Montaż głośników w tylną półkę
- szydel
- klubowicz
- Przebieg: 73300
- Silnik: 1.4 8V LPG
- Rocznik: 2007
- Otrzymał podziękowań: 4 razy
Montaż głośników w tylną półkę
Hejka w sobotę zabrałem się za montaż głośników w tylną półkę, do tej pory miałem subwoofer jbl w bagażniku i chodziło to naprawdę konkretnie ale postanowiłem go wyjąć i zastąpić go głośnikami w półkę jako że mam lpg i koło w bagażniku więc z subwooferem po prostu było już mało miejsca w bagażniku! i po 4 godzinach męki i cięcia udało się! Przy okazji pozbyłem się pustego pukania na nierównościach dochodzącego ze środka półki wsadziłem tam twardą gąbkę i jest spokój, załączam zdjęcia poglądowe dla zainteresowanych!
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Szydel
Fiat= Lepszy Świat !!!
Fiat= Lepszy Świat !!!
- emmer
- klubowicz
- Przebieg: 32000
- Silnik: 1.5
- Rocznik: 2017
- Podziękował: 39 razy
- Otrzymał podziękowań: 101 razy
Re: Montaż głośników w tylną półkę
ale tam blachy. przydałoby się to wygłuszyć. kolejna pozycja na mojej liście
audiofilom to pewnie sie nie spodoba, ale najważniejsze że ty jestes zadowolony. nie mają żadnych maskownic?
-- 7 kwi 2014, o 10:29 --
a możesz napisać w skrocie jak to rozbebeszałeś?
audiofilom to pewnie sie nie spodoba, ale najważniejsze że ty jestes zadowolony. nie mają żadnych maskownic?
-- 7 kwi 2014, o 10:29 --
a możesz napisać w skrocie jak to rozbebeszałeś?
- szydel
- klubowicz
Maskownice będą jak je znajdę, wymontowanie półki jest proste, odkręcasz 5 śrub które są w bagażniku i wypinasz 5 spinek za tylną kanapą i wyjmujesz! Spinki za tylną kanapą są plastikowe ale nie pękają przy wypinaniu więc bez obaw siłą je trzeba potraktować
Szydel
Fiat= Lepszy Świat !!!
Fiat= Lepszy Świat !!!
- Tomek
- Moderator
- Przebieg: 131000
- Silnik: 1.4 V8 + LPG
- Rocznik: 2009
- Podziękował: 287 razy
- Otrzymał podziękowań: 304 razy
O tak właśnie też miałem napisaćemmer pisze:

Ale w sumie najważniejsze żeby użytkownik był zadowolony

- emmer
- klubowicz
szydel pisze:Maskownice będą jak je znajdę, wymontowanie półki jest proste, odkręcasz 5 śrub które są w bagażniku i wypinasz 5 spinek za tylną kanapą i wyjmujesz! Spinki za tylną kanapą są plastikowe ale nie pękają przy wypinaniu więc bez obaw siłą je trzeba potraktować
czyli podobnie jak boczki drzwi. dzięki.
-
- Moderator
- Podziękował: 453 razy
- Otrzymał podziękowań: 329 razy
Ja tam bez suba bym się czuł...nieswojo
http://www.lineaklubpolska.pl/viewtopic.php?f=13&t=2318" onclick="window.open(this.href);return false; tu taka moja propozycja dla posiadaczy koła zapasowego w bagażniku.
Nie mam nic przeciwko głośnikom w tylnej półce, cieszy mnie każda modyfikacja audio i za to wielkie piwo
!
Osobiście czuł bym niedosyt, pozostawiając gołe blachy. Nie myślisz o wygłuszeniu matami APP? Na pewno poprawi to akustykę w aucie
! Ja za to zabiorę się w tym roku i za wygłuszenie podłogi
!

http://www.lineaklubpolska.pl/viewtopic.php?f=13&t=2318" onclick="window.open(this.href);return false; tu taka moja propozycja dla posiadaczy koła zapasowego w bagażniku.
Nie mam nic przeciwko głośnikom w tylnej półce, cieszy mnie każda modyfikacja audio i za to wielkie piwo

Osobiście czuł bym niedosyt, pozostawiając gołe blachy. Nie myślisz o wygłuszeniu matami APP? Na pewno poprawi to akustykę w aucie

- emmer
- klubowicz
jeszcze trzeba mieć trochę zdolności żeby to zrobić.viewtopic.php?f=13&t=2318 tu taka moja propozycja dla posiadaczy koła zapasowego w bagażniku.

- emmer
- klubowicz
no to mam inny plan. odkupię od Ciebie na zlocie - tak gdzieś na przełomie piątek/sobota 

- szydel
- klubowicz
Jak chcesz to ja swój sprzęt wyjęty z bagażnika będę sprzedawał wzmacniacz blaupunkt gta 1350 i subwoofer jbl gt5-1204br, a wygłuszenie nie wiem czy ma sens jeśli chodzi o półkę bo tam tej blachy za nią już mało zostało dźwięk się od niej nie odbija tylko do bagażnika wpada, prędzej pomyślę nad drzwiami!
Szydel
Fiat= Lepszy Świat !!!
Fiat= Lepszy Świat !!!
- emmer
- klubowicz
szydel pisze:Jak chcesz to ja swój sprzęt wyjęty z bagażnika będę sprzedawał wzmacniacz blaupunkt gta 1350 i subwoofer jbl gt5-1204br, a wygłuszenie nie wiem czy ma sens jeśli chodzi o półkę bo tam tej blachy za nią już mało zostało dźwięk się od niej nie odbija tylko do bagażnika wpada, prędzej pomyślę nad drzwiami!
woofer mam w planach na sam koniec modyfikacji. na razie czekam lepszej pogody, wolnego czasu i przede wszystkim wygranej w lotto

- ślimak
- Administrator
- Przebieg: 7000
- Silnik: 2.0 HYBRID
- Rocznik: 2022
- Podziękował: 553 razy
- Otrzymał podziękowań: 441 razy
- Kontakt:
Jeżeli Ja mogę coś od siebie. Jeżeli maiłbym się szarpać z tylną półką i bawić w wycinanki to zrobił bym to w ten sposób.
.
W ten sposób przywrócił bym pierwotną wielkość bagażnika
Oczywiście gratuluję wykonania i cierpliwości
Ps. Oczywiście fotka ma charakter poglądowy i prezentuje tylko i wyłącznie sposób umiejscowienia głośników.

W ten sposób przywrócił bym pierwotną wielkość bagażnika
Oczywiście gratuluję wykonania i cierpliwości

Ps. Oczywiście fotka ma charakter poglądowy i prezentuje tylko i wyłącznie sposób umiejscowienia głośników.
- emmer
- klubowicz
no to pytanie do Jarka
: i jego guru
jakby rzeczywiście zrobić tak jak pokazał ślimak, wygłuszyć półkę, wygłuszyć bagażnik, klapę bagażnikia - ma to sens? pisze oczywicie tylko o głośniku środkowym, basowym. nie chodzi o 500 W RMS tylko delikatny bas tak żeby dzieciom jadącym z tyłu nie urywało głowy

jakby rzeczywiście zrobić tak jak pokazał ślimak, wygłuszyć półkę, wygłuszyć bagażnik, klapę bagażnikia - ma to sens? pisze oczywicie tylko o głośniku środkowym, basowym. nie chodzi o 500 W RMS tylko delikatny bas tak żeby dzieciom jadącym z tyłu nie urywało głowy

- mwas
- Prezes
- Przebieg: 98000
- Silnik: 1.4 MultiAir 170 KM
- Rocznik: 2010
- Podziękował: 344 razy
- Otrzymał podziękowań: 957 razy
- Kontakt:
Bagażnik ma sporą kubaturę i żeby posłużył jako pudło rezonansowe pod suba to obstawiam, że trzeba by tam władować głośnik dość znacznej mocy żeby miało to ręce i nogi i jakoś zabrzmiało
Ale wtedy to niewykluczone, że... dzieciom na tylnych siedzeniach będą główki odpadały 
Odnośnie pomysłu ładowania głośników w tylną półkę: nie neguję, każdy robi co chce i ma swój gust, ale mi to jedzie... sorki za porównanie, ale takim 25cio letnim Golfem

Odnośnie pomysłu ładowania głośników w tylną półkę: nie neguję, każdy robi co chce i ma swój gust, ale mi to jedzie... sorki za porównanie, ale takim 25cio letnim Golfem

Alfa Romeo Giulietta 1.4 MultiAir 170 KM