Po Linei mało kto się spodziewa takiej mocy to...mina będzie bezcenna

Ciesze się, że auto śmiga wreszcie tak jak powinno

bez urazy, Audi bez porównania, inna półka, ale spod świateł Lina lepsza;) - od 0-100km/h nasze lepsze, nawet niepodkręconeTara78 pisze: Audi 140kucy 1,9 TDI
I z wieloma innymi autami zapewne Lina nie ma szans, to przecież samochód z innej półki cenowej.Tara78 pisze:Tylko dlatego że to benzyna i nie ma dwóch ton jak Audiale z quattro nie ma Lina szans
Tara78 pisze:Tylko dlatego że to benzyna i nie ma dwóch ton jak Audiale z quattro nie ma Lina szans
na hamowni chyba nie robia testow 0-100. Pewnie wyjdzie kolo 10s, lub ciutke mniej. Waga jednak robi swoje. Mi spece od hamowni jak powiedzialem ile linea wazy (1200kg dla niewtajemniczonych) i przy jej mocy (146 dla niewtajemniczonych) powinno byc 8-8.1s (9,2s jest chyba fabrycznie). To byc moze jest wykonalne ale przy oponach letnich i w suchych warunkach. W warunkach jesienno zimowych brak przyczepnosci daje sie bardzo we znaki.Tara78 pisze:4.0 V8, biturbo, 560 KM, 700 Nm i 3,9 sekundy do "setki". To piękne rodzinne Audi RS6 Avant ze stałym napędem na cztery koła i widlastym silnikiemTo samochód marzenie
Przede wszystkim ilość napędzanych kół wpływa na to, że ruszysz bez boksowania a Lina zaboksuje kołami (wiem bo nie raz robiłam wyścigi ze świateł Liną) Z quattro i współczesnych systemach wspomagania kierowcy nie ma szans aby wprowadzić takie audi w poślizg, niestety Linea tego nie potrafiZnam Linę jak własną kieszeń bo byłam w niej ślepo zakochana przez kilka lat, niewdzięcznicy jednej
i miałam wersję 120konną
wiem jak sobie radzi w różnych warunkach i ją było zdecydowanie łatwiej postawić bokiem, teraz z Audi jest mniej zabawy
bo sam dohamowuje i trzyma tor jazdy
-- 14 mar 2016, o 20:43 --
Moje wyjeżdżając z salonu miało 116KM i 0-100km/h ma w 11,5 a po chip tuningu ma teraz 140KM i nie mam pojęcia ile ma teraz od 0-100kmh musiałabym go zabrać na hamownie (skrzynia manual, wersja avant) napęd na przód.
moim zdaniem porownania benzyny do turbo diesla są bez sensu, ale juz turbo benzyny do turbo diesla juz tak. Czesto na forach są dwie szkoly co lepsze benzyna czy diesel (zaklada sie ze zwykla benzyna i turbodiesel bo teraz tylko takie sa).Tara78 pisze: ....
Audi 1,9tdi quattro 131KM ma 10,4 so setki i oczywiście Lina ma lepszy parametr 9,2 do setki ale to są dwa różne auta, jak już porównujmy to podobne wagowo, mocowo i benzynę z benzyną a nie ON z Pb. Takie jest moje zdanie.![]()
....