Ja mam Osram Night Breaker Plus i jestem z nich bardzo zadowolony
Żarówki
-
Q
- klubowicz

- Przebieg: 0
- Silnik: 1.4 8v 77KM
- Rocznik: 2008
- Podziękował: 3 razy
- Otrzymał podziękowań: 4 razy
A ja kupiłem H7 marki Carrefour za niecałe 30zł komplet. Świecą naprawdę porządnie i mimo że są sygnowane marką sklepu a cena jest dyskontowa to w przeciwieństwie do większości innych żarówek mają napis made in UE (kiedyś było Germany).
Swego czasu powiedział mi o nich FILBERT i rzeczywiście dobrze się sprawdzają.
Tylko piszę tu o standardowych żarówkach marki Carrefour (które w podanym teście nie uczestniczyły) a nie jakichś X-Blue Mega GOLD +1000% (testowanych w podanym przez willa teście) które także można w tym markecie kupić a ich jakość jest odwrotnie proporcjonalna do długości nazwy..
Tak z czystej ciekawości krakus02 masz może jeszcze pudełko po tych żarówkach? Mógłbyś podać co jest po "Made in .."
Swego czasu powiedział mi o nich FILBERT i rzeczywiście dobrze się sprawdzają.
Tylko piszę tu o standardowych żarówkach marki Carrefour (które w podanym teście nie uczestniczyły) a nie jakichś X-Blue Mega GOLD +1000% (testowanych w podanym przez willa teście) które także można w tym markecie kupić a ich jakość jest odwrotnie proporcjonalna do długości nazwy..
Tak z czystej ciekawości krakus02 masz może jeszcze pudełko po tych żarówkach? Mógłbyś podać co jest po "Made in .."
Odrzucam Waszą rzeczywistość i tworzę sobie własną 
- krakus02
- klubowicz

- Silnik: 1.4 16V TJet
- Podziękował: 24 razy
- Otrzymał podziękowań: 16 razy
Q, mam pudełko w aucie, sprawdzę wieczorem i dam znać.
Do żarówek z "marketu" odstraszyły mnie dwie rzeczy: pierwsza to wyniki wspomnianego testu, a druga to opinia mojego kumpla, który takie żarówki nabył i świeciły tylko 2 miesiące (nie wiem konkretnie, które to były, czy te normalne czy te wynalazki "z długimi nazwami"). Znajomy ten opowiadał mi (jak się później dowiedział), że żarówki te wydzielają więcej ciepła niż tzw. markowe i w autach, w których jest słabe odprowadzanie ciepła z kloszy następuje ich szybkie przepalanie się. Ile w tym prawdy - nie wiem...
Do żarówek z "marketu" odstraszyły mnie dwie rzeczy: pierwsza to wyniki wspomnianego testu, a druga to opinia mojego kumpla, który takie żarówki nabył i świeciły tylko 2 miesiące (nie wiem konkretnie, które to były, czy te normalne czy te wynalazki "z długimi nazwami"). Znajomy ten opowiadał mi (jak się później dowiedział), że żarówki te wydzielają więcej ciepła niż tzw. markowe i w autach, w których jest słabe odprowadzanie ciepła z kloszy następuje ich szybkie przepalanie się. Ile w tym prawdy - nie wiem...
„Śmiej się, śmiej, ale mój model to ferrari wśród Fiatów, oczywiście kiedy ja prowadzę" 
-
Q
- klubowicz

- Silnik: 1.4 8v 77KM
- Podziękował: 3 razy
- Otrzymał podziękowań: 4 razy
Zgadza się - praktycznie wszystkie wynalazki z niebieskim szkłem pobierają więcej mocy rzeczywistej - barwione szkło zatrzymuje sporą część promieniowania więc aby utrzymać strumień światła po przejściu przez szkiełko sam żarnik musi świecić jaśniej ( czyli mieć większą moc) - większa moc = więcej ciepła = przepalone odbłyśniki w krótkim czasie i krótsza żywotność samej żarówki.
Nie wiem jak inne "marketowe żarówki" ale te Carrefourowskie białe marki Carrefour mogę z czystym sumieniem polecić - niedawno wymieniałem cały zestaw (H1 + H7 w obu światłach) i porobiłem foty porównawcze, w sobotę jadę jeszcze na ten promocyjny przegląd zimowy fiata gdzie są między innymi ustawiane reflektory więc po ustawieniu świateł wrzucę 3 komplety fot do porównania.
Nie wiem jak inne "marketowe żarówki" ale te Carrefourowskie białe marki Carrefour mogę z czystym sumieniem polecić - niedawno wymieniałem cały zestaw (H1 + H7 w obu światłach) i porobiłem foty porównawcze, w sobotę jadę jeszcze na ten promocyjny przegląd zimowy fiata gdzie są między innymi ustawiane reflektory więc po ustawieniu świateł wrzucę 3 komplety fot do porównania.
Odrzucam Waszą rzeczywistość i tworzę sobie własną 
- Kuzyn_z_Sosnowca
- klubowicz

- Przebieg: 144000
- Silnik: T-Jet z gazem
- Podziękował: 220 razy
- Otrzymał podziękowań: 376 razy