Moja linka WoReK

Nasze Linki
Awatar użytkownika
mwas
Prezes
Prezes
Przebieg: 98000
Silnik: 1.4 MultiAir 170 KM
Rocznik: 2010
Podziękował: 344 razy
Otrzymał podziękowań: 957 razy
Kontakt:

Post autor: mwas »

WoReK pisze:klima jest skóra na kierownicy też przyciski do radia też są w kierownicy
No to wynika z tego, że powinieneś mieć wersję Dynamic. Świadczyć o tym jeszcze może to, że masz lusterka w kolorze nadwozia, ale tych co:
WoReK pisze:alusy zajumali jak kupowałem
to za jaja powiesić :zły Ale bez tych przeciwmgielnych rzeczywiście jakoś dziwacznie... i te czarne atrapy w zderzaku. WoReK, napisz coś więcej o swoim bolidzie. Który rocznik, gdzie kupiony jako nowy, sgdzie Ty go nabyłeś itp. Masz włącznik świateł przeciwmgielnych w kabinie ?

P.S. Fajnie, że ramki doszły całe i zdrowe :luzak will, ja wysyłałem od siebie we wtorek w południe.
Alfa Romeo Giulietta 1.4 MultiAir 170 KM
daro189
klubowicz
klubowicz
Podziękował: 19 razy
Otrzymał podziękowań: 17 razy

Post autor: daro189 »

chyba, że kupił z roku 2011, wtedy dynamic w środku jest po staremu, ale nie ma alufelg i z tyłu ma hamulce bębnowe, a przeciwmgiełne są za dopłatą, a reszta, czyli klamki, lusterka i listwy są w kolorze nadwozia
ups, wybaczcie, dopiero oblukałem ze jest z 2007 :róż
Ostatnio zmieniony 14 wrz 2011, 23:50 przez daro189, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
buhert
klubowicz
klubowicz
Otrzymał podziękowań: 30 razy

Post autor: buhert »

Może najnormalniej miał jakąś przygodę z przodu - dostali nowy zderzak i dali czarne zaślepki bo nie mieli innych i po sprawie.

Z salonu jakby taki wyjechał to bez przesady...nawet ja mam czarne zaślepki z czarnym grillem.

Obstawiam że auto musiało być coś kombinowane - zależy gdzie kupowane - jak komis to duże szanse.

Auta kolega nie ma od nowości więc nie wiadomo co i jak...mogły się halosy uszkodzić w zimie nie wiem od śniegu czy coś,

albo ktoś po prostu miał kolizje/wypadek i autko było "bite"
Awatar użytkownika
Kuzyn_z_Sosnowca
klubowicz
klubowicz
Przebieg: 144000
Silnik: T-Jet z gazem
Rocznik: 2008
Podziękował: 219 razy
Otrzymał podziękowań: 375 razy

Post autor: Kuzyn_z_Sosnowca »

Było bite i zrobione jak najmniejszym kosztem. Naprawa gotówkowa z której trochę kasy zostało, alufelgi też się sprzeda osobno i tyle. Nawet znaczka multijet z przodu nie dali. Trzeba zmierzyć lakier i sprawdzić dokąd auto było robione. Halogeny są dosyć głęboko, więc trochę się trzeba było rozpędzić żeby je potłuc.
Awatar użytkownika
emmer
klubowicz
klubowicz
Przebieg: 32000
Silnik: 1.5
Rocznik: 2017
Podziękował: 39 razy
Otrzymał podziękowań: 101 razy

Post autor: emmer »

mwas, ma rację. masz włącznik halogenów po lewej stronie przy regulacji świateł i komputera?
Awatar użytkownika
Tomek
Moderator
Moderator
Przebieg: 131000
Silnik: 1.4 V8 + LPG
Rocznik: 2009
Podziękował: 287 razy
Otrzymał podziękowań: 304 razy

Post autor: Tomek »

No i pocieszyliście kolegę :zlośnik
Awatar użytkownika
buhert
klubowicz
klubowicz
Otrzymał podziękowań: 30 razy

Post autor: buhert »

Coval pisze:Nawet znaczka multijet z przodu nie dali
fakt - jest tak jak Coval mówił - biorąc pod uwagę że to MultiJet to pewnie dużo jeździło ktoś gdzieś coś ubił i zrobione byle było
Tomek pisze:No i pocieszyliście kolegę :zlośnik
a co lepiej żyć w świadomości że auto jest idealne(?) :smak jak każdy kto choć odrobinę się zna powie że nie :smak
Awatar użytkownika
mireks
klubowicz
klubowicz
Przebieg: 159000
Silnik: 2.0 Multijet
Rocznik: 2012
Podziękował: 7 razy
Otrzymał podziękowań: 26 razy
Kontakt:

Post autor: mireks »

Nie stresujcie Kolegi.

Jeśli nawet samochód miał jakąś przygodę, to akurat atrapa w takich sytuacjach rozsypuje się w oczach szczególnie na mocowaniach przy zamku klapy, a duży zderzak bez problemu przyjmuje drobne stłuczki ale niestety kosztem uszkodzeń własnych. Blachy ani elementy z komory silnika wcale nie musiały zostać naruszone lub uszkodzone. Wymienione zostały grill i zderzak co należy traktować jako normalność w drobnych kolizjach (jeśli taka wogóle była!). Być może założono to co było pod ręką lub co było tańsze, bo te obydwa elementy do tanich nie należą. takie drobne sprawy mogą się zdarzyć każdemu chociażby na parkingu w zimie. Z tego powodu samochód nie staje się gorszy ani mniej sprawny. Po to właśnie są elementy z tworzywa aby zminimalizować ryzyko uszkodzenia elementów karoserii.

Dajcie Koledze spać spokojnie :luzak
Awatar użytkownika
Sebastian
klubowicz
klubowicz
Przebieg: 35000
Silnik: 1.4 16v
Rocznik: 2017
Otrzymał podziękowań: 4 razy

Post autor: Sebastian »

O ile pamiętam to Dynamiki wychodziły z halogenami ciekawe czy ma instalacje poprowadzoną do halogenów.A te zaślepki czarne też dziwne.Pierwszy raz widzę takie połączenie zazwyczaj jest srebrne ze srebrnym a czarne z czarnym.

[ Dodano: |15 Wrz 2011|, o 11:50 ]
WoReK w jakiej dzielnicy Katowic mieszkasz często śmigam po Katowicach.Może będziemy mieli okazję się trafić na drodze.
Awatar użytkownika
Bernardito
klubowicz
klubowicz
Przebieg: 102000
Silnik: 1.4 8V
Rocznik: 2007
Podziękował: 18 razy
Otrzymał podziękowań: 1 raz

Post autor: Bernardito »

No i jeszcze chcecie kolegę "trafiać":)
LIVE TO RIDE, RIDE TO LIVE
Awatar użytkownika
WoReK
klubowicz
klubowicz
Przebieg: 150
Silnik: 1,3 mjet
Podziękował: 3 razy

Post autor: WoReK »

Witam
Widzę że nieźle się znacie jestem w szoku ja nie miałem pojęcia o tych wszystkich rzeczach, chciałem kupić VW Polo, jechałem oglądać go ale auto miało odchodzącą farbę na progach i był to 2006 rocznik więc robiony jak nic i się poddałem. Jak wracałem do domu to po drodze trafiłem na jakiś tam salon czy komis więc macie racje na pewno coś w aucie było robione (nie stać mnie na nowe z salonu:( )
Więc koleś od którego brałem mi powiedział, że tak jak koledzy zauważyli był bity (patrząc na foto od przodu to lewa strona), z tego co mi powiedział zderzak, błotnik robiony jak sami zauważyliście nie mam halogenów a mam przyciski w kabinie tył i przód przeciwmgielnych nie myślałem że mają być bo wydawało mi się że to po prostu uboższa wersja. Znajomy mi sprawdzał progi testerem elektronicznym i wyszło 0,80 czy jakoś tak więc raczej progi nie były kombinowane reszta auta jest ok.
Byłem na stacji kontroli pojazdów koleś mi powiedział, że zawieszenie super amorki super na trzepakach super tarcze super nie sprawdzałem zbieżności ale jedzie prosto nie trzymając kierownicy i wciskając hamulec także jedzie prosto.
Byłem także w warsztacie gdzie pracują ludzie którzy pracowali kilka lat w polmozbycie i jeden z nich to dalszy kolega mojego ojca. Stwierdził, że jest rozrząd do wymiany i do tego jeszcze coś z kolumną kierowniczą ale nie wiem jak on to stwierdził bo nie rozbierał tylko poruszał kierownicą, może uda mi się porównać z którąś z waszych linek jak ktoś będzie w pobliżu.
Niestety nie ucieszyły mnie te informacje ale jest to mój 2 samochód kupiony w moim życiu i jak narazie jeździ bez żadnych problemów. Zgodnie z tym co mówił facet w warsztacie silnik jest w bardzo dobrym stanie a nie widać wygięć na budzie samochodu, lewa wygląda tak jak prawa pod maską (raczej:))
Samochód miał BI rejestracje i kupiony był w Polsce w 2007 roku, ja kupiłem go za Częstochową w okolicy Kłobucka.
Jak macie jeszcze jakieś opinie mówcie i pilnie proszę o tą lokalizacje sklepów w okolicy Katowic.
Ostatnio zmieniony 15 wrz 2011, 19:26 przez WoReK, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
ślimak
Administrator
Administrator
Przebieg: 7000
Silnik: 2.0 HYBRID
Rocznik: 2022
Podziękował: 553 razy
Otrzymał podziękowań: 441 razy
Kontakt:

Post autor: ślimak »

Jak chcesz to możemy się kiedyś umówić i pogadać na temat Twojego autka. Możemy go nawet podpiąć pod kompa i zobaczymy co tam w Nim słychać.
Toyota sie je..e !!
Awatar użytkownika
Kuzyn_z_Sosnowca
klubowicz
klubowicz
Przebieg: 144000
Silnik: T-Jet z gazem
Rocznik: 2008
Podziękował: 219 razy
Otrzymał podziękowań: 375 razy

Post autor: Kuzyn_z_Sosnowca »

WoReK, jaki masz przebieg? 1.3 Diesel jest na łańcuszku, myślałem, że rozrząd wystarczy na cały żywot silnika.
Wygląda na to, że auto miało niewielką stłuczkę. Szkoda, że poprzedni właściciel nie przyłożył się lepiej do naprawy.
Z zamiennikami do Linei jest raczej kiepsko. Czego konkretnie szukasz?
Awatar użytkownika
WoReK
klubowicz
klubowicz
Przebieg: 150
Silnik: 1,3 mjet
Podziękował: 3 razy

Post autor: WoReK »

ślimak pisze:Jak chcesz to możemy się kiedyś umówić i pogadać na temat Twojego autka. Możemy go nawet podpiąć pod kompa i zobaczymy co tam w Nim słychać.
Byłoby naprawdę super żeby moją linke podpiąć w sumie już była podpinana ale może powiesz mi coś więcej przebieg na liczniku mam 92000 ale ten z tego warsztatu poiwiedział że łańcuch słychać tak jakby miał pomiędzy 170000 a 220000 bo rozrząd się wymienia się jak go słychać taki metaliczny dzwięk a u mnie coś takiego słychać ale rozrząd to nie problem jakieś 350 zł plus robocizna gożej jak faktycznie trzeba wymienić kolumne kierownicy bo to już większy koszt
Awatar użytkownika
Tomek
Moderator
Moderator
Przebieg: 131000
Silnik: 1.4 V8 + LPG
Rocznik: 2009
Podziękował: 287 razy
Otrzymał podziękowań: 304 razy

Post autor: Tomek »

Stwierdził, że jest rozrząd do wymiany
Z tym rozrządem to się wstrzymaj, bo to łańcuch jest.
Wymienia się go tylko jak słychać jego głośną pracę, ale generalnie powinien wytrzymać 250 tyś km.
Najlepiej było by się spotkać z jakimś innym posiadaczem M-Jeta, i posłuchać, porównać oba silniki.
Jeżeli faktycznie Twój znajomy usłyszał głośną pracę rozrządu, to może źle świadczyć o silniku i o jego przebiegu.
Mogło być też tak, że nie wiedział że jest łańcuch, i poradził Ci wymianę dla świętego spokoju, bo po kupnie auta lepiej zmienić ( w przypadku paska rozrządu)
Dowiedz się od niego czym się kierował proponując wymianę rozrządu.

Ja ze swojej strony mogę jeszcze tylko poradzić Ci żebyś utrzymywał wysoki poziom oleju w tym silniku, w okolicach znaczka max na bagnecie.
ODPOWIEDZ