Panowie mam wielką prośbę. Dzisiaj podczas wymiany koła porysowałem sobie próg. Podnośnik typu żabka jakoś dziwnie podskoczył i zrobił mi rysę na progu :/ I tu prośba do Was panowie - czy ktoś ma wprawę w nanoszeniu zaprawki? I czy da radę pomóc w zrobieniu tego ubytku? Oczywiście prośba do kolegów z okolic śląska. Będe wdzięczny za pomoc
Może ktoś ma odrobinę zaprawki do "red flamenco" ? Rysa nie jest duża.
Odtłuścić, potem przyklejasz taśmę malarską jak najbliżej krawędzi rysy, malujesz, potem papier 2000/2500 na korku, potem polerka i nic nie widać......w teorii, bo praktyka na moim zderzaku pokazała, że jednak trochę widać.
Coval, nie no w polerkę raczej sie narazie nie zamierzam bawić, zobaczę jak to wyjdzie po zaprawce. A nie orientujesz sie ile kosztuje orginalna zaprawka w ASO? To jest ta 2 składnikowa ?
Dostaniesz wszystko ja dostałem, przelałem to potem do paru pustych szklanych buteleczkach po lakierze na pazury mam parę buteleczek klaru i zaprawki. Przelałem bo oryginalne butelki plastikowe nie są szczelne na długo.
Ostatnio zmieniony 24 paź 2011, 19:56 przez will, łącznie zmieniany 1 raz.
jay_21, zaklej to kawałkiem folii w kolorze Twojego auta.
Nie będzie się rzucało w oczy, a nawet jak ktoś to dojrzy, to się mówi że zabezpieczenie progu i tak ma być.