Co dzisiaj zrobiłem w swoim samochodzie
- lukkash
- klubowicz
- Przebieg: 222000
- Silnik: 1.3 MultiJet
- Rocznik: 2007
- Podziękował: 30 razy
- Otrzymał podziękowań: 16 razy
Re: Co dzisiaj zrobiłem w swoim samochodzie
bestia zalana do pełna, zatem sprawdzamy efekty czyszczenia żaluzji pod kątem spalania...
= = = = = = = = = = = = =
Łukasz & Kasia - Fiat Linea 1.3 90KM MultiJet Dynamic

było:
* Peugeot 206 1.9D 70KM
http://www.206club.net
*Opel Corsa B 1.2 ECOTEC 45KM

było:
* Peugeot 206 1.9D 70KM
- lukkash
- klubowicz
- Przebieg: 222000
- Silnik: 1.3 MultiJet
- Podziękował: 30 razy
- Otrzymał podziękowań: 16 razy
podejrzewam, że do wymiany pójdzie jeszcze czujnik ciśnienia doładowania ale zobaczymy co wyjdzie...smak56 pisze:Też jestem ciekawy jaki efekt prac.
= = = = = = = = = = = = =

było:
* Peugeot 206 1.9D 70KM

było:
* Peugeot 206 1.9D 70KM
-
- Moderator
- Podziękował: 453 razy
- Otrzymał podziękowań: 329 razy
Założone dzienne/przeciwmgielne
http://sklep.boston.pl/produkt/1226/380 ... ml?ref=g60" onclick="window.open(this.href);return false;
polecam
http://sklep.boston.pl/produkt/1226/380 ... ml?ref=g60" onclick="window.open(this.href);return false;
polecam
- Kuzyn_z_Sosnowca
- klubowicz
- Przebieg: 144000
- Silnik: T-Jet z gazem
- Rocznik: 2008
- Podziękował: 219 razy
- Otrzymał podziękowań: 375 razy
- Sebek
- klubowicz
- Przebieg: 100
- Silnik: 1.0 Turbo
- Rocznik: 2023
- Podziękował: 167 razy
- Otrzymał podziękowań: 107 razy
Zmieniłem opony na zimówki, oraz wymyłem Linkę na zewnątrz i w środku.
FSO 1500, SKODA FAVORIT lpg BRC, FIAT SIENA lpg BRC, RENAULT CLIO II dCi, FIAT LINEA lpg TARTARINI, RENAULT CLIO V, SKODA KAMIQ
-
- Moderator
Zakupiłem je w cenie bezpośrednio od dystrybutora (dzięki uprzejmości kolegi, który wziął to na sklep) - 350 pln. Niestety nie mam możliwości zakupu choćby jednego kompletu więcej w tej cenie.Kuzyn_z_Sosnowca pisze:Fajne. Ile taka przyjemność?
- leszek1234
- klubowicz
- Przebieg: 150000
- Silnik: 1.4 16V Turbo
- Podziękował: 339 razy
- Otrzymał podziękowań: 185 razy
helletic - czekam z niecierpliwością na mgłę i Twoją relację z ich przydatności w takich warunkach bo jestem mocno sceptyczny 

-
- Moderator
Gdybym nie miał klawisza do włączania przeciwmgielnych, to bym kupił zwykłe dzienne w miejsce halogenów. A że taką funkcję moja Lina posiada, to chciałem mieć zintegrowane dzienne/przeciwmgielne (ich przydatność stawiam na drugim miejscu) - ot mój kaprys.
Poza tym wielu wydaje się, że jak zapalą przeciwmgielne we mgle, to nagle stanie się cud i zobaczą wszystko tak dobrze, jak w warunkach bez mgły. Przez co właśnie ta większość skreśla przeciwmgielne jako światła w ogóle do czegoś przydatne. Nie - one mają podświetlać nam obszar drogi pod mgłą, dzięki czemu prędzej będziemy widoczni dla innych uczestników drogi (takie też zadanie mają światła przeciwmgielne z tyłu, tyle, że one po prostu świecą mocno, by jadący za nami wcześnie zauważyli łunę czerwonego światła za nami).
Te światła, które ja założyłem nie były jeszcze testowane we mgle. Świeciłem nimi w nocy i nie świecą tak zamaszyście, jak oryginalne przeciwmgielne. Dają jednak bardzo jasne i wyraźne światło, widać je z pozycji za kierownicą, ale o wiele słabiej niż światło z oryginalnych przeciwmgielnych. Reasumując - na oryginalnych przeciwmgielnych mam wrażenie, że mógłbym jechać w nocy nie używając świateł mijania. Natomiast na tych Noxonach ewidentnie widać, że świecą po ziemi w odległości do około 3 m przed auto silnym strumieniem światła. Dalej to światło staje się słabsze.
Nikogo nie namawiam do takich świateł, chciałem przedstawić opcję zintegrowanych świateł dziennych z przeciwmgielnymi. Światła sprawdzone i przetestowane zanim w ogóle napisałem post o fakcie ich założenia.
Poza tym wielu wydaje się, że jak zapalą przeciwmgielne we mgle, to nagle stanie się cud i zobaczą wszystko tak dobrze, jak w warunkach bez mgły. Przez co właśnie ta większość skreśla przeciwmgielne jako światła w ogóle do czegoś przydatne. Nie - one mają podświetlać nam obszar drogi pod mgłą, dzięki czemu prędzej będziemy widoczni dla innych uczestników drogi (takie też zadanie mają światła przeciwmgielne z tyłu, tyle, że one po prostu świecą mocno, by jadący za nami wcześnie zauważyli łunę czerwonego światła za nami).
Te światła, które ja założyłem nie były jeszcze testowane we mgle. Świeciłem nimi w nocy i nie świecą tak zamaszyście, jak oryginalne przeciwmgielne. Dają jednak bardzo jasne i wyraźne światło, widać je z pozycji za kierownicą, ale o wiele słabiej niż światło z oryginalnych przeciwmgielnych. Reasumując - na oryginalnych przeciwmgielnych mam wrażenie, że mógłbym jechać w nocy nie używając świateł mijania. Natomiast na tych Noxonach ewidentnie widać, że świecą po ziemi w odległości do około 3 m przed auto silnym strumieniem światła. Dalej to światło staje się słabsze.
Nikogo nie namawiam do takich świateł, chciałem przedstawić opcję zintegrowanych świateł dziennych z przeciwmgielnymi. Światła sprawdzone i przetestowane zanim w ogóle napisałem post o fakcie ich założenia.
- leszek1234
- klubowicz
- Przebieg: 150000
- Silnik: 1.4 16V Turbo
- Podziękował: 339 razy
- Otrzymał podziękowań: 185 razy
No tak, Boże broń , nie kwestionuję Twojego zakupu. Nie odezwałbym się gdyby nie to , że kosztują jak markowe dzienne x2 a ze względu na moc i barwę światła we mgle nie pomogą. Szkoda, że nie robią czegoś takiego z żarówką halogenową i Ledem - sam bym kupił.
- alvaro
- klubowicz
- Przebieg: 205000
- Silnik: 1.4 8v + LPG BRC
- Rocznik: 2009
- Podziękował: 51 razy
- Otrzymał podziękowań: 5 razy
Można wiedzieć gdzie zakupiłeś taką żaróweczkę ledową?Tomek pisze:Coraz chłodniejsze noce, więc zajrzałem dzisiaj do akumulatora, dolałem parę kropel wody destylowanej, zerknąłem też przy okazji do odmy oraz przepustnicy, ale tam czyściutko.
Wymieniłem też żaróweczkę podświetlenia schowka na ledzika.
-
- Moderator
Dokładnie też nad tym ubolewam...i gdyby nie fakt, że kupiłem je po cenie hurtowej, to też bym ich nie kupił za 500 czy 600 pln. Nnajlepiej nakręcę filmik i pokażę działanie tych "halogenodziennych" świateł i umieszczę go w dziale z dziennymi.leszek1234 pisze:Szkoda, że nie robią czegoś takiego z żarówką halogenową i Ledem - sam bym kupił.
- ślimak
- Administrator
- Przebieg: 7000
- Silnik: 2.0 HYBRID
- Rocznik: 2022
- Podziękował: 553 razy
- Otrzymał podziękowań: 441 razy
- Kontakt:
Dzisiaj doczyściłem znaczek na tylną klapę. Trochę inny jak standardowe oznaczenie LINEA, jednak znaczy to samo. Taki ze mnie zakręcony przewrotowiec
.

Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
- mwas
- Prezes
- Przebieg: 98000
- Silnik: 1.4 MultiAir 170 KM
- Rocznik: 2010
- Podziękował: 344 razy
- Otrzymał podziękowań: 957 razy
- Kontakt:
Prezes, co Ty, bolid na Mazdę przerabiasz ?? 

Alfa Romeo Giulietta 1.4 MultiAir 170 KM