Linea tylko z dwoma rodzajami silników?

Awatar użytkownika
cichy
klubowicz
klubowicz
Przebieg: 217000
Silnik: 2.0 110KM HDi
Podziękował: 104 razy
Otrzymał podziękowań: 70 razy
Kontakt:

Post autor: cichy »

bardzo ładnie ta deska wygląda, ktoś z głową to projektował, bardzo ładnie wizualnie
Sympatyk forum :-)
Awatar użytkownika
Rafcio
Moderator
Moderator
Przebieg: 130000
Silnik: 1.4 Turbo 120KM
Rocznik: 2013
Podziękował: 332 razy
Otrzymał podziękowań: 164 razy

Post autor: Rafcio »

Taka deska jest super, szkoda że nie ma takiej w Lince :)
OPEL ZAFIRA TOURER
1.4 Turbo 120KM Benzyna :jazda
Awatar użytkownika
Kuzyn_z_Sosnowca
klubowicz
klubowicz
Przebieg: 144000
Silnik: T-Jet z gazem
Rocznik: 2008
Podziękował: 219 razy
Otrzymał podziękowań: 375 razy

Post autor: Kuzyn_z_Sosnowca »

Jeśli zrobią taką deskę w Linei FL to trzeba będzie kupić i przełożyć :)
Awatar użytkownika
Rafcio
Moderator
Moderator
Przebieg: 130000
Silnik: 1.4 Turbo 120KM
Rocznik: 2013
Podziękował: 332 razy
Otrzymał podziękowań: 164 razy

Post autor: Rafcio »

Coval pisze:Jeśli zrobią taką deskę w Linei FL to trzeba będzie kupić i przełożyć :)
Z moimi zdolnościami to bym się takiej operacji nie podjął :lacha
OPEL ZAFIRA TOURER
1.4 Turbo 120KM Benzyna :jazda
Awatar użytkownika
jay_21
klubowicz
klubowicz
Przebieg: 67000
Silnik: 1.4 T-Jet
Podziękował: 1 raz
Otrzymał podziękowań: 2 razy

Post autor: jay_21 »

Coval pisze:Jeśli zrobią taką deskę w Linei FL to trzeba będzie kupić i przełożyć :)
no to czekamy na fotorelację :foto :zlośnik
Linea 1.4 T-Jet Red Flamenco Dynamic
BUŁA
klubowicz
klubowicz
Przebieg: 45000
Silnik: 1.4 8v
Rocznik: 2009
Otrzymał podziękowań: 1 raz

Post autor: BUŁA »

To ja dziękuję to rozbierać. Jak byłem w serwisie na wymianie naklejki na słupku to widziałem nówkę alfę guilletę z zdemontowaną deską rozdzielczą.Facetowi popsuło się elektroniczne sterowanie nawiewami,żeby się do tego dostać to zdemontowali deskę , metalowy szkielet pod tą dechą a żeby go odkręcić musieli zdjąć dzwi pod nimi są śruby mocujące tak że z przodu była tylko szyba i kolumna kierownicza jak właściciel przyszedł to myślałem że się popłacze.
BUŁA
Awatar użytkownika
Tomek
Moderator
Moderator
Przebieg: 131000
Silnik: 1.4 V8 + LPG
Podziękował: 287 razy
Otrzymał podziękowań: 304 razy

Post autor: Tomek »

To ja się wyłamię i napiszę że nie zachwyca mnie ta deska.
O ile konsola środkowa wygląda fajnie, to już po obu stronach deski te takie wybałuszenia w połączeniu z okrągłymi kratkami nawiewów uważam za zupełnie nie trafiony akcent stylistyczny.
Nie wiem czemu, ale jakoś ten element kojarzy mi się z koreańską myślą techniczną.
Awatar użytkownika
kk25
klubowicz
klubowicz
Przebieg: 150650
Silnik: 1.4 8V
Podziękował: 5 razy
Otrzymał podziękowań: 9 razy

Post autor: kk25 »

Fish pisze:Apropos: w EVO Estiva Blue & me w srodku wypas, design super, bardziej mi sie podoba niz w Lince, duzo podobnych rozwiazan ale deseczka lepsza, siedzenia tez super, az mi sie wierzyc nie chcialo, ze to Punto.
A jak ja zobaczyłem Evo, to mi ręce opadły. Polecam Ci zobaczyć wszystkie krawędzie drzwi i klap to zobaczysz, że od wewnętrznej masa plastyczna jest tylko na dolnych krawędziach. U nas jest na całym obwodzie ( ta masa to dobre zabezpieczenie antykorozyjne). Odnośnie tapicerki, to polecam podnieść siedzisko tylnej kanapy. Mnie tatuaże opadły jak zobaczyłem tą tasiemkę z kokardką. :red
Awatar użytkownika
Kuzyn_z_Sosnowca
klubowicz
klubowicz

kk25, nie kupujemy EVO tylko kradniemy z niego deskę :) Właściciele EVO mogą za to podkraść z Linei drzwi i siedzenia. W ten sposób powstaną 2 idealne samochody. Kształt nowej deski jest jaki jest, podoba się lub nie, ale chodzi głównie o materiały. Nie mówię że nasza jest zła, wręcz przeciwnie jest bardzo ładna, ale zawsze można coś poprawić. Duże zegary w chromowanych tubach można by do Liny przeszczepić, a konsole środkową zrobić na wzór amerykański.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Awatar użytkownika
Fish
klubowicz
klubowicz
Przebieg: 145000
Silnik: 1.4 16V T-Jet (LPG)
Podziękował: 15 razy

Post autor: Fish »

kk25 pisze:
Fish pisze:Apropos: w EVO Estiva Blue & me w srodku wypas, design super, bardziej mi sie podoba niz w Lince, duzo podobnych rozwiazan ale deseczka lepsza, siedzenia tez super, az mi sie wierzyc nie chcialo, ze to Punto.
A jak ja zobaczyłem Evo, to mi ręce opadły. Polecam Ci zobaczyć wszystkie krawędzie drzwi i klap to zobaczysz, że od wewnętrznej masa plastyczna jest tylko na dolnych krawędziach. U nas jest na całym obwodzie ( ta masa to dobre zabezpieczenie antykorozyjne). Odnośnie tapicerki, to polecam podnieść siedzisko tylnej kanapy. Mnie tatuaże opadły jak zobaczyłem tą tasiemkę z kokardką. :red
eee tam, normalka, po prostu Fiat. A co do tej masy to uszczelniacz i ma raczej inna funkcje niz antykorozyjna. I tak Fiat go pcha w za duzo miejsc i jeszcze pieknie pedzelkuje, inni tego nie robia i tez jest.
<<FISH>>
Awatar użytkownika
kk25
klubowicz
klubowicz
Przebieg: 150650
Silnik: 1.4 8V
Podziękował: 5 razy

Post autor: kk25 »

Dla mnie uszczelniacz na zgrzewach jest jednym z wyznaczników jakości. W seju na klapie bagażnika nie miałem na całym obwodzie i po 4 latach wyszło kilka purchli na zgrzewie. Musiałem dorobić i polakierować. Myślę, że uszczelniacz to przede wszystkim zabezpieczenie przed rudą :)
Deska Evo na pewno wygląda bardziej ekskluzywnie niż nasza. Co do funkcjonalności, to pewnie czas pokaże. W bravolocie służbowym, w którym jest bardzo podobna bardzo łapie kurz, trzeba uważać przy wycieraniu, bo się bardzo rysuje a tuby na zegarach w sumie to tylko ładny łapacz kurzu. Zaskoczyło mnie też to, że przy przebiegu 38 tys. trochę trzeszczy, szczególnie panel z pokrętłami i tunel środkowy. Ale o gustach się nie dyskutuje :)

Generalnie jestem zawiedziony jakością włoskich fabryk :smutny . Turcy i Polacy wypadają w moich oczach znacznie lepiej (oceny tych fabryk też potwierdzają moje spostrzeżenia).
enter
klubowicz
klubowicz
Przebieg: 0
Silnik: 1,4
Rocznik: 2011
Podziękował: 11 razy
Otrzymał podziękowań: 2 razy

Post autor: enter »

W EVO nie podobają mi się panele drzwi. A może lepiej żeby dali deskę z Giulietty albo przynajmniej pokrętła od klimatyzacji podświetlane
Pozdrawiam Enter
Awatar użytkownika
Fish
klubowicz
klubowicz
Przebieg: 145000
Silnik: 1.4 16V T-Jet (LPG)
Podziękował: 15 razy

Post autor: Fish »

kk25 pisze:Generalnie jestem zawiedziony jakością włoskich fabryk . Turcy i Polacy wypadają w moich oczach znacznie lepiej (oceny tych fabryk też potwierdzają moje spostrzeżenia).
no i tutaj zgadzam sie 100%, tak nawet mysli prezes Fiata - bylo ostatnio w Rzeczypospolitej i w wywiadzie w TV :)

[ Dodano: |30 Sty 2011|, o 18:52 ]
kk25 pisze:Myślę, że uszczelniacz to przede wszystkim zabezpieczenie przed rudą
no to dziala tak, ze uszczelnia zlacza blach i przez to nie dostaje sie tam woda i mniejsze ryzyko korozji, pod tym katem oczywiscie. Ja mialem na mysli uszczelniacz sam w sobie, male nieporozumienie.
<<FISH>>
Awatar użytkownika
Kuzyn_z_Sosnowca
klubowicz
klubowicz

Uszczelniacz jest bardzo potrzebny, zwłaszcza w naszym klimacie. Woda dostaje się do szczelin, a potem zamarza rozsadzając blachę na zgięciu. Kilka zim i drzwi pordzewiałe. A przy takiej zimie jak teraz, gdzie raz mamy + raz -, autko może bardzo szybko zgnić.
BUŁA
klubowicz
klubowicz
Przebieg: 45000
Silnik: 1.4 8v
Otrzymał podziękowań: 1 raz

Post autor: BUŁA »

Fish napiał że w wersji dynamic był podłokietnik owszem trafiały się takie rodzynki głównie na wyprzedażach miały więcej niż przewidywała opcja wyposażenia i wliczali w cenę jak np.lakier metalizowany . Przeglądając ogłoszenia spotkałem się że w było BlueMe ,tylna roleta albo w wersji fresh lusterko wsteczne elektrochromatyczne w tych samych cenach co auta bez tych dodatków.
BUŁA
ODPOWIEDZ