cieszy mnie toenter pisze:jakiś czas temu była linea t-jet z przebiegiem 190 tys. z lpg 2007

http://moto.allegro.pl/fiat-linea-1-4-t ... 85332.html" onclick="window.open(this.href);return false; kolejny T-JET - co raz więcej ich
cieszy mnie toenter pisze:jakiś czas temu była linea t-jet z przebiegiem 190 tys. z lpg 2007
jak patrzę na wnętrze, to pewnie jakiś wirus, fabrycznie 120 KM hamownia pokazuje 150 kmdaro189 pisze:pytanie do właścieli t-jeta - 170 km jest możliwe?
to jest niezła okazja, auto z mojego salonu, uważam, że cena atrakcyjna, wyposażenie też dobre, to jest wersja estiva czyli climatronic, alu i blue&me. Jak dla mnie cena dobra, szkoda, że nie t-jet. znajomy kupił bravo t-jet z lakierem za 48 tys. z groszami ale bez w/w dodatków, tak więc w przypadku kupna lepiej mocno się zastanowić: t-jet czy wypasKuzyn_z_Sosnowca pisze:Wydaje mi się że to niezła oferta. Katalogowo wersja bez alu, z klimą manual, bez radia i reszty rzeczy kosztuje 51.
No to jest wózenter pisze:http://suchen.mobile.de/a...Features=EXPORT
czyżby zachowała się jeszcze jedna nowa sztuka T-jet???
Dla mnie wada, że jest biały i...1,4 90KM - po kupnie T-JETa nie kupiłbym już auta z takim silnikiem za taką $.Kuzyn_z_Sosnowca pisze:Wydaje mi się że to niezła oferta. Katalogowo wersja bez alu, z klimą manual, bez radia i reszty rzeczy kosztuje 51.
i bardzo dobrze zrobiłenter pisze:znajomy kupił bravo t-jet z lakierem za 48 tys. z groszami ale bez w/w dodatków
z doświadczenia doradzę: T-JETenter pisze:tak więc w przypadku kupna lepiej mocno się zastanowić: t-jet czy wypas
klimatyzację masz, radio też i centralny zamek, czegoż chcieć więcej?buhert pisze:Silnik wynagradza małe braki w wyposażeniu
ciekawe, czy fabrycznie nowy?buhert pisze:No to jest wóz
za tę kasę można mieć bravo 90 km z pakietem sport: sportowa tapicerka, alu 17" (też biały) a tu zwykły dynamic z climatronic. estiva 90 KM kosztowała tyle samo co 90 KM z pakietem sport. jak ktoś siedział w bravo sport, to wie, o czym mówięDla mnie wada, że jest biały i...1,4 90KM - po kupnie T-JETa nie kupiłbym już auta z takim silnikiem za taką $.
Pakiet Sport bardzo fajny ale...co to za sport przy 90KMenter pisze:za tę kasę można mieć bravo 90 km z pakietem sport: sportowa tapicerka, alu 17" (też biały) a tu zwykły dynamic z climatronic. estiva 90 KM kosztowała tyle samo co 90 KM z pakietem sport. jak ktoś siedział w bravo sport, to wie, o czym mówię
Mi nie potrzeba niczego więcej, ale to taki przykład aporopo wspomnianej przez Ciebie opcji wyboru "T-JET czy wypas".enter pisze:klimatyzację masz, radio też i centralny zamek, czegoż chcieć więcej?
w zasadzie tak, ale część z tych bajerów można dorzucić: np. taka skóra na kierownicy - fabryczna to g* a można dołożyć jakąś lepszą, halogeny - są potrzebne raz czy 2 do roku, cena za fabryczne alu do linei jest jak dla mnie mocno przesadzona (popatrzmy sobie na alu u innych modeli fiata), gorzej z podłokietnikiem - można dołożyć, ale bez nawiewu, sterowanie z kierownicy - bajer, ale też pewnie dałoby się zrobić , no i jeszcze klamki, listwy i lusterka w kolorzebuhert pisze:Jest T-JET z klimą a mogło być 77KM w jakim chciałbym kolorze, alusami 16'', sterowaniem z kierownicy, skóra na kierownicy i gałce zmiany biegów,
radio mp3, halogeny, 4 poduszki, podłokietnik z nawiewem na tył, centralny zamek z pilotem - czyli trochę różnicy w wyposażeniu było
Więcej podsumowania nie trzebaenter pisze:w zasadzie tak, ale część z tych bajerów można dorzucić: np. taka skóra na kierownicy - fabryczna to g* a można dołożyć jakąś lepszą, halogeny - są potrzebne raz czy 2 do roku, cena za fabryczne alu do linei jest jak dla mnie mocno przesadzona (popatrzmy sobie na alu u innych modeli fiata), gorzej z podłokietnikiem - można dołożyć, ale bez nawiewu, sterowanie z kierownicy - bajer, ale też pewnie dałoby się zrobić , no i jeszcze klamki, listwy i lusterka w kolorze
no a silnika T-jet nie przełożysz do v8
Jeśli tak to tam jeszcze jest "150PS"enter pisze:czyżby nowy fabrycznie T-jet?