Chłodnica klimatyzacji
- Kuzyn_z_Sosnowca
- klubowicz
- Przebieg: 144000
- Silnik: T-Jet z gazem
- Rocznik: 2008
- Podziękował: 219 razy
- Otrzymał podziękowań: 375 razy
-
- klubowicz
- Przebieg: 113000
- Silnik: 1,4 T-Jet+LPG
- Podziękował: 4 razy
- Otrzymał podziękowań: 27 razy
Rafcio, u mnie chłodnica klimy jest w równej odległości na całej długości.
Natomiast od przodu na dole chłodnica klimy jest cała krzywa u mnie (była taka jak ją wymieniali zaraz po kupnie auta). Jednym słowem jakby ją ktoś w pionie zgniótł. Działa, szczelna więc nie prostestowałem bo klima w lecie potrzebna była.
Rafcio mogłeś tak mieć równie dobrze od nowości i tego nie zauważyć. Nie przejmowałbym się takimi pierdołami... Jak działa to problemu nie ma.
Natomiast od przodu na dole chłodnica klimy jest cała krzywa u mnie (była taka jak ją wymieniali zaraz po kupnie auta). Jednym słowem jakby ją ktoś w pionie zgniótł. Działa, szczelna więc nie prostestowałem bo klima w lecie potrzebna była.
Rafcio mogłeś tak mieć równie dobrze od nowości i tego nie zauważyć. Nie przejmowałbym się takimi pierdołami... Jak działa to problemu nie ma.
- Rafcio
- Moderator
- Przebieg: 130000
- Silnik: 1.4 Turbo 120KM
- Rocznik: 2013
- Podziękował: 332 razy
- Otrzymał podziękowań: 164 razy
Coval, ja tam na to nie zwróciłem uwagi, dopiero dzisiaj.
duskap, od nowości na pewno nie. Na pewno bym wcześniej zauważył jak dolewałem płynu do starej chłodnicy
duskap, od nowości na pewno nie. Na pewno bym wcześniej zauważył jak dolewałem płynu do starej chłodnicy
Właśnie nie wiem czy dobrze działa bo przy takich temp chłodzić nie będzie, a długo nie chcę zwlekać ze zgłoszeniem tego bo potem faktycznie powiedzą że coś przy tym robiłemduskap pisze:Nie przejmowałbym się takimi pierdołami... Jak działa to problemu nie ma.
OPEL ZAFIRA TOURER
1.4 Turbo 120KM Benzyna
1.4 Turbo 120KM Benzyna

- Rafcio
- Moderator
- Przebieg: 130000
- Silnik: 1.4 Turbo 120KM
- Rocznik: 2013
- Podziękował: 332 razy
- Otrzymał podziękowań: 164 razy
Dzisiaj byłem na wymianie chłodnicy klimatyzacji i okazało się że nówka prosto z fabryki też nie jest prosta - stwierdzili że widocznie tak musi być.
Ale powiedzieli że jak już przyszła z Włoch to ją wymienią
No i dobrze bo nie wiadomo czy za chwilę nie zaczęły by się sypać lamelki, a tak jest nówka.
Dobrze że nie sprzedaję bolidu bo miałbym ciężko udowodnić że nie było bite (obydwie chłodnice nowe)
Klima na nowo nabita, sprawdzona szczelność i w tym roku już mogę sobie odpuścić przegląd klimatyzacji
Ale powiedzieli że jak już przyszła z Włoch to ją wymienią

No i dobrze bo nie wiadomo czy za chwilę nie zaczęły by się sypać lamelki, a tak jest nówka.
Dobrze że nie sprzedaję bolidu bo miałbym ciężko udowodnić że nie było bite (obydwie chłodnice nowe)

Klima na nowo nabita, sprawdzona szczelność i w tym roku już mogę sobie odpuścić przegląd klimatyzacji

OPEL ZAFIRA TOURER
1.4 Turbo 120KM Benzyna
1.4 Turbo 120KM Benzyna

- mwas
- Prezes
- Przebieg: 98000
- Silnik: 1.4 MultiAir 170 KM
- Rocznik: 2010
- Podziękował: 344 razy
- Otrzymał podziękowań: 957 razy
- Kontakt:
Re: Chłodnica klimatyzacji
Odkopię temat, ponieważ wrócił jak bumerang, tym razem do mnie
Ostatnio okazało się, że pojawiła się nieszczelność w układzie klimatyzacji - zaczęło puszczać połączenie przewodów klimatyzacji z chłodnicą, oraz lamele w chłodnicy są już pięknie rozp... Dokładnie tak, jak na zdjęciach od smak56. Zamówiłem już nową chłodnicę, ale poza siecią serwisową
Jak dojdzie, to dam znać co to za twór
Powiedzcie mi proszę, czy oprócz samej chłodnicy coś jest jeszcze potrzebne do jej wymiany ? Pytam się o jakieś specyficzne części, bo jeśli chodzi o wymianę, to i tak sam tego nie będę robił, bo trzeba przy tym ściągnąć zawartość układu a po wymianie od nowa go nabić 

Alfa Romeo Giulietta 1.4 MultiAir 170 KM
-
- klubowicz
- Przebieg: 195000
- Silnik: 1.4 8v+LPG
- Podziękował: 5 razy
- Otrzymał podziękowań: 29 razy
- Kontakt:
W poprzednim aucie mechanior mi mówił, że jak się rozbiera układ klimatyzacji to filtr klimatyzacji powinno się wymieniać (też wtedy miałem rozwaloną chłodnicę). Ale nie wiem ile w tym prawdy jest.
- mwas
- Prezes
- Kontakt:
Dzisiaj przyszła do mnie chłodnica - poniżej foto. Jestem w ciężkim szoku... okazało się, że to co mi gościu przysłał, to najprawdopodobniej oryginał
Produkcja KALE
Zapłaciłem za nią... 412 zł razem z przesyłką, a nie prawie 1300 w ASO 
Kupowałem na Allegro, u użytkownika S-CH-S, link do aukcji: http://allegro.pl/chlodnica-klimatyzacj ... 81529.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Okazuje się, że jest to osoba zajmująca się serwisem chłodnic, a to dokładne namiary (umieszczę je również w razie czego w dziale z ogłoszeniami, żeby było łatwiej znaleźć w przyszłości):
Auto Chłodnice
ul. Grudziądzka 19
Kwidzyn
tel. 506 743 477 lub 798 697 616
e-mail: serwischlodnic@wp.pl" onclick="window.open(this.href);return false;
Proszę, nie traktujcie tego jako reklamę, nie mam z tym sprzedawcą absolutnie żadnych powiązań, jestem tylko pod wrażeniem, że za rozsądną kasę można mieć porządny (oryginalny) wyrób i myślę, że takie informację będą przydatne dla wszystkich

Kupowałem na Allegro, u użytkownika S-CH-S, link do aukcji: http://allegro.pl/chlodnica-klimatyzacj ... 81529.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Okazuje się, że jest to osoba zajmująca się serwisem chłodnic, a to dokładne namiary (umieszczę je również w razie czego w dziale z ogłoszeniami, żeby było łatwiej znaleźć w przyszłości):
Auto Chłodnice
ul. Grudziądzka 19
Kwidzyn
tel. 506 743 477 lub 798 697 616
e-mail: serwischlodnic@wp.pl" onclick="window.open(this.href);return false;
Proszę, nie traktujcie tego jako reklamę, nie mam z tym sprzedawcą absolutnie żadnych powiązań, jestem tylko pod wrażeniem, że za rozsądną kasę można mieć porządny (oryginalny) wyrób i myślę, że takie informację będą przydatne dla wszystkich

Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
- Kuzyn_z_Sosnowca
- klubowicz
- Przebieg: 144000
- Silnik: T-Jet z gazem
- Podziękował: 219 razy
- Otrzymał podziękowań: 375 razy
Znalazłem tą chłodnice na allegro i myślałem że to chińczyk.
OT Gość ma też intercooler do 1.6 za 365zł, ciekawe czy jest większy od tego z T-Jeta
OT Gość ma też intercooler do 1.6 za 365zł, ciekawe czy jest większy od tego z T-Jeta

-
- Moderator
- Podziękował: 453 razy
- Otrzymał podziękowań: 329 razy

- mwas
- Prezes
- Kontakt:
Kuzyn, ePER twierdzi, że intercooler w T-Jet i 1.6 mJet to ten sam element (mają te same numery katalogowe -Kuzyn_z_Sosnowca pisze:OT Gość ma też intercooler do 1.6 za 365zł, ciekawe czy jest większy od tego z T-Jeta
51785255)

-
- Nowy
- Przebieg: 0
- Silnik: 1.4 8V
- Rocznik: 2007