No i koniec zabawy

Ten link jest już trochę nieaktualny. Teraz jest drożej.
Jak otrzymam i zamontuję dam znać.

U mnie za oryginał Fiat chcieli 63 zł, u Darcyna 50 zł. W ASO Skoda 30 zł. Ja z przesyłką zapłaciłem 18 zł./kupiłem x2 = 36 zł/
http://allegro.pl/oprawka-zarowki-oswie ... 16826.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Edit; 22.06.2015
No to zakończyłem proces wymiany oprawki światła pozycyjnego przedniego

.
Sprawa jest banalnie prosta. Po zakupieniu oprawek - o czym wyżej, sama wymiana nie nastręcza żadnych trudności. Jeżeli ktoś ma nie za duże dłonie i trochę umiejętności manualnych, to wymiana zajmuje ok 10 minut /lewa strona przy aku, bez jego ruszania/. Sama oprawka, od oświetlenia tablicy rejestracyjnej Skody Octavii I, wg mnie jest lepsza od fabrycznej. Jest dłuższa o około 5 mm, co powoduje lepsze mocowanie żarówki w oprawce i później oprawki w lampie. Aby wymienić oprawkę, nie trzeba nic ciąć, lutować i sztukować. Cieniutki wkrętak zegarmistrzowski wkładamy od przodu starej oprawki, między obudowę a konektorek. Naciskając zadziorek, wyciągamy przewód z oprawki i później wsuwamy do nowej. Wszystko pasuje idealnie.
Jeżeli ktoś ma pod ręką dobry sklep Skody, to można kupić samą oprawkę /bez konektorków/ za około 5-6 zł. Ja takiego nie mam i kupiłem jak wyżej.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.