Termometr
Termometr
Zastanawiam się nad założeniem termometru. Ciekaw jestem waszej opinii co myślicie o tym termometrze i montażu właśnie w tym miejscu co na foto w ogłoszeniu z allegro.
http://allegro.pl/super-termometr-samoc ... 76279.html" onclick="window.open(this.href);return false;
wersje z pełnym komputerem pewno maja już termometr ?
ewentualnie może panel radia fabrycznego ma termometr ?
http://allegro.pl/super-termometr-samoc ... 76279.html" onclick="window.open(this.href);return false;
wersje z pełnym komputerem pewno maja już termometr ?
ewentualnie może panel radia fabrycznego ma termometr ?
- Rafcio
- Moderator
- Przebieg: 130000
- Silnik: 1.4 Turbo 120KM
- Rocznik: 2013
- Podziękował: 332 razy
- Otrzymał podziękowań: 164 razy
Termometr fajny i cena niezbyt wygórowana jak na możliwości tego urządzenia.
Mnie w Dynamic-u brakuje tylko termometra wewnętrznego w lecie bo nie wiem na ile schłodziłem powietrze w kabinie klimą
Termometr zewnętrzny jest stadardem w Dynamicu
Mnie w Dynamic-u brakuje tylko termometra wewnętrznego w lecie bo nie wiem na ile schłodziłem powietrze w kabinie klimą
Termometr zewnętrzny jest stadardem w Dynamicu
Ostatnio zmieniony 15 lut 2011, 12:50 przez Rafcio, łącznie zmieniany 2 razy.
OPEL ZAFIRA TOURER
1.4 Turbo 120KM Benzyna
1.4 Turbo 120KM Benzyna

- Kuzyn_z_Sosnowca
- klubowicz
- Przebieg: 144000
- Silnik: T-Jet z gazem
- Rocznik: 2008
- Podziękował: 219 razy
- Otrzymał podziękowań: 375 razy
Termometr jest chyba w każdej wersji, nie wiem jak w innych wersjach, ale w T-Jecie wyświetla ostrzeżenia o możliwości oblodzenia.
Ten termometr można zamontować na półce nad nawiewami, gdyby dobrać odpowiedni kolor podświetlenia wyglądałby jak fabryczny. Z zasilaniem też nie byłoby problemu, podciągnęłoby się z żarówek podświetlających przyciski.
Ten termometr można zamontować na półce nad nawiewami, gdyby dobrać odpowiedni kolor podświetlenia wyglądałby jak fabryczny. Z zasilaniem też nie byłoby problemu, podciągnęłoby się z żarówek podświetlających przyciski.
- Tomek
- Moderator
- Przebieg: 131000
- Silnik: 1.4 V8 + LPG
- Rocznik: 2009
- Podziękował: 287 razy
- Otrzymał podziękowań: 304 razy
Bardzo fajny termometr, oferujący dużo ciekawych funkcji
Bardzo mi się podoba, trzeba by tylko znaleźć dobrze przemyślane miejsce na zabudowanie go.
Półeczka nad środkowymi nawiewami, którą proponuje Coval uważam za ciekawą opcję.
Zastanowił bym się też nad okolicą środkowego tunelu, tam gdzie są miejsca na kubki.
Tylko że tam to trzeba by było wyrzeźbić jakąś "zabudowę"

Bardzo mi się podoba, trzeba by tylko znaleźć dobrze przemyślane miejsce na zabudowanie go.
Półeczka nad środkowymi nawiewami, którą proponuje Coval uważam za ciekawą opcję.
Zastanowił bym się też nad okolicą środkowego tunelu, tam gdzie są miejsca na kubki.
Tylko że tam to trzeba by było wyrzeźbić jakąś "zabudowę"
- AKI
- klubowicz
- Przebieg: 42000
- Silnik: 1.4 8v
- Rocznik: 2007
- Podziękował: 1 raz
- Otrzymał podziękowań: 3 razy
Moja Linea w wersji Activ nie posiadała żadnego termometru w wyposażeniu, a wiec założyłem termometr podobny ja prezentuje romanwr. Termometr mam zamontowany w tym samym miejscu co ten z fotek na allegro, i stwierdzam że to umiejscowienie jest nie dogodne, za bardzo odrywa wzrok od drogi zwłaszcza w tedy kiedy jest wyświetlane komunikat o oblodzeniu na przemian z temperaturą zewnętrzną co żeby odczytać wartość temperatury przykuwa wzrok na dłuższą chwilę. Mam zamiar wmontować termometr na półeczkę nad nawiewami. Poniżej fotki mojego termometru

Ostatnio zmieniony 15 lut 2011, 18:50 przez AKI, łącznie zmieniany 1 raz.
- Tomek
- Moderator
- Przebieg: 131000
- Silnik: 1.4 V8 + LPG
- Rocznik: 2009
- Podziękował: 287 razy
- Otrzymał podziękowań: 304 razy
Nie przesadzajmyAKI pisze:Termometr mam zamontowany w tym samym miejscu co ten z fotek na allegro, i stwierdzam że to umiejscowienie jest nie dogodne, za bardzo odrywa wzrok od drogi

Termometr to nie prędkościomierz ani obrotomierz, żebyśmy musieli się skupiać na jego wskazaniach.
AKI mnie się podoba umiejscowienie u Ciebie.
- AKI
- klubowicz
- Przebieg: 42000
- Silnik: 1.4 8v
- Rocznik: 2007
- Podziękował: 1 raz
- Otrzymał podziękowań: 3 razy
Termometr mam zamiar wmontować w pionową ściankę półeczki nad nawiewem jak pokazuje to przykład poniżej
[img][img]http://img39.imageshack.us/img39/1236/termometr.jpg[/img][/img]
Na razie nie wiem jak zdemontować tą półkę i czy jest tam dość wolnego miejsca za nią na upchanie elektroniki termometru. Ale i tak muszę poczekać na ciepłe wiosenne dni z tą przeróbką, może do tego czasu wyjaśni się sposób demontażu tego elementu, a może ktoś z forum już to robił
[img][img]http://img39.imageshack.us/img39/1236/termometr.jpg[/img][/img]
Na razie nie wiem jak zdemontować tą półkę i czy jest tam dość wolnego miejsca za nią na upchanie elektroniki termometru. Ale i tak muszę poczekać na ciepłe wiosenne dni z tą przeróbką, może do tego czasu wyjaśni się sposób demontażu tego elementu, a może ktoś z forum już to robił