Ja też używam tylko odmrażaczaTomek pisze:Teraz tylko odmrażacz, skrobaczki w ogóle nie używam.
Kuku na przedniej szybie
- sebastianc78
- klubowicz
- Przebieg: 47800
- Silnik: 1.4 T-Jet+LPG
- Rocznik: 2008
- Otrzymał podziękowań: 1 raz
Ja do swojej linki też nie używam skrobaczki bo szyby mamy jakieś delikatne, łatwo się rysują. Kupiłem sobie osłonę na przednia szybę i zakładam w chłodne dni.
Coś mniej więcej tego typu:
http://allegro.pl/oslona-antyszronowa-m ... 50526.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Coś mniej więcej tego typu:
http://allegro.pl/oslona-antyszronowa-m ... 50526.html" onclick="window.open(this.href);return false;
- Sebi
- Nowy
- Przebieg: 28500
- Silnik: 1.4
- Rocznik: 2009
Często słyszę od ludzi, że boją się korzystać z AC bo obawiają się utraty zniżek. Ale to nieuzasadnione - załóżmy że składka roczna OC i AC to 2000 PLN. Przyjmijmy wariant PESYMISTYCZNY - tracimy 10% zniżek (bo za jedną szkodę żadna firma nie zabiera całości zniżek, a z takimi obawami spotkałem się u kilku osób). To ile nas to kosztuje ? 200 PLN za szybę która normalnie kosztuje 900 PLN ? Moim zdaniem sie opłaca. Kurcze, skoro płacimy AC to chyba po to żeby z tego korzystać, nie ?mwas pisze:Nie wiem czy nie szkoda było by zniżek na Autocasco, jeśli by się okazało że trzeba całą szybę wymienić, skoro do tej ryski szło by się przyzwyczaić

- Rafcio
- Moderator
- Przebieg: 130000
- Silnik: 1.4 Turbo 120KM
- Rocznik: 2013
- Podziękował: 332 razy
- Otrzymał podziękowań: 164 razy
To jest właśnie to, każdy musi indywidualnie podejść do sprawy ile ta szkoda będzie go kosztować i czy warto uruchamiać AC czy nie.duskap pisze:Sebi, utrata zniżek to byłyby dużo wyższe koszty. A np. w moim przypadku (małe zniżki, zwyżka za wiek) byłaby to różnica kolosalna. Poza tym jak (odpukać) przytrafiłaby się kolejna szkoda to wtedy już dużo bardziej zniżki cierpią.
duskap w Twoim przypadku przy takiej szkodzie ok 900zł na pewno opłacało by się uruchomić AC bo pomimo szkody, zwyżki za wiek Ci i tak nie podniosą jedynie utracisz 10%zniżki z AC, a to na pewno nie będzie 900 zeta

Ja w tym roku muszę pożegnać się ze zniżką 10% z OC i 10% z AC, szkoda z AC wyceniona została na 1600zł nie licząc szkody z OC także mi się opłacało uruchomić Polisę
OPEL ZAFIRA TOURER
1.4 Turbo 120KM Benzyna
1.4 Turbo 120KM Benzyna

- cichy
- klubowicz
- Przebieg: 217000
- Silnik: 2.0 110KM HDi
- Podziękował: 104 razy
- Otrzymał podziękowań: 70 razy
- Kontakt:
dokładnie indywidualnie musisz do tego podejść, zasięgnąć języka agenta, dwa lata temu jak miałem stłuczkę i naprawę z AC po przeliczenia przez agenta na zniżkach straciłem około 80 zł. kolejne ubezpieczenie droższe ze względu na stłuczkę w tym roku ubezpieczając auto agent już nie brał pod uwagę stłuczki z 2008 r. zniżki powróciły. Dodam mam Benefię
Sympatyk forum :-)
-
- klubowicz
- Przebieg: 113000
- Silnik: 1,4 T-Jet+LPG
- Rocznik: 2008
- Podziękował: 4 razy
- Otrzymał podziękowań: 27 razy
Tomek, prawie 3 tys zł za całość. Utrata zniżek 10% na 2 lata. Czyli po roku płacę więcej, po 2 też więcej. I kolejne lata też więcej, ponieważ rosłyby mi zniżki a tak się cofnęły. Poza tym zniżki są na wszystkie auta (dotyczą kierowcy), więc po podliczeniu wszystkiego wychodzi bardzo duża dopłata. Wiem, bo miałem szkodę w 2008 roku i to przerabiałem.