Nowa "Linka"
- leszek1234
- klubowicz
- Przebieg: 150000
- Silnik: 1.4 16V Turbo
- Rocznik: 2007
- Podziękował: 339 razy
- Otrzymał podziękowań: 185 razy
- Kuzyn_z_Sosnowca
- klubowicz
- Przebieg: 144000
- Silnik: T-Jet z gazem
- Rocznik: 2008
- Podziękował: 219 razy
- Otrzymał podziękowań: 375 razy
-
- klubowicz
- Przebieg: 0
- Silnik: 1,4
- Rocznik: 2011
- Podziękował: 11 razy
- Otrzymał podziękowań: 2 razy
Re: Nowa "Linka"
Ostatnio coraz bardziej zacząłem interesować się Fiatem Tipo. Na stronie Fiata jest już dostępny konfigurator modelu. Szybko się z nim uwinęli. Wersja jaka mnie interesuje to Lounge (najbogatsza) z silnikiem diesla 1,6. Z lakierem metalizowanym kosztuje 76 tys. zł. i jest bardzo dobrze wyposażona, posiada m.in. tempomat, czujnik deszczu, czujnik zmierzchu. W wersji Easy nie spodobał mi się brak felg alu i brak świateł przeciwmgielnych. Jedyne, co mi się mażyw tym samochodzie, to beżowe wnętrze jak w Linei Emotion
http://www.fiat.pl/tipo-Konfigurator
Na wyprzedaży rocznika Tipo będzie ciekawą ofertą. Odpowiednia reklama i Tipo będzie częstym widokiem na drogach.
Szkoda tylko, że w salonach dopiero od marca
Panowie przedstawiam "cywilne" zdjęcia kuzyna a raczej kuzynów Tipo z bliskiego wschodu
Ta w żółtym kolorze jest za..cna
http://www.sahibinden.com/listing/vasit ... 329/detail
http://www.sahibinden.com/en/fiat-egea
Pozdrawiam
http://www.fiat.pl/tipo-Konfigurator
Na wyprzedaży rocznika Tipo będzie ciekawą ofertą. Odpowiednia reklama i Tipo będzie częstym widokiem na drogach.
Szkoda tylko, że w salonach dopiero od marca
Panowie przedstawiam "cywilne" zdjęcia kuzyna a raczej kuzynów Tipo z bliskiego wschodu

Ta w żółtym kolorze jest za..cna

http://www.sahibinden.com/listing/vasit ... 329/detail
http://www.sahibinden.com/en/fiat-egea
Pozdrawiam

Pozdrawiam Enter
- Kuzyn_z_Sosnowca
- klubowicz
W życiu bym tyle nie dał za auto klasy Linei.
Wersja bazowa ma wszystko co potrzebne do życia, klima, radio, szyby na prąd. Najbogatsza wersja jest droższa o 31 tyś, czyli drugie auto typu Panda, Dacia. Dopłata za silnik to aż 16 tyś, reszta to gadżety. Obydwa auta jeżdżą tak samo, mają tyle samo miejsca, takie same bagażniki, są tak samo wyciszone itd.
Wersja bazowa ma wszystko co potrzebne do życia, klima, radio, szyby na prąd. Najbogatsza wersja jest droższa o 31 tyś, czyli drugie auto typu Panda, Dacia. Dopłata za silnik to aż 16 tyś, reszta to gadżety. Obydwa auta jeżdżą tak samo, mają tyle samo miejsca, takie same bagażniki, są tak samo wyciszone itd.
- mwas
- Prezes
- Przebieg: 98000
- Silnik: 1.4 MultiAir 170 KM
- Rocznik: 2010
- Podziękował: 344 razy
- Otrzymał podziękowań: 957 razy
- Kontakt:
Wczoraj natknąłem się n ataki artykuł: http://moto.onet.pl/aktualnosci/fiat-ti ... zda/s26hc1
Nie ukrywam, że bardzo podoba mi się to auto, szkoda że finanse na razie wyglądają tak, jak wyglądają...
Tak czy inaczej tym razem chciałbym coś z mocniejszym motorem i Kuzyn ma całkowitą rację - aż tyle dopłaty za kilka "pieszczochów" to niestety nieporozumienie, ale z drugiej strony... taki już jest rynek motoryzacyjny 
Nie ukrywam, że bardzo podoba mi się to auto, szkoda że finanse na razie wyglądają tak, jak wyglądają...

Alfa Romeo Giulietta 1.4 MultiAir 170 KM
- Kuzyn_z_Sosnowca
- klubowicz
Kolejną pomyłką jest 1.6 benzynowy tylko z automatem. W 500X jest manual, więc da się. Diesle Euro 6 odpadają, 2 zawory egr i pewnie adblue.
Ale za to slot na radio jest chyba 2 din, co daje ciekawe perspektywy ;)
Ale za to slot na radio jest chyba 2 din, co daje ciekawe perspektywy ;)
-
- klubowicz
- Przebieg: 0
- Silnik: 1,4
- Rocznik: 2011
- Podziękował: 11 razy
- Otrzymał podziękowań: 2 razy
no coś Tyemmer pisze:Czyli bedziesz jeszcze czekał poltora roku? Tobie naprawdę potrzebny samochod?

Pozdrawiam Enter
- buhert
- klubowicz
- Otrzymał podziękowań: 30 razy
Poczekajmy rok to może wrzucą tam T-JETa jak do 500L bo się skumają, że czas na coś więcej
- Fiacik
- klubowicz
- Przebieg: 11000
- Silnik: 1,4 16V turbo mildhy
- Rocznik: 2024
- Podziękował: 3 razy
- Otrzymał podziękowań: 109 razy
Kuzyn bądź dobrej myśli bo z cenami aut to ostatnimi czasy dzieją się dziwne rzeczy np.SKODA RAPID w jednej z najbogatszych wersji 1,2 TSI 110KM - cena ofertowa ok.69.000zł -rzeczywista ok.54.000zł w Polsce . W Niemczech ok.2000EUR wiecej . Z LINKAMI pewnie po roku sprzedaży też tak będzie.Jako przykład - moja LINKA po liftingu i to diesel z całkiem przyzwoitym wyposażeniem 47.000zł / w tym autoalarm + czujniki cofania /.
Wydaje mi się,że podawane tu i tam w internecie ceny to pobożne życzenia producenta , trzeba poczekać aż auto pojawi się w salonach
wtedy zobaczymy jakie będą upusty i promocje , a przede wszystkim ,,polskie" ceny. Napalonym życzę trochę cierpliwości - póki co dbajcie o swoje LINKI.
Wydaje mi się,że podawane tu i tam w internecie ceny to pobożne życzenia producenta , trzeba poczekać aż auto pojawi się w salonach
wtedy zobaczymy jakie będą upusty i promocje , a przede wszystkim ,,polskie" ceny. Napalonym życzę trochę cierpliwości - póki co dbajcie o swoje LINKI.

Piękna kobieta to niezbędny element wyposażenia pięknego auta 

- Kuzyn_z_Sosnowca
- klubowicz
Doświadczyłem tego na własnej skórze
Moja katalogowo kosztowała 58tyś + lakier, kupiłem za 45,9tyś. 500L stojące na salonach są przeceniane ponad 14tyś, Trekking nawet ponad 20tyś! Jeśli ktoś chce kupować Tipo, to najwcześniej na przełomie 2016/2017.

- mireks
- klubowicz
- Przebieg: 159000
- Silnik: 2.0 Multijet
- Rocznik: 2012
- Podziękował: 7 razy
- Otrzymał podziękowań: 26 razy
- Kontakt:
Myślę, że u nas dużą popularność może zyskać hatchbback i kombi. W USA DART jest dostępny z silnikami 1.4T 160 KM, 2.0 160 KM i 2.4 183 KM. W PL może byliby chętni na 2.0 no i oczywiście 1.4T. Jeśli ktoś zdecyduje się na TIPO, to w gruncie rzeczy kupi Dodge'a 

- Kuzyn_z_Sosnowca
- klubowicz
Dart = Viaggio. Tipo ma tą samą płytę podłogową, ale buda jest inna, wyposażenie też, in minus. To jak Golf i Octavia, niby to samo, ale nie to samo.
- mireks
- klubowicz
- Przebieg: 159000
- Silnik: 2.0 Multijet
- Rocznik: 2012
- Podziękował: 7 razy
- Otrzymał podziękowań: 26 razy
- Kontakt:
No fakt, Dart ma agresywniejszą sylwetkę. Ale trzeba się przyglądać aby wyłapać różnice.Kuzyn_z_Sosnowca pisze:Dart = Viaggio. Tipo ma tą samą płytę podłogową, ale buda jest inna, wyposażenie też, in minus. To jak Golf i Octavia, niby to samo, ale nie to samo.
hejka, jutro relacja z pierwszej jazdy nowym Tipo w piśmie "Motor", nie dostaje tantiemów za ich reklamowanie ale podaje info - może ktoś się skusi, ja na pewno