Macie w planach zagazować auto ?
-
- klubowicz
- Przebieg: 0
- Silnik: kijanka :)
- Rocznik: 2018
- Podziękował: 27 razy
- Otrzymał podziękowań: 25 razy
Cały czas drążę temat LPG fabryczne a gwarancja producenta - okazuje się że przy montażu dają ludziom do podpisania takie zlecenie - co ciekawsze rzeczy pogrubiłem.
Z tego wychodzi że jeżeli ktoś montuje sobie instalację w ASO sam dobrowolnie zrzeka się gwarancji i assistance FAP na silnik i osprzęt.DO DEALERA / ASO
ZLECENIE MONTAŻU INSTALACJI GAZOWEJ
Niniejszym zlecam montaż instalacji gazowej w ww. samochodzie. Zostałem poinformowany, że pojazd fabrycznie jest przystosowany do zasilania benzyną bezołowiową i montaż instalacji gazowej stanowi jego istotną modyfikację konstrukcyjną. W związku z powyższym osiągi samochodu mogą być inne niż deklarowane przez producenta, a ewentualne usterki silnika i osprzętu spowodowane zmianą paliwa, wadliwym działaniem instalacji LPG lub nieprzestrzeganiem zaleceń eksploatacyjnych nie będą objęte świadczeniem gwarancyjnym.
Oświadczam, że zapoznałem się z przekazanymi podstawowymi warunkami eksploatacji silnika benzynowego przy zasilaniu mieszanką propanu i butanu.
- Kuzyn_z_Sosnowca
- klubowicz
- Przebieg: 144000
- Silnik: T-Jet z gazem
- Rocznik: 2008
- Podziękował: 219 razy
- Otrzymał podziękowań: 375 razy
T-Jet w Alfie Romeo z fabrycznym LPG
http://www.autogaleria.pl/news/index.php?id=4797" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.autogaleria.pl/news/index.php?id=4797" onclick="window.open(this.href);return false;
-
- klubowicz
Kuzyn_z_Sosnowca pisze:T-Jet w Alfie Romeo z fabrycznym LPG
Jeżeli na takich zasadach jak do tej pory to kupujący nawet nie wiem że będzie się pozbywał gwarancji Fiata na silnik i osprzęt. Rozmawiałem sobie z ASO i przyznali się że np. dokładali człowiekowi do nowego samochodu alarm - jak nawalił musiał do nich z drugiego końca Polski jechać. To samo z LPG na pytanie co będzie jak pojadę na Chorwację i coś padnie usłyszałem że będę musiał do nich przyjechać lolproducent oferuje montaż fabrycznej instalacji gazowej

- Rafcio
- Moderator
- Przebieg: 130000
- Silnik: 1.4 Turbo 120KM
- Rocznik: 2013
- Podziękował: 332 razy
- Otrzymał podziękowań: 164 razy
Byłem dzisiaj u gazownika na aktualizacji sterownika żeby mieć opcję "ciepły start" i okazało się że w programie wpisane jest że mam wtryski Valtek a przecież mam Hana czerwone. Oczywiście błąd naprawiono, ciepły start włączono i teraz auto chodzi jeszcze lepiej niż przedtem, nie wiem czy z powodu tego błędu z wtryskami czy może jest to spowodowane jakimiś poprawkami w nowym oprogramowaniu. Tak czy siak teraz to już jest rakieta.
Jeszcze raz dzięki emmer, za info że taka funkcja występuje bo tak nawet bym nie wiedział a bez sensu jest żeby jak silnik jest ciepły zapalał na benzynie.
Usługa u gazownika oczywiście wykonana gratisowo
Jeszcze raz dzięki emmer, za info że taka funkcja występuje bo tak nawet bym nie wiedział a bez sensu jest żeby jak silnik jest ciepły zapalał na benzynie.
Usługa u gazownika oczywiście wykonana gratisowo

OPEL ZAFIRA TOURER
1.4 Turbo 120KM Benzyna
1.4 Turbo 120KM Benzyna

- alvaro
- klubowicz
- Przebieg: 205000
- Silnik: 1.4 8v + LPG BRC
- Rocznik: 2009
- Podziękował: 51 razy
- Otrzymał podziękowań: 5 razy
Witam!
Zastanawiam się nad zgazowaniem auta. W ASO jak ostatnio pytałem na przeglądzie gwarancyjnym są mi w stanie założyć instalację BRC za 2800 zł... czy to dużo czy mało?
Firma BRC do najgorszych chyba nie należy, co powiecie na to?
Oczywiścia autko takie jak w podpisie, co byście polecili innego?
Zastanawiam się nad zgazowaniem auta. W ASO jak ostatnio pytałem na przeglądzie gwarancyjnym są mi w stanie założyć instalację BRC za 2800 zł... czy to dużo czy mało?
Firma BRC do najgorszych chyba nie należy, co powiecie na to?
Oczywiścia autko takie jak w podpisie, co byście polecili innego?
- chromek
- klubowicz
- Przebieg: 113000
- Silnik: 1.4 8v LPG
- Rocznik: 2009
- Podziękował: 1 raz
- Otrzymał podziękowań: 15 razy
Jeśli ma to być BRC Sequent24 to bierz śmiało - w fabii zrobiłem ponad 120tys km i nie trzeba było nic robić, tylko standardowe przeglądy z wymianą filterków co 15tys.. Do tego dwa lata gwarancji bez limitu kilometrów. W linei mam założony Zenit Pro OBD, ale trochę żałuję, bo przeglądy są co 10tys. więc ciut drożej wychodzi eksploatacja.
-
- klubowicz
Poza tym chętnie bym się dowiedział w którym ASO taką cenę dali - u mnie chcą 3500 zł i tylko Tartarini - jak dla mnie rozbój w biały dzień.emmer pisze:alvaro, a pytałes gdzies poza ASO? bo może sie okazać że zaoszczędzisz z 500 zł
ps. Jestem ciekawy jeżeli założyłbym we własnym warsztacie czy tracę gwarancję na całe auto czy tylko silniki i instalację elektryczną ?
-
- klubowicz
Tu Cię wprowadzają w błąd - przerabiałem to z FAP'em - po założeniu tej instalacji Fiat Polska umywa ręce od usterek silnika oraz innych usterek spowodowanych LPG, gwarantem na to staje się dealer który to Ci założył. Czyli np. nici z assistance - na pytanie a jak pojadę do Chorwacji i coś mi się w silniku stanie to czy Fiat mi pomoże otrzymałem odpowiedź że nie, mam się udać do dealera który zakładał mi instalacjęalvaro pisze: Mają też włoską Tartarini za 3500 zł. Co ciekawe przy "włoskiej" nie traci się na nic gwarancji,