Sony CDX-G3100UV podłączenie

Gra muzyka
mcyork2

Nowy
Posty: 4
Rejestracja: 25 cze 2020, 20:43
Przebieg: 0
Silnik: 1.4 8V
Rocznik: 2007
Postawił Piwo;: razy

Sony CDX-G3100UV podłączenie

Post autor: mcyork2 » 25 cze 2020, 20:56

Witam.Proszę o pomoc w podłączeniu radioodtwarzacza Sony z tytułu tematu, do Fiata Linea ver active. Podaje w załączniku zdjecia kości iso radia i gniazda w samochodzie.Z góry dziękuję za pomoc.Pozdrawiam
20200625_194556.jpg
20200625_194619_HDR.jpg
20200625_194610.jpg
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
zibi186

klubowicz
Posty: 1396
Rejestracja: 09 lis 2012, 3:19
Przebieg: 185000
Silnik: 1.4 T-jet + lpg
Rocznik: 2008
Lokalizacja: k / Pszczyny
Postawił Piwo;: razy
Otrzymał Piw: razy

Re: Sony CDX-G3100UV podłączenie

Post autor: zibi186 » 25 cze 2020, 22:08

Myślę że zdjęcia niewiele wnoszą . Przydał by się schemat podłączenia ze sprzętu . 😊

Awatar użytkownika
Tomek

Moderator
Posty: 6559
Rejestracja: 10 sty 2010, 21:26
Przebieg: 129000
Silnik: 1.4 V8 + LPG
Rocznik: 2009
Lokalizacja: Radom
Postawił Piwo;: razy
Otrzymał Piw: razy

Re: Sony CDX-G3100UV podłączenie

Post autor: Tomek » 26 cze 2020, 9:38

Trzeba zmostkować ze sobą przewód żółty i czerwony... i będzie działać.

mcyork2

Nowy
Posty: 4
Rejestracja: 25 cze 2020, 20:43
Przebieg: 0
Silnik: 1.4 8V
Rocznik: 2007
Postawił Piwo;: razy

Re: Sony CDX-G3100UV podłączenie

Post autor: mcyork2 » 26 cze 2020, 9:57

Dziękuję Panowie za odpowiedzi :) Spróbuję dziś zmostkować przewody.W załączniku daję zdjęcie schematu instalacji z instrukcji radia .Jestem w temacie laikiem więc mnie ona nie wiele mówi.
105705063_819914308537787_6739949320406710433_n.png
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Phenix

klubowicz
Posty: 215
Rejestracja: 04 cze 2016, 8:30
Przebieg: 0
Silnik: 1.4 8V
Rocznik: 2007
Otrzymał Piw: razy

Re: Sony CDX-G3100UV podłączenie

Post autor: Phenix » 26 cze 2020, 17:31

Tylko trzeba zobaczyć czy nie będzie ci rozładowywać aku . No bo np alpine nie lubi mostkowania zasilania i pamięci radia bo w mig rozładuje aku.

Wysłane z mojego LG-H850 przy użyciu Tapatalka


mcyork2

Nowy
Posty: 4
Rejestracja: 25 cze 2020, 20:43
Przebieg: 0
Silnik: 1.4 8V
Rocznik: 2007
Postawił Piwo;: razy

Re: Sony CDX-G3100UV podłączenie

Post autor: mcyork2 » 29 cze 2020, 8:28

Ok zwrócę na to uwagę :)

Awatar użytkownika
mwas

Prezes
Posty: 6361
Rejestracja: 15 lut 2010, 11:51
Przebieg: 190190
Silnik: 1.4 8v
Rocznik: 2007
Lokalizacja: Gdańsk
Postawił Piwo;: razy
Otrzymał Piw: razy
Kontakt:

Re: Sony CDX-G3100UV podłączenie

Post autor: mwas » 29 cze 2020, 18:15

Bierzcie proszę pod uwagę, że zmostkowanie przewodów czerwonego i żółtego będzie skutkowało tym, że radio nie będzie się włączało i wyłączało automatycznie po przekręceniu kluczyka :ink Do przewodu czerwonego w kostce od radia powinien być doprowadzony tzw. "plus po stacyjce" :ink
Linea Dynamic 1.4 8V '2007

Awatar użytkownika
Tomek

Moderator
Posty: 6559
Rejestracja: 10 sty 2010, 21:26
Przebieg: 129000
Silnik: 1.4 V8 + LPG
Rocznik: 2009
Lokalizacja: Radom
Postawił Piwo;: razy
Otrzymał Piw: razy

Re: Sony CDX-G3100UV podłączenie

Post autor: Tomek » 01 lip 2020, 23:54

Mostek jest najprostszą metodą aby aftermarketowe radio zadziałało.
Jak się nie chce podnosić ręki i naciskać guziczka to można się bawić w ciągnięcie plusa po stacyjce.
W kostce Linei tam gdzie powinien być plus po stacyjce jest niestety stały plus. A tam gdzie powinien być stały plus.. nie ma nic. Trzeba o tym pamiętać.

Awatar użytkownika
mwas

Prezes
Posty: 6361
Rejestracja: 15 lut 2010, 11:51
Przebieg: 190190
Silnik: 1.4 8v
Rocznik: 2007
Lokalizacja: Gdańsk
Postawił Piwo;: razy
Otrzymał Piw: razy
Kontakt:

Re: Sony CDX-G3100UV podłączenie

Post autor: mwas » 02 lip 2020, 14:27

Tomek pisze:
01 lip 2020, 23:54
W kostce Linei tam gdzie powinien być plus po stacyjce jest niestety stały plus. A tam gdzie powinien być stały plus.. nie ma nic. Trzeba o tym pamiętać.
Tomek, ale to też zależy od wersji wyposażenia :ink Tam, gdzie było radio fabryczne, to jest taka sytuacja, jak opisujesz, ale w wersjach Active, gdzie nie było fabrycznego radia, to powinna być pociągnięta do kostki "pełna" instalacja razem z "plusem po stacyjce" :ink
Linea Dynamic 1.4 8V '2007

Awatar użytkownika
Tomek

Moderator
Posty: 6559
Rejestracja: 10 sty 2010, 21:26
Przebieg: 129000
Silnik: 1.4 V8 + LPG
Rocznik: 2009
Lokalizacja: Radom
Postawił Piwo;: razy
Otrzymał Piw: razy

Re: Sony CDX-G3100UV podłączenie

Post autor: Tomek » 02 lip 2020, 16:44

Heh.. no właśnie niekoniecznie.
Spójrz na pierwsze zdjęcie w tym temacie. Ewidentnie wersja Activ, a w kostce widzę tylko dwa piny. Masa oraz plus, tam gdzie powinien być plus po stacyjce.
Bez mostka lub pociągnięcia dodatkowego kabelka nie zadziała.

ODPOWIEDZ