Generalnie opinii o radyjkach jest tyle ile radyjek.mire27 pisze:Witam
Stanołem przed zakupem radyjka CB a nie mam zielonego pojęcia o tym może ktoś pomoże w wyborze radyjka Jakie mam zakupić???
Jeśli szukasz radyjka, to postaraj się znaleść takie które ma ASQ czyli automatyczną blokadę szumów. W mieście Ci się ona przyda. Ale tylko w mieście, gdzie nie ma dużego tłoku w eterze. Da się jednak bez tego tego żyć, tym bardziej, że blokadę szumów można ustawić ręcznie za pomocą potencjometru.
Osobiście polecam radyjko lafayette atena, bo mam i używam. Ma świetne filtry eliminujące całkowicie zakłócenia od silnika. Koszt zakupu ok. 260 zł. Jednak nie dysponuje ona ASQ, o którym pisałem wyżej. Ma za to regulowaną czułość wzmocnienia RF GAIN, przez co można stłumić nadmiar hałasu w eterze. W trasie działa bardzo dobrze no i jest mała. Ostatnio wyszło nowe radyko lafayetta. Nazywa się Trucker i ma bardzo profesjonalny typowo telekomunikacyjny wygląd. Nie wiem jednak jak działa. Co do iinych radyjek - nie mam zdania. Opinie są podzielone nawet w stosunku do takich flagowych marek jak president. Im więcej będziesz czytać, tym większy będziesz mieć dylemat w co zainwestować

pzdr
mireks
Oto fotki ateny:
Na fotkach radio wydaje się dosyć grube, ale w rzeczywistości jest szczupłe i malutkie.