego do zlych celów nie przeszkadza mi to.
Ad 5. A masz androida? To to jest dopiero szpieg. Zobacz uprawnienia aplikacji. Pkt 4. Tutaj przestroga. Wczoraj rozmawialem z policjantka zajmujaca sie przestepstwami internetowymi i zwrocila uwage mi na dwie aplikacje na androidzie. Jakaś Tom i druga Tom i Angela czy jakoś tak. W grze trzeba gł askac kota po brzuchu i klikac jakieś gry sprawnościowe. Każde klikniecie w ekran telefonu powoduje zrobienie fotki na przednim aparacie i wysalanie podobno do pedofili. Nie wiem ile w tym prawdy ale mozna zerknąć co tam dzieciaki mają.
Ad 6 . Pc ma 8 lat a laptop 9. Na razie wszystko śmiga. Testuje dalej
Ad 7. Tutaj mnie nie dotyczy ale ten sklep jest dziwny. Nie korzystam z niego, wole pobierac programy z innych serwisów.
O której gierce myślisz? Ja niestety z braku czasu nawet nie bardzo wiem co jest na topie. Kupiłem nawet kiedyś poprzedniego Wiedźmina i nawet nie zdążyłem go zainstalować.
Nie tyle o gierce co o DX12, jest niesamowity i ma niesamowicie zoptymalizowane instrukcje, co sprawia że wszystko hula szybciej i wygląda lepiej. Gram bardzo dużo, ale więcej w "realu" niż na komputerze - głównie w systemy bitewne, figurkowe. Na PC w ... każdy nowy tytuł warty uwagi. Wiedźmin 3 świetny, Fallout 4 również bardzo udany, SW Battlefront kapitalny bo bardzo 'old schoolowy'. Poza tym, bawię się w składanie i "optymalizowanie" PC, a więc wyciśnięcie z każdej możliwej konfiguracji ile się da. Nie mogę się doczekać DX12 na "testach". Ale widać, że Win10 stał się bardzo popularny ponieważ ceny procesorów AMD poszły MOCNO w górę, gdzie mocno = 20%. Nie bez powodu ;-)
Androida mam w Galaxy, ale używam tego telefonu do 3 rzeczy, do SMSowania, rozmów i zdjęć. Czasem latarki
Co do Win10:
1. Nie wspomniałem jeszcze o kopii zapasowej systemu, jeśli używamy funkcji aktualizacji wcześniejszego systemu do Win10, co.... może być nie lada problemem bo backup danych to ok 20 giga. Jeśli ktoś używa dysku SSD tylko pod system, może to być problemem (a warto mieć SSD).
2. Polecam zmienić przeglądarkę na inną - wbudowana, o ile jest 'ciut' lepsza niż chłam Internet Explorer, to jej wyszukiwarka korzysta domyślnie z BING'a a nie z Google.
3. No i najważniejsze ... system Win10 posiada licencję na komputer na którym go zainstalowano, jest przypisany do danej specyfikacji i jej numerów seryjnych. Kto z Was zagwarantuje mi, że nie będzie dokładnie tak samo jak wcześniej, czyli w trakcie wymiany np płyty głównej = tracimy licencję? = musimy kupić Win jeszcze raz

Obeny Win 8.1 mam na licencji dożywotniej jedynie z limitem "1 stanowisko" a więc dopóki płytka będzie działać, będę mógł z niego korzystać. Zdaje się aktualizacja mojego Win do 10, będzie oznaczać utratę tego "luksusu" oraz co gorsza - downgrade danej wersji na Home, czy jak tam się nazywa wersja podstawowa 10tki

4) Nie wiadomo, czy za rok, dwa - gdy skończy się promocja na darmową aktualizację, Microsoft nie wprowadzi miesięcznego abonamentu i czy będzie wtedy możliwy powrót do poprzedniej wersji systemu. Dlatego lepiej poczekać z aktualizacją, aż wszystko w tej sprawie stanie się jasne.
DLA WSZYSTKICH, KTÓRZY JEDNAK SIĘ ZDECYDOWALI NA WIN10
Gorąco polecam artykuł:
http://dariuszdahm.pl/windows-10-szpieg ... windows-10
Oraz polecam wyłączenie OneDrive
http://techformator.pl/jak-wylaczyc-odi ... indows-10/
A na koniec bardzo dobry poradnik KomputerŚwiata opisujący rozwiązanie większości problemów:
http://www.komputerswiat.pl/poradniki/p ... ws-10.aspx
Poza tym, jestem wielkim fanem Win8.1 - dla mnie to póki co najlepszy dostępny system, wymaga dosłownie 10 minut konfiguracji, szczególnie "kafelkuff" i później jest chyba najstabilniejszą platformą z jaką miałem do czynienia. Bije na głowę Win7 moim zdaniem ...
mpsfc pisze:Śmigam na 10 już na 2 kompach i jestem zadowolony. W stacjonarce kupiłem win7 za 40 złotych na znanym portalu aukcyjnym i uaktualniłem go do win10

Wszystko fajnie, ale trzeba pamiętać jaka to jest wersja Win.
Ja potrzebuję co najmniej wersji Professional, a na jednym z komputerów używanych do pracy mam nawet wersję Enterprise. Ich nie kupisz za 4o pln ACZKOLWIEK do zastosowań "siedzę w domku i przeglądam net" Twoje rozwiązanie jest jak najbardziej w porządku i nie ma tutaj żadnego problemu o ile źródło klucza jest legalne - a może być, często na takich aukcjach są oferowane .