Żarówki
-
helletic
Niestety trzeba odkręcić cały klosz, który trzyma się na trzech śrubach z czego dwie są w miarę dostępne a trzecia, jest w takim miejscu, że bez odpowiednio łamanego klucza się nie obędzie
ja bez takiego właśnie klucza spędziłem na odkręcaniu lampy pół godziny z czego i tak jej nie odkręciłem, wkurzyłem się, bo byłem bliski jej zniszczeniu z nerwów i pojechałem do ASO, by mi wymienili tę nieszczęsną żarówkę 
-
helletic
-
helletic
- jay_21
- klubowicz

- Przebieg: 67000
- Silnik: 1.4 T-Jet
- Rocznik: 2008
- Podziękował: 1 raz
- Otrzymał podziękowań: 2 razy
drogo.... ja też niedawno walczyłem z wymianą tylnej żarówki pozycyjnej i skończyło się wizytą w ASO. Za odkręcenie klosza i wymianę żarówki nie policzyli mi ani grosza!helletic pisze:40 parę PLN. przy okazyjnie wymienili żarowy, które były czarne i które i tak by się niedługo przepaliły. Za żarowy wołają grosze. Zdecydowanie wolę wydać te kasę raz na dwa lata niż się wku... nad tym chorym rozwiązaniem wymiany żarówki!
Linea 1.4 T-Jet Red Flamenco Dynamic
- kk25
- klubowicz

- Przebieg: 150650
- Silnik: 1.4 8V
- Podziękował: 5 razy
- Otrzymał podziękowań: 9 razy
Re: ELEKTRYKA » Żarówki
W bagażniku są po dwie klapki w tapicerce przy każdej lampie. Po ich odchyleniu odkręcić trzeba po trzy nakrętki w każdej lampie i po sprawieMARCIN127 pisze:panowie możecie mi powiedzec jak wymienic żarówkę w tylnym kloszu bo wydaje mi się że muszę odkrecic klosz ale mogę się mylic
- sebastianc78
- klubowicz

- Przebieg: 47800
- Silnik: 1.4 T-Jet+LPG
- Otrzymał podziękowań: 1 raz
Na szczęście nie miałem jeszcze przyjemności wymiany, ale przyglądałem się temu rozwiązaniu z tyłu i zatęskniłem za moim polonezem plusem, demontaż trwał jakieś 2 sekundy i człowiek miał dostęp do wszystkich żarówek w tylnym kloszu, no ale technologia podobno idzie do przodu, no to mamy teraz "udogodnienie", wizyta w serwisie żeby wymienić głupią żarówkę 
- mwas
- Prezes

- Przebieg: 123456
- Silnik: 1.4 MultiAir 170 KM
- Rocznik: 2010
- Podziękował: 350 razy
- Otrzymał podziękowań: 980 razy
- Kontakt:
Niestety, rozwiązanie tylnego klosza to jakaś masakra, ale zauważyłem że Fiaty tak po prostu mają
W moim poprzednim punciaku była dokładnie identyczna historia - chcesz wymienić żarówkę z tyłu ? Odkręć całą lampę ! Dla porówniania w Golfie IV mojej żony żarówkę z tyłu wymieniam w 10 sekund z zegarkiem na ręku. Ale z tego co wiem, Fiat to nie jedyna marka sotsująca takie rozwiązanie, więc panowie - głowa do góry, nie jesteśmy sami 
Alfa Romeo Giulietta 1.4 MultiAir 170 KM