Panowie, ale co tu fotografować. Świeci tak samo tylko bardziej zimnym światłem. Mnie się akurat spaliła żaróweczka w tylnej lampce oświetlenia wnętrza, więc zmieniłem wszystkie. Dwie rureczki 36mm na przód, jedna 39mm do tyłu. Kupiłem też trzy żaróweczki W5W, z zamiarem sprawdzenia ich do oświetlenia rejestracji, i do lampki bagażnika. W bagażniku ładnie świeci, ale rejestracji jeszcze nie sprawdzałem. Jak przetestuję to dam znać
Przykładowa aukcja sprzedawcy u którego kupowałem http://allegro.pl/zarowka-postojowa-t10 ... 05249.html
U mnie też już rurki LED ! Z przodu na 4 LED, z tyłu na 6 LED. Bagażnik także na diodzie
Aha, odnośnie mrugania przy ściemnianiu: prawie niezauważalne. Tomek, czy u Ciebie rurka z tyłu w kabinie też się delikatnie żarzy w pozycji "czuwania" ?
U mnie są z przodu dwie rurki po dwie diody każda. Z tyłu rurka z czterema diodami.
Ściemnianie działa płynnie, zupełnie jak klasyczna żarówka.
W pozycji czuwania nic się nie żarzy
Rejestracji nadal nie sprawdziłem... zrobię to wieczorem.
@helletic ja też mam rurki ledowe w kabinie i delikatnie się żażą w pozycji czuwania podczas jazdy i jak opuszczam auto to też na chwilę chyba że wyłączysz na przycisku całkowicie oświetlenie to wtedy się nic nie żaży. Mi to nie przeszkadza
Rafcio u mnie też żarzą i z przodu i z tyłu i nawet fajny efekt wizualny . Też mi to nie przeszkadza, ba, nawet fajnie wygląda . Tomek stawiam piwo, że wyskoczy błąd żarówki jak założysz LED przy rejestracji ehh...a szkoda .
Na razie zbieram graty. Montaż to dopiero jak będzie ciepło na podwórku.
Potrzebuję jeszcze kable i głośniki do tyłu.
Potrzebuję też jakiegoś pomysłu na montaż tweeterów. Oddał bym chętnie komuś słupki do zrobienia zabudowy, ale nie wiem komu, a poza tym tanie to raczej też by nie było.
emmer pisze:eeee. sposób Jarka jest prosty i efektywny.
Problemem w moim przypadku jest mała różnorodność opcji montażowych tweetera z zestawu El Comp 6.
Nie ma możliwości zamontowania ich pod kątem, jak u Ciebie, bo nie mają tego typu akcesoriów montażowych.
Teraz knuję co z tym zrobić.
I na razie przychodzi mi do głowy tylko taki pomysł, żeby zakupić jakieś najtańsze badziewne syczki, żeby wykorzystać z nich tylko obudowy.