Ja również miałem tę oponę (Navigator 2) i absolutnie jej nie polecam. W porównaniu z Goodyear Vector4Season Gen-2 po prostu nie ma czego porównywać. Pod każdym względem bije Navigatora o głowę. Nawet o 2 głowy. Podobnie Pirelli, Nokian i Uniroyal, które też mam w innych autach.grv pisze: 22 lut 2019, 7:54W trzech miejscach, gdzie mowa o oponach:)mwas pisze: 21 lut 2019, 10:02 Miło, że informujesz o swoich doświadczeniach, zastanawiam się tylko po co piszesz to samo w trzech różnych miejscach na forum...![]()
leszek1234 pisze: 21 lut 2019, 11:06Nowa, ostra guma więc i przyczepność dobra. Czy to dobre rozwiązanie i czy się opłaca to dopiero będzie wiadomo po co najmniej pełnym roku - jak zimowe lamele stępią się podczas letnich upałów. Daj znać następnej zimy jak sobie te opony radziły na śniegu;)grv pisze: 21 lut 2019, 9:54 Kilka miesięcy temu kupiłem opony wielosezonowe (...)
Już nigdy nie kupię opon letnich i zimowych, bo po prostu się to nie opłaca.
Wiadomo, że co nowa guma to nowa.
Na pewno dam znać za rok jak się na nich jeździ.
Dębica dużo wolniej zakręty, dużo gorzej rusza na mokrym, hamowanie w deszczu to katastrofa, że kilka razy było mi gorąco. Zużywa się w oka mgnieniu. Natomiast na śniegu równie dobra co wszystkie powyżej wymienione ale... ile czasu w roku mamy śnieg a ile mokre drogi??