Swoją drogą jak mi strzeli to poważnie rozważę wstawienie tam zastępczego porządnego wężyka z jakimś separatorem oleju po drodze, co powinno skutecznie rozwiązać problem zawalonej przepustnicy zimą i falowania obrotów - najwyżej będzie trzeba raz na jakiś czas oleju dolać
[1.4] Spękana rura
-
Q
- klubowicz

- Przebieg: 0
- Silnik: 1.4 8v 77KM
- Rocznik: 2008
- Podziękował: 3 razy
- Otrzymał podziękowań: 4 razy
Tylko wyprofilowany kawałek gumowego węża - jeden wlot jeden wylot.
Swoją drogą jak mi strzeli to poważnie rozważę wstawienie tam zastępczego porządnego wężyka z jakimś separatorem oleju po drodze, co powinno skutecznie rozwiązać problem zawalonej przepustnicy zimą i falowania obrotów - najwyżej będzie trzeba raz na jakiś czas oleju dolać
Odrzucam Waszą rzeczywistość i tworzę sobie własną 
- Kuzyn_z_Sosnowca
- klubowicz

- Przebieg: 144000
- Silnik: T-Jet z gazem
- Podziękował: 220 razy
- Otrzymał podziękowań: 376 razy
Właśnie to miałem na myśli. Czemu nie zaadoptować jakiegoś porządnego zbrojonego węża i mieć na zawsze spokój. Np coś takiego http://www.zgumy.pl/index.php?option=co ... &Itemid=45" onclick="window.open(this.href);return false;
albo http://www.fagumit.com.pl/oferta/r5/paliwa.htm" onclick="window.open(this.href);return false;
albo http://www.fagumit.com.pl/oferta/r5/paliwa.htm" onclick="window.open(this.href);return false;
- Tomek
- Moderator

- Przebieg: 131000
- Silnik: 1.4 V8 + LPG
- Rocznik: 2009
- Podziękował: 287 razy
- Otrzymał podziękowań: 306 razy
Zwykła rura była by dobrym wyjściem.
Do tego można by było po drodze założyć jeszcze separator, np taki klikklik
i mogło by być cacy
Do tego można by było po drodze założyć jeszcze separator, np taki klikklik
i mogło by być cacy
- cichy
- klubowicz

- Przebieg: 217000
- Silnik: 2.0 110KM HDi
- Podziękował: 104 razy
- Otrzymał podziękowań: 70 razy
- Kontakt:
niby tą co wymieniłem w styczniu była nowa, podam Tobie link na jednym zdjęciu jest ta nowa odma, sam ocenisz http://www.lineaklubpolska.pl/viewtopic ... miana+odmy" onclick="window.open(this.href);return false;darcyn pisze:może dają wam jeszcze stare bo teraz jest pozmianowa ta odma.
Sympatyk forum :-)
- jay_21
- klubowicz

- Przebieg: 67000
- Silnik: 1.4 T-Jet
- Podziękował: 1 raz
- Otrzymał podziękowań: 2 razy
rafcio082, a możesz zdradzić, gdzie w T-Jecie pęka ten wąż i który to jest? U mnie chyba też coś czuć spalinami ale na tyle delikatnie, że nie potrafię tego miejsca zlokalizować. Wydaje mi się, że stojąc przed autem zapach wyczuwam z prawej strony, bliżej ściany grodziowej. Byłbym wdzięczny za foto tego węża albo okolicy tego węża.
Linea 1.4 T-Jet Red Flamenco Dynamic
- mwas
- Prezes

- Przebieg: 123456
- Silnik: 1.4 MultiAir 170 KM
- Rocznik: 2010
- Podziękował: 350 razy
- Otrzymał podziękowań: 980 razy
- Kontakt:
darcyn, a możesz podać jakiś nr katalogowy tej nowej odmy ? Jutro mam mieć ją wymienianą w ASO i nie chciał bym dać se lipy wcisnąć
Ta stara odma to jakieś nie porozumienie, ona nawet nie sparciała tylko zrobiła się w niej dziura w miejscu tego łączenia (zgrzewu) wzdłuż rurki
Ta stara odma to jakieś nie porozumienie, ona nawet nie sparciała tylko zrobiła się w niej dziura w miejscu tego łączenia (zgrzewu) wzdłuż rurki
Alfa Romeo Giulietta 1.4 MultiAir 170 KM
- mwas
- Prezes

- Przebieg: 123456
- Silnik: 1.4 MultiAir 170 KM
- Rocznik: 2010
- Podziękował: 350 razy
- Otrzymał podziękowań: 980 razy
- Kontakt:
Dzięki koledzy, mam nadzieję, że nie będą chcieli mi wcisnąć starej
Tylko kurde blade - czemu kawałek gumowego wężyka kosztuje prawie 60 zł 
Ostatnio zmieniony 13 kwie 2011, 21:12 przez mwas, łącznie zmieniany 1 raz.
Alfa Romeo Giulietta 1.4 MultiAir 170 KM