Światła do jazdy dziennej
- Sebek
- klubowicz
- Przebieg: 100
- Silnik: 1.0 Turbo
- Rocznik: 2023
- Podziękował: 167 razy
- Otrzymał podziękowań: 107 razy
Re: Światła do jazdy dziennej
Efekt niezły, podoba mi się.
A jaka jest cena zestawu? Magneti Marelli
A jaka jest cena zestawu? Magneti Marelli
FSO 1500, SKODA FAVORIT lpg BRC, FIAT SIENA lpg BRC, RENAULT CLIO II dCi, FIAT LINEA lpg TARTARINI, RENAULT CLIO V, SKODA KAMIQ
- zibi186
- klubowicz
- Przebieg: 195000
- Silnik: 1.4 T-jet + lpg
- Rocznik: 2008
- Podziękował: 359 razy
- Otrzymał podziękowań: 163 razy
Witam. ja płaciłem niecale 180zl ale widzialem już w necie za ok 150. myślę że to nie jest zla cena
Pozdrawiam.

- AKI
- klubowicz
- Przebieg: 42000
- Silnik: 1.4 8v
- Rocznik: 2007
- Podziękował: 1 raz
- Otrzymał podziękowań: 3 razy
Wydaje mi się że nie ma co szukać tańszych światełek bo długo nie poświecą. Właśnie dziś oddałem do reklamacji dzienne za 120zł, po 8 miesiącach użytkowania padły, wcześniejsze miałem za ponad 200zł wytrzymały prawie 2 lata, to i tak słabo jak na ledy :(zibi186 pisze:Witam. ja płaciłem niecale 180zl ale widzialem już w necie za ok 150. myślę że to nie jest zla cenaPozdrawiam.
--- Kia Sportage 1,6 GDI Business Line L ---
- zibi186
- klubowicz
Podejrzewam że diody nie wysiadly a raczej elektronika nie wytrzymala. w moim zestawie zaznaczone bylo że sterownik nie może być w temp. wyższej niż 80 stopni więc miejsce jego montażu też ma znaczenie .
- buhert
- klubowicz
- Otrzymał podziękowań: 30 razy
Szkoda, że nie napisałeś bo sprzedaję takich bardzo dużo i 180zł to...kosmiczna cena za takie światłazibi186 pisze:Witam. ja płaciłem niecale 180zl ale widzialem już w necie za ok 150. myślę że to nie jest zla cenaPozdrawiam.

Co do jakości - polecam. Świecą bardzo mocno, wyraźnie i nie jest to pseudo ledowy pasek z choinki.
Niby tylko 2W a jasność światła powala

Jakby ktoś potrzebował to cena takich to 159zł z wysyłką

- zibi186
- klubowicz
Ja kupiłem swoje już jakiś czas temu. teraz dopiero znalazlem chwilę na montaż. Potwierdzam-świecą mocno nawet z takiego kąta pod jakim mam zamontowane
to tylko cztery ale mocne diody . zobaczymy jak dlugo popracują 

- AKI
- klubowicz
Niestety w moim przypadku wysiadły ledy w lampie a nie sterownik, a objawem tego było że 2 diody z 4 na początku zaczęły mrugać aż w końcu zgasły jest to objaw dla ledów które pracują na pograniczu prądu dopuszczalnego (wyśrubowanie prądu zwiększa jasność) i posiadają słabe odprowadzenia ciepła (czytaj, brak radiatora), czyli tanie chińskie ........ A co do sterownika to maż rację żadna elektronika nie lubi ciepła.zibi186 pisze:Podejrzewam że diody nie wysiadly a raczej elektronika nie wytrzymala. w moim zestawie zaznaczone bylo że sterownik nie może być w temp. wyższej niż 80 stopni więc miejsce jego montażu też ma znaczenie .
- zibi186
- klubowicz
witam. dorzucam widok od przodu. pomimo ostrego rannego słońca z lewej strony , swiatlo po prawej jest dobrze widoczne -tak myślę 

Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
- adamson
- klubowicz
- Przebieg: 41000
- Silnik: 1.4 16V Turbo
- Rocznik: 2018
- Podziękował: 267 razy
- Otrzymał podziękowań: 158 razy
He,he, dobrze znane rozwiązanie. Mam identycznie !
Wysłane z SONY Xperia J
Wysłane z SONY Xperia J
FIAT TIPO HB Lounge 1.4 T-jet 120 KM
- zibi186
- klubowicz
ja też od początku wiedzialem że tam chcę je mieć. problem tkwił w wyborze swiatel aby weszly i wystarczająco mocno świeciły 
-- 28 czerwca 2014, o 16:51 --
No i skończyło się rumakowanie
A dokladnie chodzi o fakt, , że po włączeniu klimy na biegu jalowym napięcie na akumulatorze spada do ok. 13.3 i w efekcie światełka dzienne zaczynają dyskotekę . podczas jazdy gdy obroty wzrosną wszystko jest ok. ale na postoju czy podczas zmiany biegów kicha . . . gdy wylaczę klimę i trzymam obroty na ok . 1200 miernik pokazuje ok. 13.9 . tu moje pytanie -czy ktoś jeszcze mial taki problem ? czy może wie jak to zwalczyć ? a może mam zbyt niski prąd ladowania-czytaj altek się kończy ? albo regulator napięcia ? nie wiem co o tym myśleć . . .
Pozdrawiam.
P.S.
Jesli to nie ten dział to bardzo proszę o przeniesienie
-- 1 lipca 2014, o 15:54 --
Witam ! Przeniesienia nie bylo , pozwólcie więc że dokończę. przyczyną dyskoteki na swiatelkach dziennych faktycznie byl spadek prądu ładowania . chociaż niby mieścił się jeszcze na krawędzi normy, to już ledy - jak dobry pies myśliwski -jako pierwsze wyczuly że coś jest nie tak i od razu daly mi znać ! W ten sposób wyszedl na jaw jeszcze jeden powód, dla którego warto montować swiatla dzienne- zamiast kupować nowego alternatora , w porę wychwycony problem pozwoli na reanimację dotychczasowego i znów trochę kaski zostanie
Oczywiście obudowa byla już pęknięta, choć prócz tego małego spadku prądu nie bylo innych oznak. Pozdrawiam.

-- 28 czerwca 2014, o 16:51 --
No i skończyło się rumakowanie

Pozdrawiam.
P.S.
Jesli to nie ten dział to bardzo proszę o przeniesienie

-- 1 lipca 2014, o 15:54 --
Witam ! Przeniesienia nie bylo , pozwólcie więc że dokończę. przyczyną dyskoteki na swiatelkach dziennych faktycznie byl spadek prądu ładowania . chociaż niby mieścił się jeszcze na krawędzi normy, to już ledy - jak dobry pies myśliwski -jako pierwsze wyczuly że coś jest nie tak i od razu daly mi znać ! W ten sposób wyszedl na jaw jeszcze jeden powód, dla którego warto montować swiatla dzienne- zamiast kupować nowego alternatora , w porę wychwycony problem pozwoli na reanimację dotychczasowego i znów trochę kaski zostanie

- AKI
- klubowicz
Po półtory miesięcznym oczekiwaniu na reklamację od producenta, zażądałem zwrotu gotówki od sprzedawcy, dołożyłem 80 zł i zakupiłem oryginalne NSSC 510HP, zobaczymy jak te długo wytrzymają co prawda mają gwarancje DOOR-TO-DOOR.AKI pisze:Wydaje mi się że nie ma co szukać tańszych światełek bo długo nie poświecą. Właśnie dziś oddałem do reklamacji dzienne za 120zł, po 8 miesiącach użytkowania padły, wcześniejsze miałem za ponad 200zł wytrzymały prawie 2 lata, to i tak słabo jak na ledy :(zibi186 pisze:Witam. ja płaciłem niecale 180zl ale widzialem już w necie za ok 150. myślę że to nie jest zla cenaPozdrawiam.
- emmer
- klubowicz
- Przebieg: 32000
- Silnik: 1.5
- Rocznik: 2017
- Podziękował: 39 razy
- Otrzymał podziękowań: 101 razy
moja jedna lampa od dziennych umarła. i tak były już na wylocie bo i automat zaczął fiksować. powoli zaczynam rozglądać się za nowymi. oczywiście okrągłe i za grill
- AKI
- klubowicz
Jak na razie to chyba ostatnie światła dzienne jakie zamontowałem, jeżeli wysiądą i te to zaślepię otwory i już nie będę bawił się w DRL
, mam już dość demontażu i montażu tych lampeczek ;) z zwłaszcza że wszystko wykonuję na parkingu blokowym. Oby wytrzymały jak najdłużej

-
- Moderator
- Podziękował: 453 razy
- Otrzymał podziękowań: 329 razy
Tak oto prezentują się moje światła dzienne zintegrowane z przeciwmgielnymi.
Najbardziej nurtujące pytanie: jak świecą halogeny przeciwmgielne? A więc tak:
Najbardziej nurtujące pytanie: jak świecą halogeny przeciwmgielne? A więc tak:
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.