Stuki w tylnym zawieszeniu
-
- klubowicz
- Przebieg: 0
- Silnik: 1.4 8v
- Rocznik: 2008
- Podziękował: 6 razy
- Otrzymał podziękowań: 3 razy
rafcio082 mam takie pytanie,czy po tej naprawie podnosiłeś auto
chodzi mi o to czy te nowe bałwanki można zsunąć po tłoczysku w dolne położenie czy też są jakoś przymocowane do tego gniazda które jest przykręcone do nadkola,ktoś pisał a nawet dał fotkę tych nieszczęsnych bałwanków po ingerencji serwisu który poprostu przykręcił bałwanek spaksem do tego gniazda,wyglądało to niezbyt ładnie ale podobno było skuteczne i stuki ustały.

- krakus02
- klubowicz
- Silnik: 1.4 16V TJet
- Podziękował: 24 razy
- Otrzymał podziękowań: 16 razy
to ja pisałem... przejechałem po tej naprawie około 8 tys km i na razie stuków nie słyszałem. Obawiałem się trochę że bałwanaki zostaną rozdarte podczas pracy, ale o dziwo nawet jechałem z pełnym obciązeniem i są całe...ENDRIU pisze:przykręcił bałwanek spaksem do tego gniazda,wyglądało to niezbyt ładnie ale podobno było skuteczne i stuki ustały
„Śmiej się, śmiej, ale mój model to ferrari wśród Fiatów, oczywiście kiedy ja prowadzę" 

-
- klubowicz
- Silnik: 1.4 8v
- Podziękował: 6 razy
- Otrzymał podziękowań: 3 razy
Witaj krakus02
może okazać się że poprostu te bałwanki powinny być mocowane do tego gniazda,a materiał użyty do produkcji jest ok,bo jeżeli tak to trzeba będzie pomyśleć o sposobie jak zespolić to gniazdo i bałwanek,natomiast jeżeli te bałwanki dalej są ruchome to przpuszczam że problem pojawi się ponownie po pewnym czasie.
może okazać się że poprostu te bałwanki powinny być mocowane do tego gniazda,a materiał użyty do produkcji jest ok,bo jeżeli tak to trzeba będzie pomyśleć o sposobie jak zespolić to gniazdo i bałwanek,natomiast jeżeli te bałwanki dalej są ruchome to przpuszczam że problem pojawi się ponownie po pewnym czasie.
- Kuzyn_z_Sosnowca
- klubowicz
- Przebieg: 144000
- Silnik: T-Jet z gazem
- Podziękował: 219 razy
- Otrzymał podziękowań: 375 razy
- Rafcio
- Moderator
- Przebieg: 130000
- Silnik: 1.4 Turbo 120KM
- Rocznik: 2013
- Podziękował: 332 razy
- Otrzymał podziękowań: 164 razy
Nie musiałem podnosić auta bo byłem cały czas przy aucie jak ich wymieniali i widziałem że nie są na stałe przymocowane do gniazda-mocowania i bez problemu idzie je przesunąć po tłoku.ENDRIU pisze:rafcio082 mam takie pytanie,czy po tej naprawie podnosiłeś autochodzi mi o to czy te nowe bałwanki można zsunąć po tłoczysku w dolne położenie czy też są jakoś przymocowane do tego gniazda które jest przykręcone do nadkola,ktoś pisał a nawet dał fotkę tych nieszczęsnych bałwanków po ingerencji serwisu który poprostu przykręcił bałwanek spaksem do tego gniazda,wyglądało to niezbyt ładnie ale podobno było skuteczne i stuki ustały.
Może problem nie powróci bo trzymałem w ręce te nowe odboje i wydaje mi się że są miękciejsze
Coval mam przejechane 12400 nic się z nich nie lało, raczej zużyte też nie były ale we fiacie kazali wymienić wszystko żeby wyeliminować te stuki- myśleli że to któryś amortyzator albo poduszka pod amorem
OPEL ZAFIRA TOURER
1.4 Turbo 120KM Benzyna
1.4 Turbo 120KM Benzyna

- Kuzyn_z_Sosnowca
- klubowicz
- Przebieg: 144000
- Silnik: T-Jet z gazem
- Podziękował: 219 razy
- Otrzymał podziękowań: 375 razy
Ciekawe czy nowe bałwanki faktycznie rozwiązują problem. Te beżowe co stukają na początku były przecież ciche. Mimo iż pojawiają się stuki to bałwanek jest dobry, nie popękany ani nic w tym stylu. Widocznie pod wpływem czasu i wilgoci robią się twarde. Coś w stylu gumy przy drzwiach. Zobaczymy jak to będzie z białymi, są miękkie i mogą przez to wcześniej pękać. Rafcio082 zrobiłeś świetny interes z tą wymianą, nowe amory za free, szkoda że na gwarancji starych nie oddają.
- Rafcio
- Moderator
- Przebieg: 130000
- Silnik: 1.4 Turbo 120KM
- Rocznik: 2013
- Podziękował: 332 razy
- Otrzymał podziękowań: 164 razy
No szkoda, ale przynajmniej znowu są noweCoval pisze:Rafcio082 zrobiłeś świetny interes z tą wymianą, nowe amory za free, szkoda że na gwarancji starych nie oddają.

jay 21 temu im to tak szybko poszło bo było przed 14 i chcieli do domu iść- jak chcą to potrafią i jeszcze auto umyli

OPEL ZAFIRA TOURER
1.4 Turbo 120KM Benzyna
1.4 Turbo 120KM Benzyna